Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
merhaba oğluma sebze çorbası yediremiyorum.varsa yoksa tarhana,tavuk veya et suyu çorbası ve yayla çorbası. bu çorbaların içine biraz sebze katsam hemen tadını alıyo ve asla ağzını açmıyo ne yapmalıyım ya onlarında vitamininden alması lazım :ecrin_bebek:
Çınar'da et obur bir çocuk ama ben sebze kakalamayı başarıyorum et ve tavuk sularının içinde az da olsa. Valla Allah korusun gut olacak diye korkuyorum. Yanlız ben nane, defne yaprağı, mercan köşk koyuyorum çorbalarına. Yazın yazlığın bahçesinde yetiştirip, kurutup, tarihlemiştim. Doktorumuz çok az kullanabileceğimizi söylemişti. Hemen kokusunu değiştiriyor sebzelerin ve bir iki kaşık kakalayabiliyorum. İstersen öyle bir dene. Veletlerin kendi seçimleri olduğu için bizlerin boyunları kıldan ince oluyor..
Kayıtlı Üye
evet bende çok üzülüyorum bazen zorla 1 kaşık alıyo diyorum oda kardır en azından gerçi ilk başlarda yiyodu şu 1 aydır yemiyo.çorbasını yapıcam şimdi sebze atıcam içine yine bi deniyim
evet bende çok üzülüyorum bazen zorla 1 kaşık alıyo diyorum oda kardır en azından gerçi ilk başlarda yiyodu şu 1 aydır yemiyo.çorbasını yapıcam şimdi sebze atıcam içine yine bi deniyim
Sakın zorlama. Doktorumuz bana Çınar'ın ne yiyeceğine sen, ne kadar yiyeceğine o karar verecek, zorlama diyor. Ben tiksindirdim zorlayarak ama ne olur sen tiksindirme
Kayıtlı Üye
yok tiksirme derecesinde yapmadım sadece bir kaşıkta tadını aldıktan sonra ikinciye ağzını açmıyo.
zorlamamaya çalışıyorum ama aç olduğu zamanda çok ağlıyo acından ağlıyo ama yine yemek istemiyo emmek istiyo bazen bende emziriyorum ama çorba dışında diğer şeyleri gayet iyi yiyo.kahvaltı,yoğurdunu özellikle çok seviyo meyve ve tatıl mamasını.sadece yemediği sebzeler
Kayıtlı Üye
öğle tarhana yaptım içine biraz havuç koydum tadını aldıya ağzına sürmedi yine
Allah bize kolaylıklar versin bu çocukların yemek konularında :Saruboceq:
benim kızım sebze çorbasını sevmiyor hemde hiç ama bende tarhanasına karıştıyorum ayrıca yumurtayıda sevmiyor agzına gelince öğürüyor ama ben genede yedirmeye çalışıyorum
merhaba oğluma sebze çorbası yediremiyorum.varsa yoksa tarhana,tavuk veya et suyu çorbası ve yayla çorbası. bu çorbaların içine biraz sebze katsam hemen tadını alıyo ve asla ağzını açmıyo ne yapmalıyım ya onlarında vitamininden alması lazım :ecrin_bebek:
bizim dr umuz söylemişti çocuğunuz bir besini red ediyorsa sakın üstelemeyin sadece ara ara deneyin. zorlarsanız o tadı ömür boyunca red ediyormuş. benim oğlumdada bunun 1 örneğini yaşadım 1 yaşına kadara ağzına yoğurt sokamadım ilk kaşıkta kusuyordu bende ara ara denedim
1 yaşında yoğurt yemeye başladı şimdi 4 yaşında çok şükür çoğu yemeği yoğurtla yiyor.
ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
ben kendi yöntemimden bahsedeyim.ben de içine çorbaların havuç falan atıyordum,onlar da çok pişirince vitaminleri gidiyor zaten,yoksa bu da mı bir şehir efsanesi:))))))))))))))bilmiyorum.ben de bu yüzden havuçu katı meyve sıkacağında sıkıp(kabuklarıyla,iyice dezenfekte ettikten sonra)içine bazen bir yaprak marul,bazen bir kaç yaprak ıspanak koyuyorum.portakal suyunu içtiği için bunu onda da uygulamaya çalışıyorum.sebzeleri çok pişirmeyin diyor,uzmanlar vitamin değeri kybıluyor diye.peki bu bebekler nasıl hazmedecekler bunu.ben de kendi çapımda bu yöntemle yutturmaya çalışıyorum:jeyyar::jeyyar::jeyyar:.inşallah faydası olur.
Kayıtlı Üye
benimki meyve suyuda içmiyo meyveleri sıkıp içirmeye çalışıyorum istemiyo.mamasına kattım tadından anladı bardaktan içiriyim dedim olmadı suluktan veriyim dedim suluğundan iğrendi bi daha o suluktan su dahi içmedi bende başka suluk aldım.benimki çok fena ya hiçbişi istemiyo
canım biraz ara ver bırak kendi haline sonra gene devam edersin vay edepsiz vay cin gibiler zaten bazen vakit kaşşık maması vakti ama öyle inatki istemiyorsa bni mutfaga gönderip biberon maması yaptırır z<illi saglıklı olunlar yeter ne yapalım
arkadaşlar benim kızım birkaç ay önceye kadar kilo vermesi gereken bir bebekti .ama şu an kilo alması gereken .1.5 yaşında böbrek taşı sorunu yaşadık ve kırdırdık anıden hızlı şekilde kilo verdi.şuan 9.5-10 arası kaldı iştahı yok sebze ve çorba yemiyor ne olur aranızda benzer durumda olanlar varmı lütfen