Ellerine, emeğine sağlık Pari’m. Yarışmada başarılar diliyorum.Herkese merhaba sebzeli şehriye pilavı tarifi aldım bu ay biz lezzetini begendık umarım kk ya da hitap eder deneyeceklere adıyet olsun sımdıden
Malzemeler
Eki Görüntüle 3547465
Yapılış
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye ya da konserve bezelye
- 1 kase haşlanmış tavuk eti
- 2 su bardağı sıcak su
- İlk olarak pilav tenceremize sıvı yağı alalım. Şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.Eki Görüntüle 3547468
- Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve küçük küçük doğradığımız kapya biber ile bezelyeyi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.Eki Görüntüle 3547469 Eki Görüntüle 3547470 Eki Görüntüle 3547471
- Tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek bir tur karıştıralım.Eki Görüntüle 3547472
- Son olarak sıcak suyumuzu ve tavuk etlerimizi de ekleyelim. Tencerenin kapağını kapalı bir şekilde orta ateşte şehriyeler suyunu çekip yumuşayınca kapatıyoruz. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 3547473 Eki Görüntüle 3547475 Eki Görüntüle 3547478 Eki Görüntüle 3547479 Eki Görüntüle 3547480
Çok güzel görünüyorHerkese merhaba sebzeli şehriye pilavı tarifi aldım bu ay biz lezzetini begendık umarım kk ya da hitap eder deneyeceklere adıyet olsun sımdıden
Malzemeler
Eki Görüntüle 3547465
Yapılış
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye ya da konserve bezelye
- 1 kase haşlanmış tavuk eti
- 2 su bardağı sıcak su
- İlk olarak pilav tenceremize sıvı yağı alalım. Şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.Eki Görüntüle 3547468
- Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve küçük küçük doğradığımız kapya biber ile bezelyeyi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.Eki Görüntüle 3547469 Eki Görüntüle 3547470 Eki Görüntüle 3547471
- Tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek bir tur karıştıralım.Eki Görüntüle 3547472
- Son olarak sıcak suyumuzu ve tavuk etlerimizi de ekleyelim. Tencerenin kapağını kapalı bir şekilde orta ateşte şehriyeler suyunu çekip yumuşayınca kapatıyoruz. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 3547473 Eki Görüntüle 3547475 Eki Görüntüle 3547478 Eki Görüntüle 3547479 Eki Görüntüle 3547480
Tabakları söylemen çok iyi oldu canom,utandım yazamadimEllerine sağlık adaşımçok güzel olmuş. Tabakların da çok hoş. Bol şans diliyorum
Niye utanıyorsunTabakları söylemen çok iyi oldu canom,utandım yazamadim
Herkesin tabaklarına sarkiyorumNiye utanıyorsunçok beğendim
Tesekkür ederim nevosummmmEllerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederimÇok güzel bir tarif ve sunum eline sağlık
Ama maşallah diyorum nazar değmesin merviskomSosyal kelebegım yaa
Çok teşekkür ederim seda hepimize basarılarMaşallah
Çok güzel.
Başarılar
Ahahha buna cok guldum amaTabakları söylemen çok iyi oldu canom,utandım yazamadim
Tesekkür ederimÇok güzel görünüyoremeğinize sağlık, yarışmada başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?