- 24 Ocak 2016
- 5.473
- 39.913
- 468
Merhaba arkadaşlar
Artık ben de bagımlılık, alışkanlık haline gelen yemek yarışmasından kendimi alamıyorum
Yeni kategorimiz pilavlar olunca, çok düşündüm ama evde çokca yaptıgım sebzeli pirinc pilavını sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Çok iddialı olmamakla birlikte tarifime başlıyorum
MALZEMELER:
☘1,5 Su bardağı pirinç
☘Mısır
☘Bezelye
☘Havuç
☘Renkli biberler
☘1 Yemek kaşıgı tereyağ
☘Yarım çay bardağı sıvı yaģ
☘Tavuk bulyon
☘Tuz
☘3.5 Su bardağı sıcak su
☘Pirinçleri 5 dk kadar suda bekletip daha sonra yıkayıp, suyunu süzmesini sağlıyoruz.
☘Tenceremize sıvıyagını koyup, pirinclerimizi ekliyoruz. Pirincler biraz kavrulduktan sonra tereyagini ve biraz tuz ekliyoruz.
☘Pilavımızı biraz kavurduktan sonra, renkli biberlerimizi ve havucumuzu ekleyip, 1-2 dk daha kavuruyoruz.
☘Daha sonra da kalan bezelye ve mısırı ekliyoruz.
☘Son olarak suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
☘Veeee bu sunumum Nevreste 'ye gelsinnnn
Artık ben de bagımlılık, alışkanlık haline gelen yemek yarışmasından kendimi alamıyorum
Yeni kategorimiz pilavlar olunca, çok düşündüm ama evde çokca yaptıgım sebzeli pirinc pilavını sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Çok iddialı olmamakla birlikte tarifime başlıyorum
MALZEMELER:
☘1,5 Su bardağı pirinç
☘Mısır
☘Bezelye
☘Havuç
☘Renkli biberler
☘1 Yemek kaşıgı tereyağ
☘Yarım çay bardağı sıvı yaģ
☘Tavuk bulyon
☘Tuz
☘3.5 Su bardağı sıcak su
☘Pirinçleri 5 dk kadar suda bekletip daha sonra yıkayıp, suyunu süzmesini sağlıyoruz.
☘Tenceremize sıvıyagını koyup, pirinclerimizi ekliyoruz. Pirincler biraz kavrulduktan sonra tereyagini ve biraz tuz ekliyoruz.
☘Pilavımızı biraz kavurduktan sonra, renkli biberlerimizi ve havucumuzu ekleyip, 1-2 dk daha kavuruyoruz.
☘Daha sonra da kalan bezelye ve mısırı ekliyoruz.
☘Son olarak suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
☘Veeee bu sunumum Nevreste 'ye gelsinnnn
Son düzenleme: