E
EcinniliBarones
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EcinniliBarones
bu çorbayı kendim uydurdum klasik sebze çorbasının dışına çıktım nefis oluyor deneyin derim.isterseniz tavuk suyuylada yapabilirsiniz. çok besleyici şifa çorbası))
sebzeleri tavla zarının 4/1 i kadar küçüklükte doğruyoruz.
1 küçük kereviz
1 patetes
1 küçük kurusoğan
1 havuç
birkaç dal ıspanak ve kereviz yaprağı maydanoz.1-2 yaprak karalahana
yarım limon
bir yumurta sarısı
1çay bardağı şehriye
tuz karabiber.
2 yemek kaşığı un
tencereye bir miktar sıvıyağ alıp soğanı ve havucu kavurmaya başlıyoruz.unu ilave ediyoruz.unu 2 dk kavurunca üstüne 1,5 lt kadar su ilave diyoruz.kaynayınca içine kereviz patetes ıspanak ve karalahana yapraklarını ardından şehriyemizi ilave ediyoruz. piştiğinde çorbamız yarım limon suyuyla yumurta sarısını çırpıyoruz çorbadan biraz alıp terbiyeyi ılıtıyoruz.çorbamıza ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. üstüne ince kıyılmış kereviz ve maydonoz yapraklarıyla beraber karabiber serpip kapağını kapıyoruz.5 dk dinlendikten sonra servis ediyoruz.
çorbanın suyunu sebze yoğunluğuna göre arttırıp azaltabilirsiniz
sebzeleri tavla zarının 4/1 i kadar küçüklükte doğruyoruz.
1 küçük kereviz
1 patetes
1 küçük kurusoğan
1 havuç
birkaç dal ıspanak ve kereviz yaprağı maydanoz.1-2 yaprak karalahana
yarım limon
bir yumurta sarısı
1çay bardağı şehriye
tuz karabiber.
2 yemek kaşığı un
tencereye bir miktar sıvıyağ alıp soğanı ve havucu kavurmaya başlıyoruz.unu ilave ediyoruz.unu 2 dk kavurunca üstüne 1,5 lt kadar su ilave diyoruz.kaynayınca içine kereviz patetes ıspanak ve karalahana yapraklarını ardından şehriyemizi ilave ediyoruz. piştiğinde çorbamız yarım limon suyuyla yumurta sarısını çırpıyoruz çorbadan biraz alıp terbiyeyi ılıtıyoruz.çorbamıza ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. üstüne ince kıyılmış kereviz ve maydonoz yapraklarıyla beraber karabiber serpip kapağını kapıyoruz.5 dk dinlendikten sonra servis ediyoruz.
çorbanın suyunu sebze yoğunluğuna göre arttırıp azaltabilirsiniz
Son düzenleyen: Moderatör: