• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sebze çorbası yapımı.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sinemeeren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
272
3
46
Çanakkale
merhabalar benim 5 aylık bebeğim var sebze çorbasına başladık sayılır bugün ilk defa yaptım doğru mu yaptım bilemiyorum baba yardımcı olur musunuz.ben şu şekilde yaptım:patatesi küçük küçük doğradım havucuda aynı şekilde doğradım 1 tatlı kaşığı pirinç koydum 2 su bardağı suyla pişirdim sonra tel süzgüden geirdim güzel oldu ve kızım güzel bi şekilde içti yarın bi daha yapıcam böyle mi oluyor acaba ilk etapta

merhabalar benim 5 aylık bebeğim var sebze çorbasına başladık sayılır bugün ilk defa yaptım doğru mu yaptım bilemiyorum baba yardımcı olur musunuz.ben şu şekilde yaptım:patatesi küçük küçük doğradım havucuda aynı şekilde doğradım 1 tatlı kaşığı pirinç koydum 2 su bardağı suyla pişirdim sonra tel süzgüden geirdim güzel oldu ve kızım güzel bi şekilde içti yarın bi daha yapıcam böyle mi oluyor acaba ilk etapta

aynen öyle dogru yapmıssın canım ...
bir hafta sonra ıspanakta koyabilirsin sonra biraz kereviz ve kereviz sapı ..
daha sonra biraz kıyma ... bir iki damlada zeytinyagı koyabilirsin ...

kıyma 5 aylık bebeğe verilmez 7. ayında başlanıyor et ürünlerine

sebzeler piştikten sonra tel süzgeçten geçirmeden önce bir çay kaşığı kadar zeytinyağını ihmal etme canım. bi de bu karışıma iyice alıştıktan sonra başka sebzeler ekleyebilirsin. brokoli, karnabahar, kereviz, fasulye, kabak vs. hangisi uygunsa. ama verilmemesi gerekenlere dikkat et tabi patlıcan falan yasak.

Back