Seboroik dermatitt konusunda yardım lütfen

ayysu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
412
2
0
Zonguldak
aranızda bu hastalığa maruz olan varmı? nasıl geçti ya da neler kullanıyosunuz? dktrun dediine göre tam olarak geçmez dedi zaman zaman nüksedebilirmiş kortizonlu ilaç verdi ama ben kullanmak istemyrm 19 yaşındayım daa

Evet canım seboreik dermatit ara ara tekrarlayan bi hastalık.Sen o doktorun verdiği kortizonlu kremleri doktorun önerdiği şekilde bir defaya mahsus sür.Galiba 5 gün falan sür diyolardı.Sonra zaman zaman cildin düzelecek ama sonra tekrar olacak maalesef.Ben sebclair diye bir krem kullanıyorum,içinde kortizon yok.O iyi geliyor.Zaten üstünde de yazıyor seboreik dermatit için diye.Onun dışında maalesef yapacak bişey yok.Bir de şöyle bişey farkettim ben yazın daha iyi oluyor hastalık hafifliyor ama kışın deyim yerindeyse azıyor.

evet yazın azalıyor kışın çok kötü oluyor ama bende pullanma falan pek yok pütürlük var sadece bi de çok kızaryorum ve yanıyor. bu kullandıınz krem bu duruma da ii geliyor mu?

berbat bi hastalık 17 yaşında ilk kez olmuştu şu an yaşım 30 ve yıllardır bu hastalığı çekiyorum çenemde var ve o kadar çok kaşınıyorki anlatamam şuan gerçekten azmış durumda ne yaptıysam geçiremiyorum zaman zaman iyileşiyor ama şimdilerde berbat hatta şuanda acaip bi kaşıntı ve kızarıklık mevcut çenemde psikolojik olarak çok rahatsızım malesef ama yapacak hiçbişey yok dr.un verdiği ilaçları düzenli kullan çünkü hiçbir zaman geçmiyor sadece hafifliyor(

kızlar eşim bu hastalıktan 2 sene çekti ..gitmediğimiz doktor yapılmadık test ,kullanmadığımız ilaç kalmamıştı ....ki eşimin sadece yüzünde değil saç dibinden ayak parmaklarına kadar yüzü tüm vücudu bebat haldeydi giyinemiyordu bile......
çok şükür kurtuldu öncelikle vücuduna sabun,duş jeli sürmedi asla....kese falan zaten yapmadı ...yüzünede aynı şekilde tabi...sonra bildiğimiz bebek yağı var ya onu aldı her duştan sonra tüm vücuduna ve yüzüne sürdü ...zamanla kayboldu hepsi en önemlisi acıma ve kaşınma kayboldu ,yüzü utanmış gibi kıp kırmızı oluyordu kabarık kabarık pütürlük oluyordu o da geçti ...yüzünü yıkayınca hemen sürüyor yağı tamam size tavsiyem kullanın birşey kaybetmezsiniz zararıda yok inşallah sizede şifa olur çok çektik biliyorum zorluğunu acıdan ağlıyacak hale geliyordu artık her yerinde olunca en çokta yüzünde olması onu mahveiyordu inşallah işinize yarar ...tek sorun nemsizlikmiş biz kafayı yiyorduk nasıl geçicek diye

evet yazın azalıyor kışın çok kötü oluyor ama bende pullanma falan pek yok pütürlük var sadece bi de çok kızaryorum ve yanıyor. bu kullandıınz krem bu duruma da ii geliyor mu?

Canım bende iyi geliyor,hatta dün aldım bir süredir bitmişti senin konunu okuyunca aklıma geldi dün akşam gidip aldım.Kulağımda vardı,hemen etkisini gösterdi.Bana da doktor tavsiye etmişti.Krem dermokozmetik bir ürün,ilaç değil.İçinde kortizon yok.Ama istersen sen yine de bi doktoruna danış tekrar gittiğinde.Kremin içinde fındık yağı varmış galiba üstünde fındığa alerjisi olanlar kullanmasın yazıyor.Google da aratıp araştırabilirsin

bende bir deneyeyim o zaman kortizonlu kremlerden iidir teşekkür ederim ha bi de bakıyorum da bu hastalıktan yakınanlar belli bölegelerinde olduuğunu ve aşırı kaşıntıdan duramadıklarını sylyrlar. çok şükür bende katlanılmaz kaşıntılar yok ama sinirimi bozan kızarmalar var inş. bu krem ii gelirr

çok geçmiş olsun kurtulmuş olmanıza sevindim ama ben de bu derecede olmuyor. ayrıca bebek yağı denemiştim aşırı sivilce yaptı ve kızardım bana yaramıyor yani

dünden beri bende bebe yağı kullanıyorum umarım bendede işe yarar

3 sene once bende de cikti bu. yuzumun bazi yerleri benek benek kuru gibi ama bi yandan yagli gibi de cok tuhaf bi hale burunup kasiniyodu, ben kasidikca sisiyodu kizariyodu. doktor bana egzama demisti, kortizonlu krem verdi. cok siddetli oldugu zamanlar o kremden suruyodum ama cok sukur cok uzun zamandir olmadi. kisin daha cok oluyo nemsizlikten. cok sicak suda dus almayin. cildinizi cok kurutur. mutlaka dustan sonra nemlendirmek lazim. bi de cok baharatli seyler yememek lazim. ben sari kantaron yagi suruyorum yuzumdeki her bi sorun icin. sivilceleri kurutuyo, lekeleri hafifletiyo, egzamalarimi geciriyo her seyden once..

ablacım gerçekten düzelir mi bide hangi kremi kullandı iyi geldi böyle daha açık söylermisiniz lütfen...

merhaba arkadaslar ben de yıllardır bu hastalıktan cektiğim için(çocukluğumdan beri çekiyorum neredeyse 30 olcam) yazmak istedim. Gercekten kalıcı bir çaresi yok çok araştırdım her tetkik yapıldı. yüzümde artık sorun yok. pirdolin diye bir krem verdi doktor günlük kullanabilirsin dedi onu kullanıyorum birkaç senedir. ama saçım hala ara ara azıyor. stres de tetikliyor. bu ara çok stresliyim ondan da olabilir ama pek çok şampuan denedim hiçbiri şu ara kesmedi. şu stres dönemi geçince geçmezse bi doktora daha gidebilirim belki..

Bu saç derisi egzaması illeti maalesef tedavisi olmayan bir hastalık.Benim de eşimde vardı, uzun yıllar kullanmadığı kortizonlu ilaç ve şampuan kalmadı. İlk başlarda ilaçlar etki ediyormuş gibi görünse de biraz kullandıktan sonra vücut bunlara alışınca etkileri de kayboluyor ve hastalık yeniden geri geliyordu...

Geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içeren özel bir şampuan, losyon ve krem kullanmaya başladı. İlk haftadan itibaren çok güzel sonuçlar aldık, şu anda neredeyse 1 aydan fazla bir süredir bu tedaviyi uyguluyoruz, eşimde hiçbir şikayet kalmadı, üstelik de kortizonu hayatından çıkarmış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…