sebepsiz tekrarlayan düşük

meczupsak

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
158
51
18
28
arkadaşlar o kadar çok tekrarlayan düşük oldu ki artık sayamıyorum. hep beş haftalık düşükler daha fazla ilerlemiyor. genetik testler pıhtılaşma, detaylı başka testler yapıldı hiçbir şey yok. hsg de çekildim çok sağlıklı çok iyisin dediler. hamile kalmakta bir problem yok elhamdülillah ama her ay düşük yaşıyorum. beta 3000 üstüne çıkıyor hep sonra kanamam oluyor.cogu doktor düşük yapıyorsun dedi bir tanesi sadece kimyasal gebelik dedi..aspirinde kullanıyorum, korunma dualarını Ümmü sıbyanı da yaptırdım.ne eşimde ne bende bir şey çıkmadı..ara verdim birkaç aydır tekrar gideceğim ama artık ne yaptırayım neye baktırayım bilmiyorum...emin olmamakla birlikte sekiz ya da dokuz kez oldu..

Yardım edin, tekrar doktora gidecegiz eşimle ne yaptırayım, ne diyeyim neye baktırayım yoruldum artık..

Yardım edin, tekrar doktora gidecegiz eşimle ne yaptırayım, ne diyeyim neye baktırayım yoruldum artık..
Merhaba.Saat 01.19 ve inanın sizin kadar çaresizlikle buralarda acaba benim gibi bu kötü deneyimleri yaşayan var mı varsa çözüm bulabilmişler mi diye saatlerimi harcıyorum.2014 ocak ayından bu yana 4 kimyasal 1 boş genelik geçirdim. 1 yıldır gitmediğimiz hekim kalmadı. 10 tane doktora gittiysek hiç biri ‘şundandır’ diyemedi.4. Kimyasalı da henüz düşürdüm malesef.Genetik tanılı tüp bebek önerdi bir kaç doktor ancak genetik tanılı olanda da şans ‘doğal yollardan’ gebe kalma şansımla hemen hemen aynıymış.Bizim de elimiz kolumuz bağlı.Milro çip yöntemiyle aşılamayı araştırdık.Ancak yumurta sayım cok fazla olduğu için ‘ çoğul gebelik’ riski var 5iz 10uz döllenme gibi gibi.Bunda da elim bağlandı.Size yardımcı olamadım ama yalnız olmadıgınızı bilin çok geçmiş olsun

Size verebileceğim tek tavsıye bi durun rahminiz toparlansın her ay düşük yaşıyor olmanız normal mi sizce bu sağlığınıza zarar - psikolojinize de zarar

Size verebileceğim tek tavsıye bi durun rahminiz toparlansın her ay düşük yaşıyor olmanız normal mi sizce bu sağlığınıza zarar - psikolojinize de zarar
normal değil
her ay derken yanlış anlaşılma olmasın bu yaklaşık olarak iki buçuk yıllık bir süreç. beş haftalık olduğu için bununda bir problem olmadığını söylüyorlar. psikolojik olarak tabiki de çok yıpratıcı oldu

size de çok geçmiş olsun bu sorunlar olmasa keşke güzel haberler paylasabilsek Allah'ın vardır bir bildiği en kısa zamanda kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

size de çok geçmiş olsun bu sorunlar olmasa keşke güzel haberler paylasabilsek Allah'ın vardır bir bildiği en kısa zamanda kucağımıza almayı nasip etsin rabbim
Ayrıntılı genetik test yaptırdınız mı acaba? Mesela sizin gibi bir çok düşük yaşayıp genetik testte gluten hassasiyeti çıkıp sonrasında gluteni bırakıp bebeği olanlar var. Genetikte çok geniş bir bölüm çünkü.

teşekkür ederim hayır kromozom testi, pıhtılaşma testi ve ramotolijide bazı testler yaptırdım. ayrıntılı genetik testler için nereye başvurmam gerekiyor?

üniversite hastaneleri yapıyor sanırım ben özelde yaptırmıştım. Ankarada. Benimde gluten hassasiyetim ve behçet hastalığına yatkınlığım çıktı. Gluteni bıraktım ve bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanıyorum şuanda. Çok şükür 26. Haftada ilerliyoruz. Bu arada bende 2017 yılından beri bebek istiyorum. 2 kez kalp durmasıyla sonuçlandı. Biri normal yolla 10. Haftada diğeri tüp bebek 17. Haftada.

Yardım edin, tekrar doktora gidecegiz eşimle ne yaptırayım, ne diyeyim neye baktırayım yoruldum

Rahmi dinlendirmek diye bir ‘olay’ yok biz gibilerin hikayesinde.Her gebelik öncesi bir hazırlık yapiliyor.Çeşitli vitaminler iğneler serumlar var bunun sonrasında yumurtlama zamanı bebek istemi varsa gebelik için eylemde bulunuyor.Kaldı ki her düşük aradına 2 3 ay mutlaka zaman giriyor.Bu kadar düşüğün normal olmadığını sadece siz bilmiyorsunuz yani.

Merhaba .Gluteni bıraktıktan ne kadar zaman sonra sağlıklı gebeliği görebildiniz? Ve suanki gebeliğiniz doğal yollarla mı gerçekleşti? Sevgilerğ

kesinlikle.. bir de son zamanlardaki doktorlar psikolojik olarak iyiysen uzun sureli (6 aylık gibi) gebelik kayıpların yoksa ki bizimkiler başında düşüyor dinlendirme olayının olmadığını söylüyorlar. yani hazirsan psikolojik ve fiziksel olarak hemen diğer ay için deneyebilirsin diyorlar. bana normal adet kanaması yaşadın geçti böyle düşün dedi mesela doktor

2024 ten beri yanlış olmuş 2014 değil:)

teşekkür ederim peki hangi bölüme gitmem gerekli o konuda da yardımcı olur musunuz? ayy çok sevindim rabbim sağlıklı sıhhatli kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin

ilk 12 haftada düşük yaşanıyorsa üç ay
12 hafta sonrası için 3-6 ay bu süre

ama her ay düşük yaşıyorum
Bu cümle o cümleyi kurmamın sebebi .

Sizi kalbimden anlıyorum Ben 4. Kaybımda kürtaj olmak durumunda kalmıstım.3 aylık dönemden sknra bir kaza ile tekrar gebe kaldım(uzun bir süre istemiyorduk) .O da zaten bugün düştü…

Şöyle ben17 haftalık bebeğimi 2024 haziran ayında kaybettim. Temmuzda genetik test verdim. 15 ağustosta adet oldum eylül ayında olmayınca test yaptım. Çok şükür hamile olduğumu öğrendim. Tüp bebek tedavisinden sonra normal yolla hamile kalanları duyuyoruz zaten çok. Tabi ben endişelendim bnunda kalbi durucak diye. Genetik merkezini aradım durumu anlattım ortalama 3 ayda çıkıyodu sonuç çünkü. Hamile olduğumu öğrendikten sonra bırakmış oldum yani.

Sizi kalbimden anlıyorum Ben 4. Kaybımda kürtaj olmak durumunda kalmıstım.3 aylık dönemden sknra bir kaza ile tekrar gebe kaldım(uzun bir süre istemiyorduk) .O da zaten bugün düştü…
çok geçmiş olsun çok üzüldüm psikolojik olarak toparlanmak gerekiyor öncelikle..ben çok kötü olmuş ve destek almıştım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…