Sebepsiz infertilite teşhisi için hangi tahlil ve testleri yaptırdınız?

Arkadaşlar merhaba. Benim gibi sebepsiz infertilite yaşayanlar hangi testleriniz yapıldı? Şu konuda endişe ettim acaba eksik yaptırdığım tahlil tetkik var mı? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Amh , fsh , lsh , prolaktin, idrar testi , rahim filmi , tüm kan testleri tiroid vs hormon testleri . Vitaminler vs hepsine kan testi içinde bakılıyor zaten. Eşim için 3 tane ayrı spermiyogram . 2 devlet 1 özelde yaptırdık. Sonra verikosel varmı yokmu diye röntgen. Onunda tüm kan testleri. O kadar. Sonuç her şey normal. Sebepsiz infertilite, 2 sene denedik olmadı doğal yolla. Ama tüp bebekte ilk denemede pozitif oldu . Oglum doğdu

Aaa ne güzel bahtı güzel olsun inşallah biz de ilk denemede pozitifi görürüz. paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba. Benim gibi sebepsiz infertilite yaşayanlar hangi testleriniz yapıldı? Şu konuda endişe ettim acaba eksik yaptırdığım tahlil tetkik var mı? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Kesinlikle ve kesinlikle karyotip yani sitogenetik analiz baktırın. Bence tüp bebek öncesi her çiftin yaptırması gereken testler arasında olmalı. Translokasyon taşımanız durumunda kadın ya da erkek kim taşıyorsa infertil oluyor.

Bunu ilk defa duyuyorum. Nerelerde yaptırabiliriz?

Düzenli jinekolojik muayene dışında hormon testlerim yapıldı ve rahim filmi çektirdim, ekstradan ilaçlı film çektirdim (HSG değil) polip görüldü ve histeroskopi ameliyatı oldum. Eşim de ürolojiye muayene oldu ve 2 kez spermiyograma bakıldı.

Bende aynı sizim gibiyim 5 yıllık evliyim evlendiğimden beri korunmadım,2020 temmuzda doğal gebelik oldu ancak düşükle sonuçlandı biraz ara verdik 2 aşılama ve 3 tüp bebek yaptırdık şuan 3.tüp bebekte pozitifi gördük 6 haftalığız şuan aslında diğer 2 tüp bebektede pozitifti ancak sonra negatifle sonuçlandı.hem eşimde hem bende tüm kanlar genetik testler sperm testi rahim filmi 2-3 kere çekildi rahme çizik atıldı rahme prp yapıldı vitaminler kullandık prolaktin bir tık yüksekti ilaç kullandım düştü ilaçlı beyin emar istedi ondada birşey cıkmadı.doktorum hep olmamasını gerektiren bir sebep yok şuan için dedi,strese bağladı.bende 1 kerede doğal gebelik oluştuğu için doktorum cok rahattı demekki kendi kendine anne olabiliyormuşun sorun yokmuş dedi sonra bana mantıklı geldi,biraz ara verdik hersey nasip kısmet verirsede kabulumuz vermezsede kabulumuz dedik

Merhaba benimde iki tane negatif tüp bebek denememden sonra karyotip analiz baktırmamızı istediler. Kanda bakılan bir testmiş sanırım sonucu 1 ayı bulabiliyor dediler. Devlette tıbbı genetik bölümü bakıyor mu bilginiz var mı?

Evet onlar da yapıyorlar. Kandan yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…