- 15 Eylül 2012
- 8.255
- 6.774
-
- Konu Sahibi Gizmooberoo
Amin İnşaAllah bir an önce bulunur sebebi. Hidrosalpenks varmış iltihap olup içinde sıvı birikmiş suyla dolu olduğu içinde maalesef tıkanıklık oluyor. İki tüpümde alındı çünkü içindeki sıvı rahim içine akıp tüp bebek tedavisine bile engel olabiliyormuş. Ultrasonda gördü inanabiliyor musunuz defalarca muayene oldum farklı farklı doktorlarda hatta ilk rahim filmimde bile belliymiş ve o filme çapa tıp fakültesi hatta filmi çeken başka bir devlet hastanesi film raporuna normal yazmıştı çoğu drda rapora bakıp Bişey yok deyip durdu. Neyse ki Aylin pelin çil hanıma gittim o zaman bahçecideydi şimdi bilmiyorum nerede galiba amerikan hastanesinde olabilir o kadın benim miladım oldu ilk rahim filmi e bakıp dur Bi tuhaflık var filmde dedi ve ultrasona aldı ve gördü tüpleri ultrasonda ki tüpler ultrasonda gözükmezmiş sosis gibi şişmiş kızım dedi tüplerin mahvoldum o anda ama Bi yandan da Bi çaresi var diye de umutlanmıştım Rabbim en kolayından sebepler göstersin size ya da hiç sebebi olmasın gerçekten de Bi anda çıksın gelsin bebişinizEvet bence de birşey var demekki olmuyor. Keşke sebebi hemen bulunsa da tedavi olsam diyorum. Tüplerinizde ne sorun vardı? Nasıl tespit etti doktor?
Arkadaşlar merhaba. Benim gibi sebepsiz infertilite yaşayanlar hangi testleriniz yapıldı? Şu konuda endişe ettim acaba eksik yaptırdığım tahlil tetkik var mı? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hayır üniversite hastanelerı yapıyor genetık testi özele para vermeyın hemde pahalıymış bu testler ama doktorun yonlendırmesı gerek evet spremıyogramdan farklı benim esımın %8 çıkmıştı iyiydi yanı sprem dna analızını özelde yaptırmıştık 600 tl gibi bir şeydiGenetik testi evet düşünüyorum ben de. Özel bir merkezde mi yaptırdınız? Bir de şunu sormak istiyorum spermiogram yaptırdık. Dna sperm analiz testi bundan bağımsız farklı bir test mi? Devlet hastanelerinde yapılır mı?
Çok geçmiş olsun sizin de yolunuz epey çetrefilli geçmiş benim gibi. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin canım. Sağlıklı ömür sağlıklı bebişler inşallah.Amin İnşaAllah bir an önce bulunur sebebi. Hidrosalpenks varmış iltihap olup içinde sıvı birikmiş suyla dolu olduğu içinde maalesef tıkanıklık oluyor. İki tüpümde alındı çünkü içindeki sıvı rahim içine akıp tüp bebek tedavisine bile engel olabiliyormuş. Ultrasonda gördü inanabiliyor musunuz defalarca muayene oldum farklı farklı doktorlarda hatta ilk rahim filmimde bile belliymiş ve o filme çapa tıp fakültesi hatta filmi çeken başka bir devlet hastanesi film raporuna normal yazmıştı çoğu drda rapora bakıp Bişey yok deyip durdu. Neyse ki Aylin pelin çil hanıma gittim o zaman bahçecideydi şimdi bilmiyorum nerede galiba amerikan hastanesinde olabilir o kadın benim miladım oldu ilk rahim filmi e bakıp dur Bi tuhaflık var filmde dedi ve ultrasona aldı ve gördü tüpleri ultrasonda ki tüpler ultrasonda gözükmezmiş sosis gibi şişmiş kızım dedi tüplerin mahvoldum o anda ama Bi yandan da Bi çaresi var diye de umutlanmıştım Rabbim en kolayından sebepler göstersin size ya da hiç sebebi olmasın gerçekten de Bi anda çıksın gelsin bebişiniz
Ne güzel sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.Pelvik mr
Karından ultrason
Vajinal ultrason
Komple kan tahlilleri ne var ne yok
İdrar/ dışkı
Hsg
Eşim sperm testi ve kan tahlilleri
Bunların hepsini komple 3 sefer farklı hastanelerde yaptırdım ve hepsinde gayet iyi çıktı sonuçlar
Ona rağmen 10 sene çocuğum olmadı
Tüp bebek denemesiyle ilk seferde hamileyim şükür şimdi
Ne güzel sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
Teşekkür ederim genetik testi araştıracağım üniversite hastanelerinde. İnşallah hepimiz güzel sonuçlara ulaşırızHayır üniversite hastanelerı yapıyor genetık testi özele para vermeyın hemde pahalıymış bu testler ama doktorun yonlendırmesı gerek evet spremıyogramdan farklı benim esımın %8 çıkmıştı iyiydi yanı sprem dna analızını özelde yaptırmıştık 600 tl gibi bir şeydi
şehir hastenesi genetik bölümüne eşli gidip tedavi gördüğünüzü söyleyip isteseniz yaparlar. yanında pıhtılaşma da bakılsa iyi olur. 1 ayda çıkıyor sonuç. özele gerek yok. pıhtılaşma da tutunma için önemli.Teşekkür ederim genetik testi araştıracağım üniversite hastanelerinde. İnşallah hepimiz güzel sonuçlara ulaşırız
Teşekkür ederimşehir hastenesi genetik bölümüne eşli gidip tedavi gördüğünüzü söyleyip isteseniz yaparlar. yanında pıhtılaşma da bakılsa iyi olur. 1 ayda çıkıyor sonuç. özele gerek yok. pıhtılaşma da tutunma için önemli.
eşin Dna hasar testi Druna göre değişir. Karar verdiğiniz yerin yönlendirmesi ile yapın. Bazı Drlar kendi labında görmek istiyor. Bizim öyle istedi öyle yaptık.
Ya çok geçmiş olsun nasıl inme geçirdiniz yaTeşekkür ederimsizinle doktor hastane sürecini konuşmuştuk hakkınızı helal edin çok yardımcı oldunuz. Pıhtılaşmayı daha önce yaptırmıştım üni hastanesinde genetik bölümünde acaba aynı test mi? 2021de biontech aşı sonrası inme geçirmiştim o sırada genetikten pıhtılaşma testi istenmişti kanla bakılmıştı. Acaba aynı test mi?
Çok teşekkür ederimYa çok geçmiş olsun nasıl inme geçirdiniz yapıhtılaşma testlerini ben hem genetikte hemde kardiyolojide yaptırmıştım hematolojide ilgileniyor ve genelde hematoloji gerekirse iğne veriyor bu testleri bende zorla yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı bende de iğne kullandım hamileliklerde
Bunu gittiğinizde Dr a sorabilirsiniz. Aynı anda istiyor testleri zaten. Şehir hastanesinde de var bölüm diye bilgi vermek istedim. o zaman siz transfer olacaksanız mutlaka iğne kullanmalısınız dozu iyi ayarlanmalı. Bunu Dr unuza belirtin.Teşekkür ederimsizinle doktor hastane sürecini konuşmuştuk hakkınızı helal edin çok yardımcı oldunuz. Pıhtılaşmayı daha önce yaptırmıştım üni hastanesinde genetik bölümünde acaba aynı test mi? 2021de biontech aşı sonrası inme geçirmiştim o sırada genetikten pıhtılaşma testi istenmişti kanla bakılmıştı. Acaba aynı test mi?
Evet soracağım. Transferi bayramdan sonra olacağım henüz konuşmadık iğne ilaç ama ben inme öykümden bu yana tüp bebekten bağımsız olarak zaten kan sulandırıcı plavix kullanıyorum.Bunu gittiğinizde Dr a sorabilirsiniz. Aynı anda istiyor testleri zaten. Şehir hastanesinde de var bölüm diye bilgi vermek istedim. o zaman siz transfer olacaksanız mutlaka iğne kullanmalısınız dozu iyi ayarlanmalı. Bunu Dr unuza belirtin.
Bebek için olan ayrı dozda olur. Dozun ayarlanması önemli. genelde coraspirin iğne veriliyor. Önemsemeyenlerde oluyor o yüzden söyledim.Evet soracağım. Transferi bayramdan sonra olacağım henüz konuşmadık iğne ilaç ama ben inme öykümden bu yana tüp bebekten bağımsız olarak zaten kan sulandırıcı plavix kullanıyorum.
Güzel duanız için çok teşekkür ederim,ben de aynı şekilde size iyi dileklerimi gönderiyorum,en kısa zamanda dualarınızın kabul olması dileğiyleMerhaba arkadaşım bahsettiğiniz katil hücre panelini ilk kez duydum. Siz hangi şehirde yaptırdınız bu testi? Doktorunuz kimdi? Bazen çok bunalıyorum fakat hakkımızda hayırlsı olsun. Umarım sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Bak ya bu aşıları nasıl olduk aklım almıyor babamı covidden kaybettik o dönem onun üzüntüsüyle olduk maalesef bayada yatmışsınız hastanede Rabbim bi daha yaşatmasınÇok teşekkür ederimbiontech aşımın ilk dozundan 1 hafta sonra sabah bir uyandım sağ tarafım komple hissizdi sıfır his konuşamıyordum da konuşma bozukluğumda olmuştu. Kabus gibiydi. Apar topar hastaneye gitmiştik erken müdahale sayesinde yaklaşık 6 saat sonra düzelmiştim çok şükür. Çok fazla tetkik yapıldı içinde pıhtılaşma da vardı bana da nöroloji kardiyoloji ile beraber karar vermişti test için o zaman muhtemelen aynı testtir. Sonucumda pıhtılaşma dahi çıkmadı. Herşey normaldi. Bütün tetkilerimde anormal birşeye rastlanmadı. Ardından 20 günün sonunda taburcu olurken aşının diğer dozlarını kesinlikle olmamamı söylediler.
O kadar pişmanım ki olduğum için ama maalesef olduk bir kez. Allah rahmet eylesin babanıza.Bak ya bu aşıları nasıl olduk aklım almıyor babamı covidden kaybettik o dönem onun üzüntüsüyle olduk maalesef bayada yatmışsınız hastanede Rabbim bi daha yaşatmasın
Bnde bu genetik testleri yaptırmak istiyorum dr onayı ile mi bakılıyorşehir hastenesi genetik bölümüne eşli gidip tedavi gördüğünüzü söyleyip isteseniz yaparlar. yanında pıhtılaşma da bakılsa iyi olur. 1 ayda çıkıyor sonuç. özele gerek yok. pıhtılaşma da tutunma için önemli.
eşin Dna hasar testi Druna göre değişir. Karar verdiğiniz yerin yönlendirmesi ile yapın. Bazı Drlar kendi labında görmek istiyor. Bizim öyle istedi öyle yaptık.
Evet genetik Dr onaylarsa kan verirsiniz.Bnde bu genetik testleri yaptırmak istiyorum dr onayı ile mi bakılıyor
Pıhtılaşma için normal dahiliyede bakılıyor muEvet genetik Dr onaylarsa kan verirsiniz.