• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sebepsiz infertilite mi? Sebebi belli mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
6 çıktıysa bu pko demek doktor sizi doğru yönlendirmemiş ne yazık ki..😞
Ben 15 gün önce hsg çekildim, bir problem görünmedi.
amh 6 ise pco degılsın canım
Sperm testi normal çıktı hsg temiz amh baktırdım 6 cıktı ama doktor pco olmadıgımı söyledi fsh lh hepsine bakıldı fsh 10 cıktı o ay klomen kullanmıstm ondan kaynaklı yüksek cıktıgını söyledi doktor öncesinde de tüm kan değerlerim normal cıkmıstı tsh gibi siz rahim filmi çektirdiniz mi cektirdiyseniz kaç ay oldu doktor bana hsgden sonra iki ay bekleyelim olmazsa iki ay yumurtlama catlatma o da olmazsa aşılama dedi iki kere yumurtla catlatma tedavisi aldıgım için pek de yaptırasım yok olumsuz sonuclandı beklemedeyim suan

amh 6 ise pco degılsın canım
Merhaba biz doktor değiliz yanlış yönlendirmeler doğru değil elbet ama referans aralıkşarında 4 üstü için pko yazar.
Neye göre değilsin dediniz bilmiyorum ama hem ultrason görüntüsü hem de rakam doğru sonuç verir. Kimseyi de yanlış yönlendirmeyelim lütfen 🙏🏻

Merhaba biz doktor değiliz yanlış yönlendirmeler doğru değil elbet ama referans aralıkşarında 4 üstü için pko yazar.
Neye göre değilsin dediniz bilmiyorum ama hem ultrason görüntüsü hem de rakam doğru sonuç verir. Kimseyi de yanlış yönlendirmeyelim
Elbette doktor değiliz, doktoruda değilsin demiş zaten. Fsh, lh, amh hepsine bakıp ona göre değerlendiriyorlar. Ben de pco görüntüsü vardı ve değerlerim yüksekti. Amh 8> di. Ona rağmen büyük bir sıkıntı yok dedi doktorum. İnofolic combi verdi (folik asit-inositol) inositol pco’ya iyi gelen bir madde ve yumurtlamaya yardımcı sanırım. Birkaç ay kullan gerekirse daha sonra sonra rahim filmi çekeriz dedi. Ve ben 2 ay sonra hamile kaldım.Tabi havalara uçtum Hep hayırlısını istedim.. Doğumuma 2 hafta kala kaybettim bebeğimi.. O kadar acı doluyum ki.. Eğer doktorla alakalı bir şüphen varsa başka bir doktora da gorün derim

Elbette doktor değiliz, doktoruda değilsin demiş zaten. Fsh, lh, amh hepsine bakıp ona göre değerlendiriyorlar. Ben de pco görüntüsü vardı ve değerlerim yüksekti. Amh 8> di. Ona rağmen büyük bir sıkıntı yok dedi doktorum. İnofolic combi verdi (folik asit-inositol) inositol pco’ya iyi gelen bir madde ve yumurtlamaya yardımcı sanırım. Birkaç ay kullan gerekirse daha sonra sonra rahim filmi çekeriz dedi. Ve ben 2 ay sonra hamile kaldım.Tabi havalara uçtum Hep hayırlısını istedim.. Doğumuma 2 hafta kala kaybettim bebeğimi.. O kadar acı doluyum ki.. Eğer doktorla alakalı bir şüphen varsa başka bir doktora da gorün derim
Acınız için çok üzgünüm 🙏🏻
Yazdıklarınızdan da anlıyorum ama sizin yazınıza göre de bu değerin pko olduğu ama gebe kalmaya engel durum olmadığını anlıyorum 🌿

Merhaba çok teşekkür ederim. Yine de menopur iğne yazdı eşime Bi kaç ilaç daha verdi ama eşim almadı hiç birini sıkıntı yoksa neden kullanayım dedi. Tabi yine olmayınca biz tüp bebeğe başladık kist çıkınca tedavi iptal oldu o ay da hamile kaldım demek ki nasip bugüneymiş. Yani sorun olmasa bile aşılama tüp bebek gibi tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz daha iyi tutması daha kolay olur
Merhaba, kist ne kisti acaba ve kistin olduğu ay mı hamile kaldınız yani kistle beraber öyle mi ?

Merhaba, kist ne kisti acaba ve kistin olduğu ay mı hamile kaldınız yani kistle beraber öyle mi ?
Yumurtalık kistinin olduğu ay kistle hamile kaldım doktorum zaten tedaviyi bırakırken kendiliğinden gider zaten demişti. Kese kontrolünde de kist yoktu gitmişti. İğnelerin yaptığı basit kist canım

Tam 2.5 senedir hamile kalamadım. Hormon testlerinde, amh ve rahim filminde problemim yok.
Eşimin sperm testi güzel bir problem yok. Ama kimyasal bile olsa gebeliğim hiç olmadı. Bizde sperm dna hasarına baktırmayı düşünüyoruz. İstanbulda bunu hangi yerler yapıyor biliyor musunuz?

Tam 2.5 senedir hamile kalamadım. Hormon testlerinde, amh ve rahim filminde problemim yok.
Eşimin sperm testi güzel bir problem yok. Ama kimyasal bile olsa gebeliğim hiç olmadı. Bizde sperm dna hasarına baktırmayı düşünüyoruz. İstanbulda bunu hangi yerler yapıyor biliyor musunuz?
Merhaba
İnşallah daha da bekletmez sizi bebiş biz henüz yaptırmadık, sperm değerleri nasıl geldi bu zamana kadar genetik tarama yaptınız mı?

Merhaba
İnşallah daha da bekletmez sizi bebiş biz henüz yaptırmadık, sperm değerleri nasıl geldi bu zamana kadar genetik tarama yaptınız mı?

Ah inşallah 🙏
Sperm değerleri doktorumuzun söylemesine göre çok iyi
morfoloji 7
İleri hareket + yavaş ileri hareket toplamı %50
Sperm sayısı 90 milyon

Genetik tarama yaptırmadık🤷🏼‍♀️
Bizim şanssızlığımız hep baştan savma doktorlara denk geldik. Öncelik hangisinindir acaba genetik mi hasar mı bilemiyorum🙄

Ah inşallah 🙏
Sperm değerleri doktorumuzun söylemesine göre çok iyi
morfoloji 7
İleri hareket + yavaş ileri hareket toplamı %50
Sperm sayısı 90 milyon

Genetik tarama yaptırmadık🤷🏼‍♀️
Bizim şanssızlığımız hep baştan savma doktorlara denk geldik. Öncelik hangisinindir acaba genetik mi hasar mı bilemiyorum🙄
Hasar sonucu daha hızlı çıkar genetik bir ayda tercih sizin tabi, doktora da danışabilirsiniz. İlaç ve çatlatma iğnesi denediniz mi?

Hasar sonucu daha hızlı çıkar genetik bir ayda tercih sizin tabi, doktora da danışabilirsiniz. İlaç ve çatlatma iğnesi denediniz mi?

Artık tüp yaptırmadan önce herşeye baktıracaz yavaş yavaş🙄
Evet klomen ve çatlatma iğnesi denedik 1 kere o dönem ağır baskı altındaydım o yüzden ikinciyi denemek istemedim. Şu testleri bi yaptıralım öyle denerim belki tekrar🤷🏼‍♀️

Artık tüp yaptırmadan önce herşeye baktıracaz yavaş yavaş🙄
Evet klomen ve çatlatma iğnesi denedik 1 kere o dönem ağır baskı altındaydım o yüzden ikinciyi denemek istemedim. Şu testleri bi yaptıralım öyle denerim belki tekrar🤷🏼‍♀️
Aslında bu sürece kadar progesteron takibi de yapmak iyi olurdu kesin çatladığını bilseniz..
Sperm testinizden emin misiniz? Örneğin eşim test vereli 3 ay oldu ben bu ay bir kaç doktora teyit alıp detaylı muayene olup emin olduktan sonra eşime biraz daha detaylı bakılmasını istedi doktor. Çünkü hsg yumurta yumurtalıklar rahim vb normal..
Adet düzenli vs.. tabi detaylı kan sayımları vs de olmalı.
D vit, çinko bakılabilir.
Bu süreçte kromozom analizi yaptırdık problem çıkmadı.
Belki psikolojik sürece bırakmak gerekli ama sebepsiz ise tüm testler sonrası akışa bırakmak bana daha anlamlı geliyor🌿🌿

Aslında bu sürece kadar progesteron takibi de yapmak iyi olurdu kesin çatladığını bilseniz..
Sperm testinizden emin misiniz? Örneğin eşim test vereli 3 ay oldu ben bu ay bir kaç doktora teyit alıp detaylı muayene olup emin olduktan sonra eşime biraz daha detaylı bakılmasını istedi.
Bu süreçte kromozom analizi yaptırdık problem çıkmadı.
Belki psikolojik sürece bırakmak gerekli ama sebepsiz ise tüm testler sonrası akışa bırakmak bana daha anlamlı geliyor🌿🌿

Kontrole gittiğimde çatlamış demişti doktorum. Sperm testini üçüncü kez yaptırıyoruz hep benzer sonuçlar çıktı 🤷🏼‍♀️
Psikolojik olarak kendimi hiç yıpratmadım ama sebepsiz denince de insan bi ne oluyoruz diyo. O yüzden dediğin gibi testleri yaptırıcaz sonuçlara göre yol ilerleriz artık

Kontrole gittiğimde çatlamış demişti doktorum. Sperm testini üçüncü kez yaptırıyoruz hep benzer sonuçlar çıktı 🤷🏼‍♀️
Psikolojik olarak kendimi hiç yıpratmadım ama sebepsiz denince de insan bi ne oluyoruz diyo. O yüzden dediğin gibi testleri yaptırıcaz sonuçlara göre yol ilerleriz artık
İşiniz rast gitsin 🎈🎈🎈

Bizimde malesef belli bir sebeb yok 2 yila yakindir olmuyor ekimde kimyasal gebelik gecirdim düşük oldu😔 bu ay tekrar ilac kullandim beklemedeyim 🌸 kucukde olsa tek sorun esimin ileri hareketli sperm sonucu %39 bu gecikme yapabilir dedi doktor ama bakalim nasip 🤷‍♀️

İki farklı doktora gittim birisi dolu dolu rezervlerin var amh iyi dedi diğeri de amh tek basına pco ifade etmez dedi ultrasın görüntüsüne ve hormonlara da baktı ve olmadıgımı söyledi adetlerimde cok düzenlidir ayrıca zayıfım 52 kiloyum her ay aynı günlerde yumurtluyorm
Canım benimde seninle amh değerim aynı aralıkta çıktı çok araştırdım piko olabilirmiyim diye doktor bana da yok dedi kilomuz aynı hemen hemen bende zayıfım hatta insilün direncine baktırdım onda da sorun yok. Çok enteresan bir durum sadece tüylenme ve sivilcelerime oluyor o da tek tük tüylenme de aşırı değil

Bizimde malesef belli bir sebeb yok 2 yila yakindir olmuyor ekimde kimyasal gebelik gecirdim düşük oldu😔 bu ay tekrar ilac kullandim beklemedeyim 🌸 kucukde olsa tek sorun esimin ileri hareketli sperm sonucu %39 bu gecikme yapabilir dedi doktor ama bakalim nasip 🤷‍♀️
Günaydın,

Gebe kalabilmişsiniz bundan sonra da olur 🌿

Evet o yavaşlatıyorsun takviye denediniz mi? Nasıl sperm değerleri?

Merhaba ben 3 yıldır evliyim 3 yıl bir sebep bulunamadı ya da sonradan mı çıktı bilmiyorum yaptırmamiz gereken ne varsa yaptırdık her şey Yolunda görünüyordu artık çözümü olan bi şey çıksa da çözülse diye dua ediyordum nerede ise ve inanılmaz stres yapmıştım neden neden diye hee ay ağladım bu sırada bir d aşılama yaptık çatlama iğneleri vs ümidim tükendi sonra bnde prolaktinoma çıktı süt ve stres hormonu hamileliğe engel dendi neyse tedaviye başladım ilaçla düşer hamile kalırsın dedi doktorum o sırada esimde de varikosel çıktı artık hamile kalamama sebeplerin araştırırken bulduk biz bunları neyse varikosel de büyük engel olduğundan eşim ameliyat oldu 5 ay önce artık bu sırada bn hala ilaca devam ediyorum 3 ayda bir kontroller yapılıyor prolaktin ile ilgili çünkü ilacı bırakınca geri yükseliyor. Şimdi artık kafam daha rahat farklı meşgale ile oyalanıyorum hala çok istiyorum ama sabırla bekliyorum inanıyorum ki bir gün Rabbim nasip edecek nasıl ki 3 yılda Bir de çıkmadı da şimdi çıktı artık yaklaştık diyorum bir gün bn de gebelik hikayemi buradan anlatacağım Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu sağlıcakla hayırla inşallah 🥰 inanalım olacaktır
Benimde öyle prolaktın bırakınca 40lara fırlıyor.. inşallah tez zamanda annelik duygusunu tadarız

Günaydın,

Gebe kalabilmişsiniz bundan sonra da olur 🌿

Evet o yavaşlatıyorsun takviye denediniz mi? Nasıl sperm değerleri?
Doktor takviyelik bir sorun degil suanlik dedi ama tekrar test yapilacak ona gore kullanmaya baslayacagim 😊 %50 hareketsiz %39 ileri hareket %11 yerinde hareket ama sperm sayisinda ve morfolojisinde falan sorun yokmus ve %30 ileri hareket bile gebe kalmak icin yetermis ondan onememli degil dedi ama yinede tekrar test verelim dedim 🤩

Back