- 17 Ağustos 2023
- 402
- 160
- 32
-
- Konu Sahibi acelyali29
Konuyu açtığıma baktım da ocakmış düşünsenize ben sekiz ay içerisinde üç kere daha kimyasal yaşamışım üstüneMerhabalar :)
Ne gibi hastalığınız var yoksa kimyasal gebeliklerden ötürü mü böyle denemeye karar verdi doktorunuz.
Benimde tüm bağışıklık testlerim temiz çıktı da ona rağmen bağışıklık baskılayıcı kullanabilir miyim ki
Anladım canım çok geçmiş olsunYok benim kendi otoimmün hastalığım var onun için kendi doktorum bunu basladı. Ama ben bu kadar sorun sıkıntı yaşadıktan sonra bir profesöre gittiğimde o bana demişti ki belki de vücudum kabul etmiyordur hamile kalır kalmaz bağışıklık baskılayıcı bir şey kullanacağız ama ben o prof ile görüştükten sonra hiç gebelik yaşamadım sadece kimyasal yaşadım o da çok enteresan bir şey olduğu için o ilacı kullanmadım regl iken betam yükseliyordu. Normal bir kimyasal gibi de değildi. Sonra işte benim hastalığım alevlenme dönemine girince bağışıklık sistemi baskılayan ilaca başladı benim kendi hastalık doktorum ben de daha mantıklı diye düşündüm gebelik başlamadan da bunu baskı altına almak eğer sebep buysa. Bir kez böyle deneyeceğim. Zaten kimyasalın da sebebi vücudumun bebeği kabul etmemesi olabilirmiş dört kez de ben kimyasal yaşadım
Valla diyecek bir şey bulamıyorum, keşke sebebini bilsekKonuyu açtığıma baktım da ocakmış düşünsenize ben sekiz ay içerisinde üç kere daha kimyasal yaşamışım üstüne
Eğer öyle birsey varsa minik bir dozla deneyin bence çünkü gerçekten artık kaybedecek bir şey yok. Ben de bu bakış açısıyla artık bir de böyle bakalım diyorum çünkü inanın yaptırılabilecek bütün testleri yaptırdım yıprandım ki..Anladım canım çok geçmiş olsun
Son kimyasalım benim de tuhaf oldu. Adet oldum sonra peşine hamile olduğumu öğrendim daha sonra kanamam başladı ama çok yavaş düştü değerim, arada bir yükseldi indi 2 ayda anca düşebildio muhtemelen dış gebelikti.
Bağışıklık baskılayıcı kullanıp bebeğini kucağına alan çok insan var umarım sizinde öyle olur
Bende kan pıhtılaşması var doktorlar bu yapmaz diyor ama yine gebe kalınca risk alıp kan sulandırıcı iğne kullanıcam
Kimyasal gebeliğin en büyük sebebi embriyonun genetik yapısının bozuk olmasıymış. Ama ben bundan olduğunu düşünmüyorum. Hadi bir tanesi ondan olsun yada iki tanesi ama 4 tanesininde genetiği sıkıntılı olamaz bence.
Çok yıpratıcı süreçler bi belirsizlik var çözememek daha sıkıntı
İnşallahh en yakın zamanda sizede banada isteyen herkese sağlıklı gebelikler nasip olur
Çok şaşırdım ama çok aynı şeyler gibi sizin yine düşük de var değil mi kimyasallar dışındaValla diyecek bir şey bulamıyorum, keşke sebebini bilsek
Bende 2 senede 4 defa yaşadım yine aynısı olur diye korkuyorum
Evet canım bende bu kafadayım artık kaybedecek bir şeyim yok yaniEğer öyle birsey varsa minik bir dozla deneyin bence çünkü gerçekten artık kaybedecek bir şey yok. Ben de bu bakış açısıyla artık bir de böyle bakalım diyorum çünkü inanın yaptırılabilecek bütün testleri yaptırdım yıprandım ki..
zaten beni çok iyi anlarsın çok benzer süreçler yaşamışsınız bu son kimyasal durumuyla ilgili bile aynı. İnsallah ise yarar bütün üzüntülere acılara değer o zaman
Evet bi tane düşük var. Kalp atışı duyulmadı kese görüldü ama küçüktü bir iki gün sonra kanamam başladıÇok şaşırdım ama çok aynı şeyler gibi sizin yine düşük de var değil mi kimyasallar dışında
Öyle diyorsun ama pcosa göre bak kaç gebelik yasamıssın 2 sene içinde bence cok iyi o acıdan. Bende baska bir baslık acmıstım bu ay cok değişik bir sey oldu ben yumurtlama görmedim 23. Gün regl oldum. Ve iki aydır miktar az. Bi de simdi o cıktı basıma insallah sorun yokturEvet canım bende bu kafadayım artık kaybedecek bir şeyim yok yani
Deneyeceğim pozitifi görür görmez inşallah.
Pcos var bende bi de o yüzden hemen hamile kalamıyorum beklemedeyim bakalım
Aynen benzer süreçlerimiz bayainşallah ikimiz içinde sonu güzel olur
Öyle diyorsun ama pcosa göre bak kaç gebelik yasamıssın 2 sene içinde bence cok iyi o acıdan. Bende baska bir baslık acmıstım bu ay cok değişik bir sey oldu ben yumurtlama görmedim 23. Gün regl oldum. Ve iki aydır miktar az. Bi de simdi o cıktı basıma insallah sorun yoktur siEvet canım bende bu kafadayım artık kaybedecek bir şeyim yok yani
Deneyeceğim pozitifi görür görmez inşallah.
Pcos var bende bi de o yüzden hemen hamile kalamıyorum beklemedeyim bakalım
Aynen benzer süreçlerimiz bayainşallah ikimiz içinde sonu güzel olur
Abi bir de bak bu Forum’da tekrarlayan kimyasal gebeliklerin çözümünü buldum diye bir başlık var sayısız düşük yaşamış ama kimyasal olarak normalde vardı. bu arada bu bağışıklık olayı ile ilgili benim gibi ilaç kullanmamış ama lenfosit aşısı yapmış ve ondan sonra çocuk sahibi olabilmiş. eğer benim bu hastalığım olmasaydı ben zaten bu ilacı kullanmıyor olsaydım (çünkü normal kişiler bunları asla kullanamazlar çok ağır ilaçla bağışıklığını komple çökertiyor), lenfosit aşısını bir düşünürdüm kadın yzun uzun yazmıs bi bak benceEvet bi tane düşük var. Kalp atışı duyulmadı kese görüldü ama küçüktü bir iki gün sonra kanamam başladı
Evet çok ağır pcos değilim zaten doktorum hafif düzeyde dedi canım :)Öyle diyorsun ama pcosa göre bak kaç gebelik yasamıssın 2 sene içinde bence cok iyi o acıdan. Bende baska bir baslık acmıstım bu ay cok değişik bir sey oldu ben yumurtlama görmedim 23. Gün regl oldum. Ve iki aydır miktar az. Bi de simdi o cıktı basıma insallah sorun yoktur
Evet bide yumurtlama görmedim normalde 18. Gün mutlaka çatlama olurdu. Sen takip ettin mi o erken dediğinde hiç? Evet 5 gün erkenEvet çok ağır pcos değilim zaten doktorum hafif düzeyde dedi canım :)
Erken mi regl oldun?
Geçen ayda ben öyle oldum o bence havalardan felan olabiliyor bu ay mesela güzel adet oldum valla
Bir de uzun bir cevap yazdım abi diye baslamıs aaa olacaktı o mikrofona yazdırdım abi demiş hahhahaEvet çok ağır pcos değilim zaten doktorum hafif düzeyde dedi canım :)
Erken mi regl oldun?
Geçen ayda ben öyle oldum o bence havalardan felan olabiliyor bu ay mesela güzel adet oldum valla
Yok canım ben normalde ovü testi yapmıyorum pcosda yanlış çıkabilirmiş bi de stres yapıyorumEvet bide yumurtlama görmedim normalde 18. Gün mutlaka çatlama olurdu. Sen takip ettin mi o erken dediğinde hiç? Evet 5 gün erken
Bakayım canım :) duymuştum lenfosit aşısını hatta bende yaptırmayı düşünüyorum.Öyle diyorsun ama pcosa göre bak kaç gebelik yasamıssın 2 sene içinde bence cok iyi o acıdan. Bende baska bir baslık acmıstım bu ay cok değişik bir sey oldu ben yumurtlama görmedim 23. Gün regl oldum. Ve iki aydır miktar az. Bi de simdi o cıktı basıma insallah sorun yoktur si
Abi bir de bak bu Forum’da tekrarlayan kimyasal gebeliklerin çözümünü buldum diye bir başlık var sayısız düşük yaşamış ama kimyasal olarak normalde vardı. bu arada bu bağışıklık olayı ile ilgili benim gibi ilaç kullanmamış ama lenfosit aşısı yapmış ve ondan sonra çocuk sahibi olabilmiş. eğer benim bu hastalığım olmasaydı ben zaten bu ilacı kullanmıyor olsaydım (çünkü normal kişiler bunları asla kullanamazlar çok ağır ilaçla bağışıklığını komple çökertiyor), lenfosit aşısını bir düşünürdüm kadın yzun uzun yazmıs bi bak bence
İnsallah bu ayda takip edip bir doktora gideceğim düzelmezseYok canım ben normalde ovü testi yapmıyorum pcosda yanlış çıkabilirmiş bi de stres yapıyorum
Ama her ay yumurtlama olmayabilirmiş bu da normal belki ondan erken oldun, sıkma canını diğer aylara düzelir o bence :)
İnşallahh canımİnsallah bu ayda takip edip bir doktora gideceğim düzelmezseevet lenfositi bir dene bana iyi gelecekmis gibi geldi. İnsallah güzel haberler veririz birbirimize bu sene