• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Algoloji - Ağrıbilim Sebebi Anlaşılamayan Baş Ağrısı ve Kusma, Yardıma İhtiyacım Var

Günlük bir paket, bazen daha fazlasını içtiğim yıllar ağrımayıp, kendimce azaltmışken ağrıması tam da benim başıma gelebilecek bir olay zaten 😂 O günlerin acısı mı çıkıyor acaba. Daha da azaltmayı deneyeyim, çok teşekkür ederim 💜
Cok gecmis olsun canim umarim sifani bulursun :) bi o keyfimiz var kahve isliginde oda zarar veriyo bi yasdan sonra :) ben abarttim gun tansiyonlar firliyor :)

Bence hiçbir bahanenin arkasına saklanmadan iyi bir nörologa ya da beyin sinir cerrahına acilen görünmeniz lazım. Kocaelindeymişsiniz zaten. Ben olsam İstanbul’a günü birlik gidip , kontrolümü yaptırırım. Şuan hayati bir durum olmasa da ilerisini bilemeyiz. Bebeğinizi birkaç saat yalnız bırakmaya çekinirken, önünü alabileceğiniz şeyleri erteleyerek büyütüyor olabilirsiniz.

Bence hiçbir bahanenin arkasına saklanmadan iyi bir nörologa ya da beyin sinir cerrahına acilen görünmeniz lazım. Kocaelindeymişsiniz zaten. Ben olsam İstanbul’a günü birlik gidip , kontrolümü yaptırırım. Şuan hayati bir durum olmasa da ilerisini bilemeyiz. Bebeğinizi birkaç saat yalnız bırakmaya çekinirken, önünü alabileceğiniz şeyleri erteleyerek büyütüyor olabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Buldum randevu dün gece, bir profesore gideceğim 26sında. Migren çıkmasını umuyorum sanırım en iyi ihtimal o şu an 🤭

Merhaba, çok teşekkür ederim. İlk olarak 2016'da yaşadım. Ancak bu derece ağır bir şey değildi. Acil yatış verdiler, mr da şüpheli pıhtı görünümü çıktı. Son mr temiz çıkınca taburcu oldum, ağrı da uzun süre kesildi. 2017'de bir kez daha oldu önceki mesajlarımda anlattığım acile gitme mevzusu oldu, sonra yine kesildi. Bu sene sürekli olmaya başladı ve her seferinde daha da siddetleniyor. Yani mesela son sefer yaşadığım hepsinden fenaydı. Önceden hareket edebilecek durumda olabiliyordum veya uyuyunca geçiyordu sonuncuda hareket edememeye başladım gücüm komple kesildi ve uyuyunca da geçmedi. Bu süreçte birkaç kez polikliniğe gittim tekrar olmasın diye, bir gelişme olmadı.
İlaçlı mr da çekilmişsiniz, birşey çıkmamış. Ama yine de iyi bir doktordan randevu alsanız. Bazen bazı doktorların bulamadığını başka bir doktor bulabiliyor. Tez zamanda acil şifalar diliyorum.

Merhaba kızlar iyi akşamlar;

Başlıktan da anlaşılacağı gibi benim arada baş ağrılarım oluyor ve sebebi bulunamadı henüz. Şöyle açıklayayım, önce basınç hissi gibi (başımın ağrıyacağını anlıyorum çoğunlukla), bazen de bir anda geliyor. Acı ve ağrı karışımı bir şey ve şiddetli mide bulantısı eşlik ediyor. İstifra edince kesinlikle rahatlamıyorum, daha da şiddetleniyor. Şiddetlendikçe daha çok istifra ediyorum derken kısır döngüye giriyorum. Sonra bilincim gitmeye başlıyor sanki. Aslında bilincim yerinde ama konuşamıyorum, konuşmak çok zor geliyor ve kafam bulanıyor gibi. Uzanamıyorum, ancak vücudumda güç kalmadığı için oturamıyorum da. Kafamı dik bir yere koyarak yatabiliyorum onda da aşırı bir ağrı ama uzanınca çığlık atacak noktaya geliyorum. Sonra sıtma tipi kontrolsüz bir titreme alıyor beni. Önceden uyuyup uyanınca geçerdi şimdi onda da geçmiyor ve geçse bile bulantı kalıyor günlerce yemek yiyemiyorum arkasından.

Genetik kan pıhtılaşmam var ancak defalarca kontrast mr çektiler, damarlarda bir şey görünmüyor. Migren de değil dedi doktor. Başına benzer bir şey gelen veya böyle bir şey duyan var mıdır ? Normaldeki acı eşiğimi de şöyle anlatayım, ocaktan alınmış kaynar su komple üstüme döküldü ses çıkarmadım ama bu ağrı acı karışımı şey beni yerle bir ediyor.
Merhaba doktora gidebildiniz mi?Teşhis koyabildiler mi?

Ben bu anlattığınız belirtileri vertigo’da yaşıyorum daha çok. Fakat mide bulantısı eşlik etmiyor buna. Sizin durum ciddi. Mide bulantısı dediğiniz için endişeli bir durum. Vakit kaybetmeden görünün. Son olarak düşünmemeye özen gösterin ne kadar çok düşünürseniz psikolojik bir o kadar çekersiniz hastalığı kendinize.

Tekrar çok geçmiş olsun, gelişmeleri haberdar ederseniz çok sevinirim.

Merhaba doktora gidebildiniz mi?Teşhis koyabildiler mi?

Merhabalar, birkaç gündür günlerin nasıl geçtiğini anlamadığım için haber veremedim 🤭 Baş Ağrısı polikliniğine gittim, sagolsun bir profesör baktı çok ilgilendi. Durumun biraz riskli olduğunu söyledi, auralı migrene benziyor ama farklı şeyler de var dedi. Yine de bir ilaç verdi, tansiyon-kalp için verilen bir ilaçmış. Önlemesini umuyorum dedi, ilacı aldığımdan beri sorun yaşamadım sadece kafamda sürekli basınç hissi hiç gitmiyor çok garip bir his. Yan etkisi bu galiba, kontrole gideceğim birkaç güne. Sürekli kan sulandırıcı kullanmam gerekecek bir de. Biz görev sebebiyle Doğu'da köyde yaşıyoruz, bunun benim için tehlikeli olduğunu söyledi çünkü en yakın hastane 3 saat uzaklıkta. Yani çok olumlu konuşmadı açıkçası. Sağlık durumu için tayin başvurusu yapın dedi, bilmiyorum ne olacak şu aşamada.

Merhabalar, birkaç gündür günlerin nasıl geçtiğini anlamadığım için haber veremedim 🤭 Baş Ağrısı polikliniğine gittim, sagolsun bir profesör baktı çok ilgilendi. Durumun biraz riskli olduğunu söyledi, auralı migrene benziyor ama farklı şeyler de var dedi. Yine de bir ilaç verdi, tansiyon-kalp için verilen bir ilaçmış. Önlemesini umuyorum dedi, ilacı aldığımdan beri sorun yaşamadım sadece kafamda sürekli basınç hissi hiç gitmiyor çok garip bir his. Yan etkisi bu galiba, kontrole gideceğim birkaç güne. Sürekli kan sulandırıcı kullanmam gerekecek bir de. Biz görev sebebiyle Doğu'da köyde yaşıyoruz, bunun benim için tehlikeli olduğunu söyledi çünkü en yakın hastane 3 saat uzaklıkta. Yani çok olumlu konuşmadı açıkçası. Sağlık durumu için tayin başvurusu yapın dedi, bilmiyorum ne olacak şu aşamada.
Heyet raporu almanız gerekiyor o başvuru için "tam teşekküllü hastanaye 30 km mesafede yaşamalıdır" gibi hazır doktorunuz da varken raporunuzu alıp öyle dönün görev yerinize, bu raporla tayin başvurusu yapma hakkınız olur. Bu konuda bilgili birinden ayrıntılı bilgi ve yardım alın bu raporu alırken, milli eğitim her özür raporunu kabul etmiyor. Allah şifa versin, dert belli oldu mu deva da elbet bulunur

Heyet raporu almanız gerekiyor o başvuru için "tam teşekküllü hastanaye 30 km mesafede yaşamalıdır" gibi hazır doktorunuz da varken raporunuzu alıp öyle dönün görev yerinize, bu raporla tayin başvurusu yapma hakkınız olur. Bu konuda bilgili birinden ayrıntılı bilgi ve yardım alın bu raporu alırken, milli eğitim her özür raporunu kabul etmiyor. Allah şifa versin, dert belli oldu mu deva da elbet bulunur

Amin, çok haklısınız hastalığın ne olduğunu bilmemek çok daha zor insan ne yapacağını bilemiyor çünkü. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ❤️

Tekrar çok geçmiş olsun bu basınç hissi migren ve çeşitleri olabilirdi ancak. Azda olsa rahatlamanıza sevindim. Artık sağlık için bir şeyler yapılmalı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tekrar çok geçmiş olsun bu basınç hissi migren ve çeşitleri olabilirdi ancak. Azda olsa rahatlamanıza sevindim. Artık sağlık için bir şeyler yapılmalı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim ❤️😍

Back