Schengen vizesi hakkında kısa bir soru

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
Kızlar merhaba. Benim schengen vizem bitti. Turizm işiyle uğraşan varsa belki diye buraya yazmak istedim. Şimdi Mart ayında italyaya bir seyahatim olacak, daha sonra sırasıyla nisan, temmuz, ağustos, ekim, kasım ve aralık aylarına schengen bölgesi ülkelerine tatil ayarladım. Hepsi bilet alındı oteller ödendi.
Vizeye ilk gireceğim ülke italya olacağı için italyadan başvuracağım. Ben çalışmadığım için sponsor olarak babam görünüyor. Öncelikle sorum şu, babamın sponsor mektubunda beni support edeceğine dair olan kısımda bütün seyahatlarimi tarihleriyle belirtmem gerekir mi, yoksa sadece italya seyahatimin tarihlerini belirtsem yeterli mi? Yani şöyle, "kızımı finansal olarak xx mart tarihlerindeki italya seyahatinde destekleyeceğimi belirtiyorum" diye yazdığımız zaman ek olarak diğer ülkeleri de eklemem lazım mıdır, martta bu, nisanda şu, mayısta o seyahat diye, bunlarda da destekleyeceğim diye. Umarım açık anlatabilmişimdir.
Ayrıca, ben vize başvuruma bütün bu seyahatlarin ucak bileti ve otel rezervasyonlarını da ekleyeceğim. Ben öncesinde hep Fransa'dan almıstım, bir yıllık vardı o bitti, simdi İtalya'dan ilk defa vize alıyorum, uzun mu verir kısa mı verir bilmiyorum, o yüzden hepsini ekleyeceğim ki garanti olsun yine 1 yıllık alabileyim istiyorum. Bu konuda bir sorun olmaz sanırım, uzun vize alabilir miyim sizce verirler mi nasılsa gidecek tekrar diye?

Pasaportumda halihazırda 10 yıllık ABD ve 2 yıllık İngiltere vizem var bu arada.
Not: turizm sirketi aracılıgı ile degil kendim hallediyorum vize islerimi o yüzden aklıma takıldıgı icin sormak istedim, kücük bir ayrıntı ama belki bilen vardır.
Tesekkür ederim simdiden:KK74:

siz de dilekce yazin ve planlariniz nedeni ile uzun donem vize istediginizi belirtin.

Babaniz da diger seyahatlerinize de sponsor olacagini belirtsin bence.
Madem o belgeleri de vereceksiniz. Ona gore olsun tum evraklariniz.

Veyahut, sadece siz kendi dilekcenizde belirtebilirsiniz, ama ayni etkisi olmaz sanmiyorum.

Kızlar merhaba. Benim schengen vizem bitti. Turizm işiyle uğraşan varsa belki diye buraya yazmak istedim. Şimdi Mart ayında italyaya bir seyahatim olacak, daha sonra sırasıyla nisan, temmuz, ağustos, ekim, kasım ve aralık aylarına schengen bölgesi ülkelerine tatil ayarladım. Hepsi bilet alındı oteller ödendi.
Vizeye ilk gireceğim ülke italya olacağı için italyadan başvuracağım. Ben çalışmadığım için sponsor olarak babam görünüyor. Öncelikle sorum şu, babamın sponsor mektubunda beni support edeceğine dair olan kısımda bütün seyahatlarimi tarihleriyle belirtmem gerekir mi, yoksa sadece italya seyahatimin tarihlerini belirtsem yeterli mi? Yani şöyle, "kızımı finansal olarak xx mart tarihlerindeki italya seyahatinde destekleyeceğimi belirtiyorum" diye yazdığımız zaman ek olarak diğer ülkeleri de eklemem lazım mıdır, martta bu, nisanda şu, mayısta o seyahat diye, bunlarda da destekleyeceğim diye. Umarım açık anlatabilmişimdir.
Ayrıca, ben vize başvuruma bütün bu seyahatlarin ucak bileti ve otel rezervasyonlarını da ekleyeceğim. Ben öncesinde hep Fransa'dan almıstım, bir yıllık vardı o bitti, simdi İtalya'dan ilk defa vize alıyorum, uzun mu verir kısa mı verir bilmiyorum, o yüzden hepsini ekleyeceğim ki garanti olsun yine 1 yıllık alabileyim istiyorum. Bu konuda bir sorun olmaz sanırım, uzun vize alabilir miyim sizce verirler mi nasılsa gidecek tekrar diye?

Pasaportumda halihazırda 10 yıllık ABD ve 2 yıllık İngiltere vizem var bu arada.
Not: turizm sirketi aracılıgı ile degil kendim hallediyorum vize islerimi o yüzden aklıma takıldıgı icin sormak istedim, kücük bir ayrıntı ama belki bilen vardır.
Tesekkür ederim simdiden:KK74:
İtalya'ya başvuracağınız için diğer ülkelerde sizi kimin support edeceğiyle İtalya ilgilenmeyebilir.
Diğer ülkelere de geçeceğinizi görünce acaba uzun mu vize verirler hepsini kapsasın diye yoksa gitsin o vizeleri o ülkelerden alsın diye kısa süreli mi verir bilemedim.
Vize firmasından konuyla ilgili sadece bilgi isteyebilirsiniz.

Uzun vizenin yanısıra çok girişli almanız lazım ki diğer ülkeler için işe yarasın.
İtalya bana en son 1 yıllık vermişti yanlış hatırlamıyorsam. Bende de ABD, İngiltere ve Mısır vizeleri, altı-yedi schengen, bir sürü ülke giriş çıkışı vardı.

İtalya'ya başvuracağınız için diğer ülkelerde sizi kimin support edeceğiyle İtalya ilgilenmeyebilir.
Diğer ülkelere de geçeceğinizi görünce acaba uzun mu vize verirler hepsini kapsasın diye yoksa gitsin o vizeleri o ülkelerden alsın diye kısa süreli mi verir bilemedim.
Vize firmasından konuyla ilgili sadece bilgi isteyebilirsiniz.

Uzun vizenin yanısıra çok girişli almanız lazım ki diğer ülkeler için işe yarasın.
İtalya bana en son 1 yıllık vermişti yanlış hatırlamıyorsam. Bende de ABD, İngiltere ve Mısır vizeleri, altı-yedi schengen, bir sürü ülke giriş çıkışı vardı.
mantıklı. dogru soyluyorsunuz. ben de sizin gibi dusundum basta, sonucta her ulkede ne yaptıgım ile italya ilgilenmez. ilk girisim ve onemli olan ilk seyahat italyaya. ve evet tabii cok girisli. cok tesekkur ederim

siz de dilekce yazin ve planlariniz nedeni ile uzun donem vize istediginizi belirtin.

Babaniz da diger seyahatlerinize de sponsor olacagini belirtsin bence.
Madem o belgeleri de vereceksiniz. Ona gore olsun tum evraklariniz.

Veyahut, sadece siz kendi dilekcenizde belirtebilirsiniz, ama ayni etkisi olmaz sanmiyorum.
söyle dusundum, sadece italya icin yazıcam cunku oradan basvuracagım ve ilk seyahatim onların ülkesine olacagı icin diger ülkeler ile italya ilgilenmeyebilir. ama ekstradan bir sponsor mektubu daha yazıcam diger ülkelerin de oldugu. orada belgeleri teslim ederkenki görevliye sorarım, ona göre birini veririm. tesekkür ederim

Merhaba.. yolcu hizmetleri memuru olarak çalışmıstim oradan biliyorum Schengen vizesini çok girişli olarak almanız gerekiyor. Onun haricinde bı sıkıntı olacağını sanmıyorum önemli olan italyadan alacağınız için vizeyi ilk giriş İtalya olması gerekiyor.

mantıklı. dogru soyluyorsunuz. ben de sizin gibi dusundum basta, sonucta her ulkede ne yaptıgım ile italya ilgilenmez. ilk girisim ve onemli olan ilk seyahat italyaya. ve evet tabii cok girisli. cok tesekkur ederim
Ben genelde schengeni aldıktan sonra onun süresine göre diğer ülkeleri planladığım için önceden bu kadar uzun ve farklı ülkeleri kapsayan bir plana göre schengen nasıl alınır mantık yürüttüm sadece. Yanıltmak istemem.

Bence babanızda dilekçesinde sonraki tatil planınızı finanse ediceğini bildirsin dilekçesinde sizin için daha kolay olacaktır.
Mesela “ Kızım X’in mart ayı içerisinde ki italya seyahatini finanse ediyor ve akabinde gerçekleştiriceği x x x ülkelerde bulunan kültürel turunu da destekleyeceğimi bildiririm.” Gibi.
İtalyadan yaptığınız başvuruda da öncesinde mevcut planınız aktarıldığı ve rezlerle beraber biletleriniz işinizi kolaylaştırır.
Zaten okuyorsanız, banka dekontunuz yeter ve dönüş bileyiniz varsa 3 aylık schengen çok zor değil.
Size iyi gezmeler :))

Bence ekleyin, ilgilenmeyebilirler de evet ama diğer belgeleri sunacağınıza göre eğer çoklu vize verme durumları olursa yardımcı olur bu bilgi. Vize başvurularında fazla evrak göz çıkarmaz :) ya da İtalyan Konsolosluğu’na gidip bir sorun isterseniz.

Bence eklemesi lehinize olur. Aksi halde italya sadece seyahatin ilk kısmı için kisa süreli vize verebilir. Digerlerini göz ardi edebilir. Benzer sekilde seyahat sigortasini da uzun sureli yaptirmaniz sizin acinizdan daha faydali olur.

cevap veren herkese tesekkurler, ispanya belgelerini dosyaya koymadan sırf italya seyahati icin vize basvurumu persembe gunu öğlen 2de yaptım, aksamında kabul geldi, cuma sabah gidip aldım. ustelik express vize veya baska ek bir seye basvurmadıgım halde bu kadar cabuk cıkınca basta dedim ki kesin red yedım bu kadar cabuk olduguna göre. ama kaptım vizeyi ilk defa italyadan almama ragmen 1 yıl alabildim

X