• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sbs bitti.ama ya tercihler..

PinarOzkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
625
0
96
İstanbul
sbs bitti ve şimdide liseye tercihler yapılacak.kimlerin çocukları yada kardeşleri kaç puan aldı ve hangi okulları tercih ediceksinz.benim kardeşim ve tercih nasıl ypıcaz bilmiyorum..diploma notuda etkili olucakmı..

Benimde yiğenim girecek bu sene 485 puan aldı.
Ama tercih puanı 464 geldi :/ Ankarada oturuyoruz. İstediği yerlerin çok altında bir puan oldu bu.
Biz de bilmiyoruz bu sefer tercihler nasıl yapılacak. Bu sene 2. tercih hakkını da kaldırdılar zaten :47:
Ve öğrendiğim kadarıyla diploma notu hiç bir etki yaratmıyor Anadolu-Fen liselerinde. Sadece düz liselere girişte diploma notunun 55'in altında olmaması gerektiğini biliyorum.
Düz liselerde işe yarıyor yani. Ben de bir anadolu lisesine 466 paunla girmiştim 2 sene önce. Bu sene Lise3 olduk. Şuan okulun taban puanı 471.
Geçen sene tercih yapan arkadaşlar önce puanlarından yüksek anadolu liselerini başa yazarak, sonra da istek sırasına göre aşağıya doğru puan sırasıyla tercih yapmışlardı.
Bazı 470 civarındaki yerleri düşnüyor yiğenim. Gerçi oraların puanları yüksek gelir mi bilmem ama :/
Yedekli falan bişeyler yapacaklarmış bu sene. Yardım için yiğenimi elinden tutup dershaneme götürcem artık. :31:
Çok stresli iş valla allah tüm tercih yapacak öğrencilere sabır versin. Herkesin gönlünden geçen lise olur inşallah.
Bana da kasvet çöktü. :63:

oyp nin denk geldiği yüzdelik dilime göre tercih yapacaksınız. diploma notunun etkisi yok anadolu lisesi tercihlerinde.
sadece düz liseye giderse orda sorabilirler.aynı sıkıntıyı kardeşim için çekiyorz. inş. hepsi için en hayırlısı olur.

Back