• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Ve Düsüncesiz İnsanlar..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.456
3.697
448
Merhaba,
Hatırlayan arkadaslar olabilir diye acıklama geregi duydum. Ben annemin vefatından sonra calısmıyordum cünkü bundan öncesinde kendi isyerimizde calısıyordum sonra babamın düsünceleri birden degismisti, cok ugrastım ama babamın düsüncelerini aksi degistiremedim pes ettim bende, sonra isyerimizde babamın o övgüler yagdırdıgı yaman kız, calıskan kız, sunu yapıyor, bunu yapıyor diye övgülerle bahsettigi kız,m bir anda isten cıkmaya karar verdi, babam cok dil dökmüs, hatta yalvardım dedi, ama yok ben kararımı verdim cıkmak istiyorum deyince diretmemis daha fazla. Bende bir is görüsmesine gitmeye hazırlanırken bir telefon geldi babamdan is görüsmesine gitme, xxxx cıkıyor ise sen geliceksin dedi. Kabul ettim hic itiraz etmeden, o günden bugüne de isyerindeyim.

Bu arada kısaca degineyim o bayanın isten ayrılma sebebi, annem daha hastanedeyken ustayla kafa kafaya verip ortak olup isyeri acmakmıs. O anda babam isyerini onlara emanet ederken onlar bu konu ilgili sürekli muhabbet halindeymisler. Kac ay önce baslamıslar hazırlamaya, calısanlarımızı bile ayartmak istemis o kadın, acık acık söylemis burası bundan sonra düzelmez, bizimle calısın diye Allaha sükür islerimiz iyi gidiyor.

Artık herseyleri hazır olunca da sıra isten cıkmaya gelmisti, o konuda da imdadına hala oglum yani onun da dayısının oglu yetisti. Birsey yüzünden tartısmıslar ve bu tartısma sebebiyle cıkmak istedigini söyledi. Halamın oglu özür dilemis, kabul etmemis ama abi asagı, abi yukarı espiriler hava da ucusuyordu. İsten cıkmak icin sadece bir bahaneydi dayısının oglu, yoksa kırgın oldugundan degil yani, babamın kulagına bunlar 2 ay kala gelmis inanmamıs, tıkamıs kulaklarını ta ki, dikkat edene kadar! İsten cıkıcak son haftası, sürekli ustayla fısır fısır konusuyorlar, hic ayrılmıyorlar hic, Bi is ahbabımız onları makina ve techizat bakarken görmüs, babam sordu artık cıkmasına bir kac gün kala ben böyle böyle birsey duydum diye ama inkar etti sanki babam ne yapıcaksa en dogal hakkı yani, babam da aynı seyi yaparak buralara gelmis ama bu isin kuralı ve bir insana yakısan bunları gizli kapaklı yapmamak, acık acık böyle bir düsüncemiz var diyerekten yapmaktı. Babam önemli olan helalllesip, el sıkısarak ayrılmak dedi. Suan bizim calısıtıgımız, malzeme aldıgımız firmaların bir kacıyla calısıyorlarmıs kendileri bizzat söylüyorlar zaten, acık acık görmeye gerek yok.

Onun yaptıklarını ben yapıyorum suan, Allaha sükür evde oldugumdan daha iyiyim, hos o kadın kendi istegiyle cıkmasa ben babamın umrumda bile olmayacaktım da, neyse.

Benim aslında en asıl derdim, bir müsterimizin yanında calısmakta olan bayan, kadının cok sert bir üslubu var sürekli yüksek ses, atarlı, giderli konusuyor. Nerdeyse dövecek beni, abartmıyorum vallahi öyle, isle ilgili bir sıkıntı oluyor karsısındakinin bir insan oldugunu unutuyor. Ya hepimizin basına geliyor, kim isinde aksilik yasamıyor ki, bizim de kimi zaman derimiz gelmiyor, yanlıs deri geliyor, deri defolu geliyor, cila kurumamıs oluyor, rengi tutmayabiliyor biz de mi karsı tarafı hakaret yagmuruna tutalım yani? Bugün bir konu yüzünden aradı yine o bayan ne selam, ne sabah direkt uzun ve lacka bir aloooooyla girdi lafa, is konusunda ufak bir pürüzden dolayı nasıll yaniiii yaa, nasıl yaniii yaaaa diye bagırmaya basladı ki, benim olayla hic bir ilgim yok dut yemin bülbüle döndüm bir anda.

Sadece is konusundaki cıkan aksilikler de böyle davransa tamam diyecegim ama her konusmada böyle bagırmasa atarlı, bir tuhaf konusuyor ve her seferinde o telefon yüzüme catt! Arıyor, alooo su ordamı, bu orda mıı? Ben gayet sakin ve naif bir ses tonuyla hayır suan burda degiller diyorum daha cümlemi tamamlamadan telefon suratıma cat!! Kac kez iyi günler, iyi aksamlar diye kapatmaya kalktım '' iyiiakk '' oldu caatt!! agzımdan cıkamadı laf bir türlü. Ben yeniyim daha, dogal olarak tanımıyor adımı sanımı bilmiyor ögrenme sekli bile tuhaf siz kimsiniz? demek yerine sen kimsin diyerek ögrenmisti adımı, sanımı..

Hic kimseden cekincesi de yok, biraz saygıdır yani, karsındaki de bir insan hepimiz is yapıyoruz ben günde bir cok kisiyle konusuyorum hic birinden böyle bir davranıs görmedim daha, gayet seviyeli ve saygılı bir bicimde yürütüyoruz görüsmelerimizi, kadın kabusum gibi oldu artık, telefonda onunla konustugum zaman cok gergin oluyorum. İnsanın durup dururken böyle bir duruma maruz kalması dogru degil, ama bir taraftan da diyorum ne yapılabilir ki, koskoca insana oturup saygı, usül ögretecek halim yok ya.. Ya da ben diyecegim de kendi hareketlerine mi dikkat edicek! Böyle geldik, böyle gidecegiz herhalde..
:ssz:

Baktım da kendimi nasıl kaptırdıysam destan olmus resmen, hic farketmedim.. ;))

Son düzenleme:
napabilirsinki canım, müşterinize şikayet etsen olmaz, kadını uyarsan olmaz
belli bi yaştan sonra nasıl nezaket öğreteceksin, örnek olmaya çalışıyormuşsun daha da bişey yapamazsın
malesef iş hayatında bu tarz insanlar çıkıyor, sende selamsız sabahsız telefonu kapat, ona onun gibi davran yani, en azından iyi ak.... demeden suratına telefonu kapatamaz böylece

napabilirsinki canım, müşterinize şikayet etsen olmaz, kadını uyarsan olmaz
belli bi yaştan sonra nasıl nezaket öğreteceksin, örnek olmaya çalışıyormuşsun daha da bişey yapamazsın
malesef iş hayatında bu tarz insanlar çıkıyor, sende selamsız sabahsız telefonu kapat, ona onun gibi davran yani, en azından iyi ak.... demeden suratına telefonu kapatamaz böylece

Chess, onunla konusurken o kadar gergin oluyorum ki, kadın sanki orda calısan degilmis gibi, yani herkese mi böyle belli kisiliere mi bilmiyorum.. Herkes aynı durumda, herkes calısan nedir, nasıl bir davranıs bicimidir bu, akıl sır erdiremiyorum bir türlü.

Chess, onunla konusurken o kadar gergin oluyorum ki, kadın sanki orda calısan degilmis gibi, yani herkese mi böyle belli kisiliere mi bilmiyorum.. Herkes aynı durumda, herkes calısan nedir, nasıl bir davranıs bicimidir bu, akıl sır erdiremiyorum bir türlü.

valla eline fırsat geçerse sende ona diklen bakalım napıcak, saygısız müşteriyi ya görmezden gelecek sadece işini yapacaksın ya yol vereceksin nazikçe başkada bi yolunu bilmiyorum valla bilen yazsın bende öğreneyim:1:
ama bazen ondan daha yüksek çıkış yapınca işe yarıyo

Son düzenleme:
konu başlığını ne kadar çok haketmiş bayan.böyle insanlar malesef war hatta hayatın her anında da karşımızdalar.küçük dağları sen mi yarattın yada 4 kulağın falanmı war ne bu havalar diyesi geliyo insanın.gerçekten sizde onun gibi hareket edebilirsiniz.saygı göstermeyen saygı sewiye bekleyemez ya;en azından anlamış olur karşısındaki insana ne kadar tuhaf duygular hissettirdiğini :26:

valla eline fırsat geçerse sende ona diklen bakalım napıcak, saygısız müşteriyi ya görmezden gelecek sadece işini yapacaksın ya yol vereceksin nazikçe başkada bi yolunu bilmiyorum valla bilen yazsın bende öğreneyim:1:
ama bazen ondan daha yüksek çıkış yapınca işe yarıyo

Simdi bu kisi müsterinin yanında calısan sadece, normalde sahibi de cok sinirli, agzı bozuk biridir, hic eleman barınmazdı yanında simdi tencere yuvarlandı kapagını buldu misali oldular, hos ben sahibinden birsey görmedim Allah icin sert yapılı sadece, ama bu kız apayrı birsey sinirli olabilir ama insan her durumda telefonda öyle lacka, yayık yayık, saygısız konusur mu ya? Benim kafamda direkt karsısındakileri degersiz, asaglık muammelesi yaptıgı geliyor, kendinden baska kimseyi önemsemiyor. Herkes is yapıyor öyle ayy uuyy, ooff, yaa deyince isi cok mu önemsemis oluyor anlamadım ki? Öyle zannediyor demek ki...

konu başlığını ne kadar çok haketmiş bayan.böyle insanlar malesef war hatta hayatın her anında da karşımızdalar.küçük dağları sen mi yarattın yada 4 kulağın falanmı war ne bu havalar diyesi geliyo insanın.gerçekten sizde onun gibi hareket edebilirsiniz.saygı göstermeyen saygı sewiye bekleyemez ya;en azından anlamış olur karşısındaki insana ne kadar tuhaf duygular hissettirdiğini :26:

Bende hakaret degil de sert olamyı düsündüm, o burdamı yok veya aradıgımda direkt alo böyle, böyle.. Yumusak davranmamaya karar verdim, salak yerine konuyorum resmen böyle davranınca o öyleden hoslanıyorsa bende hoslandıgı dilden konusurum ;)

Son düzenleme:
öncelikle Allah annenize rahmet eylesin,mekanı cnnet olsun.sizinde başınız sağolsun.

iş ahlakından yoksun bayanın size büyük zararı dokunmadan babanızın yanından ayrıldığı için şükredin..maalesef iş ahlakından ve konuşma adabından yoksun,disiplini kabalıkla karıştıran birçok insan mevcut.telefonu kapattıktan sonra kendinize eziyet etmeyin,karşınızdakinin yoksunluğundan ötürü ona inşallah konuşma adabını birgün öğrenirsin diye iyi dileklerde bulunun..

valla ben bu başlığa yazdım ama herhalde buraya en son yorum yapması gereken benim, benim müşteri kovmuşuğum çoktur, baktım çok müşteri kovuyorum bende bu tarz insanları çalışanlara havale ediyorum artık onlar daha iyi idare ediyo valla, sende işiniz uygunsa böyle yapabilirsin, bu kadını bi çalışanınıza yönlendir o konuşsun

öncelikle Allah annenize rahmet eylesin,mekanı cnnet olsun.sizinde başınız sağolsun.

iş ahlakından yoksun bayanın size büyük zararı dokunmadan babanızın yanından ayrıldığı için şükredin..maalesef iş ahlakından ve konuşma adabından yoksun,disiplini kabalıkla karıştıran birçok insan mevcut.telefonu kapattıktan sonra kendinize eziyet etmeyin,karşınızdakinin yoksunluğundan ötürü ona inşallah konuşma adabını birgün öğrenirsin diye iyi dileklerde bulunun..

Cok sagolun, amin...
Babama cok söyledim ama dinlemedi, evladını bile hice saydı. O kadın bastan hataydı inanılmaz bir egosu vardı. Ben herseyi yaparım, benim gibi kimse olamaz, beni bütün müsteriler tanıyor hatta ve hatta o zamanlar bile, hic böyle birsey yokken ben isyeri istersem acarım ne olacak, isi biliyorum yürütürüm vs.. Ve daha bir sürü sey. Ki, babam ona yine dil dökmüs, hatta kendi agızyla yalvardıgını söyledi. Neymis bu kız, bulunmaz hint kuması da benim mi haberim yoktu anlamadım ki? Öyle pislikler yaptılar ki ustayla, babam annemin vefatından sonra salmıs kendini, isyeri hic umrunda degilmis, bunalıma girmis islerde iyi degildi. Burası batıcak diye babamın kafasını bulandırmıslar, girmisler kafasına, babam isyerimizi ustaya devredikcemis babama maas baglanıcakmıs, babam üretime ve yönetime karısmayacakmıs veee ben, isyerine gelemez misim!! Bunu özellikle o kadın söylüyor ve, istersen onu da suraya sokarız demis..

O daha burdayken yaptıgı iste bir hata oldu fazladan mal cıkmıs elimizden babam ne dese begenirsiniz? '' xxx gitti, isler karıstı. '' İsi karıstıran, elimizden fazladan mal cıkaran o zaten, babama sasırıp kaldım öylece, ben sükrediyorum ama babam daha farında degil olayın. Diger bayan icinde haklısınız, zaten dayanamıycam daha fazla, bir sekilde belli edicem ayıbını.

Son düzenleme:
valla ben bu başlığa yazdım ama herhalde buraya en son yorum yapması gereken benim, benim müşteri kovmuşuğum çoktur, baktım çok müşteri kovuyorum bende bu tarz insanları çalışanlara havale ediyorum artık onlar daha iyi idare ediyo valla, sende işiniz uygunsa böyle yapabilirsin, bu kadını bi çalışanınıza yönlendir o konuşsun

Gelen telefonlarla ben ilgileniyorum canım ve numarayı da görme sansım yok hem her aradıgında birini cagırmam pek mümkün olmaz ki, isle de ilgili olan benim tek birsey kalıyor geriye, ya bu deveyi güdücem ya da bu diyardan gidicem herhalde, bu söz suan tam benlik..
:ssz:

Son düzenleme:
Bizde de var böyle tipler, hele kurumsalların havasından geçilmiyor, dozu aşan oldu mu benimle bu tonda konuşmayın, nezaketten ayrılmayalım lütfen diye ikaz ediyorum.

Her zaman işe yaramıyor tabii, bir keresinde biri konuşursam ne olur lan dedi, sonrasını bende hatırlamıyorum, verdim veriştirdim, ipler kopmuş, tabi beni müdürüme şikayet etmişler. Toplantıya çağrıldım; bu kişinin önceki terbiyesizliklerinden de bahsettim, son konuşmamızı zaten telefon kayıtlarından dinlemişler. Haklı olduğum aşikar ama yine de uyarıldım, sakin ol falan dedi müdürüm. Ama bu benim elimde değil karşımdaki sesini yükselttiğinde ben dinlemeyi bırakıyorum, ipler kopuyor, bu tip saygısızlıklara hiç tahammülüm yok. Bir kaç gün sonra o adam yine ofisi aradı, siz hala orada mısınız dedi, sizin yüzünüzden işten atılacağımı falan mı sandınız dedim, şimdi artık çok mesafeli çalışıyoruz. İsteyince gayet de düzgün konuşuyor. Ego problemi olan insanlar bunlar, açık açık uyarın bence ya da ona kendi üslubu ile cevap verin

Bizde de var böyle tipler, hele kurumsalların havasından geçilmiyor, dozu aşan oldu mu benimle bu tonda konuşmayın, nezaketten ayrılmayalım lütfen diye ikaz ediyorum.

Her zaman işe yaramıyor tabii, bir keresinde biri konuşursam ne olur lan dedi, sonrasını bende hatırlamıyorum, verdim veriştirdim, ipler kopmuş, tabi beni müdürüme şikayet etmişler. Toplantıya çağrıldım; bu kişinin önceki terbiyesizliklerinden de bahsettim, son konuşmamızı zaten telefon kayıtlarından dinlemişler. Haklı olduğum aşikar ama yine de uyarıldım, sakin ol falan dedi müdürüm. Ama bu benim elimde değil karşımdaki sesini yükselttiğinde ben dinlemeyi bırakıyorum, ipler kopuyor, bu tip saygısızlıklara hiç tahammülüm yok. Bir kaç gün sonra o adam yine ofisi aradı, siz hala orada mısınız dedi, sizin yüzünüzden işten atılacağımı falan mı sandınız dedim, şimdi artık çok mesafeli çalışıyoruz. İsteyince gayet de düzgün konuşuyor. Ego problemi olan insanlar bunlar, açık açık uyarın bence ya da ona kendi üslubu ile cevap verin

İkaz etme sekliniz cok güzel aynı sekilde söyleyecegim, gereken cevabı alır herhalde kalkıpta bu kız bana neden böyle diyorda diyemez, saygısızlık etmeden agzının payını veririm.. Sizin durumunuzda cok iyi olmus, müsteri veli nimettir, her zaman haklıdır tamam da, bu insanlara istedikleri gibi davranma hakkını vermez! Bazıları da bunu kullanıyor, aynı sizin durumunuzda oldugu gibi, sikayet ederim isten cıkarırlar gibi düsüncedeler..

böyle düşüncesiz insanlara siz ne kadar güzel ve saygılı davranırsanız davranın işe yaramıyor o gene saygısızca davranıyor. en güzeli ona onun gibi davranmak. ben denedim oldu.:) birde üstüne bana ona niçin böyle davrandığımı sordu. yani gene suçlu ben oldum:19:

böyle düşüncesiz insanlara siz ne kadar güzel ve saygılı davranırsanız davranın işe yaramıyor o gene saygısızca davranıyor. en güzeli ona onun gibi davranmak. ben denedim oldu.:) birde üstüne bana ona niçin böyle davrandığımı sordu. yani gene suçlu ben oldum:19:

Karsımdaki insanın yası en az 25, en fazla 35' tir. 35 degildir bile, ya bilmiyorum nasıl bir üslup bu böyle? Herkes is yapıyor hadi sinirlenmyi anlarım da sürekli agresif, kücük dagları ben yarattım havasında, insanlara istedigi gibi davranma cürretini, cesaretini nerden buluyor hic anlamıyorum? Ben patronunu da anlayamıyorum yanında calıstırdıgı insanın diksiyonunu, konusması düzgün olması gerekir. Gerci belki o bayan da müsterilerine karsı farklıdır, gelen müsterisine bu sekilde davranamaz tahminimce?

Karsımdaki insanın yası en az 25, en fazla 35' tir. 35 degildir bile, ya bilmiyorum nasıl bir üslup bu böyle? Herkes is yapıyor hadi sinirlenmyi anlarım da sürekli agresif, kücük dagları ben yarattım havasında, insanlara istedigi gibi davranma cürretini, cesaretini nerden buluyor hic anlamıyorum? Ben patronunu da anlayamıyorum yanında calıstırdıgı insanın diksiyonunu, konusması düzgün olması gerekir. Gerci belki o bayan da müsterilerine karsı farklıdır, gelen müsterisine bu sekilde davranamaz tahminimce?

bence de müşterilerine o şekilde davranmıyordur. çünkü ondan çok daha ters biri çıkar bir gün karşısına alır boyunun ölçüsünü. tüm iş yerlerinde oluyor böyleleri ve patronlar bilerek seçiyorlar emin ol. bir kişi böyle olmalı ki düzen korunsun diyerek düşünüyorlar diye tahmin ediyorum. tabi bu da ne sadist bir düşünce şeklidir.. ama en güzeli ona onun gibi davranmak. tabiki de asla sen kendinden taviz verme..

bence de müşterilerine o şekilde davranmıyordur. çünkü ondan çok daha ters biri çıkar bir gün karşısına alır boyunun ölçüsünü. tüm iş yerlerinde oluyor böyleleri ve patronlar bilerek seçiyorlar emin ol. bir kişi böyle olmalı ki düzen korunsun diyerek düşünüyorlar diye tahmin ediyorum. tabi bu da ne sadist bir düşünce şeklidir.. ama en güzeli ona onun gibi davranmak. tabiki de asla sen kendinden taviz verme..

Müsteriye her türlü inceliği, nezaketi göstermek zorunda baska bir müsterimiz vardı yanında yıllardır bir bayan calısıyor kadın o kadar tatlı dilli ki, ve diyor ki, buraya her türlü insan geliyor kimisi nazik, kültürlü kimisinin de agzı bozuk, ters, kaba ama hepsine aynı davranmak zorundayız, sinirlenmek, kızmak yok diye oda aynıdır belki de onlara yapamadıgını ben ve digerlerinden cıkarıyor.. :ssz:

Back