- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 614
Hoşgeldin micra:) Evet parabenin dünya kozmetik birliğince kullanılması gereken belli bir yüzdesi var ama buna ne kadar uyuyorlar bilemiyorum. Aslında uyuyorlar sanıyordum ta ki iki ay önce Sağlık Bakanlığı bir maskara markasını piyasadan toplatana kadar. Hııı, dedim demek ki durum gözüktüğü gibi değil. Maalesef bilemiyoruz parabeni ne kadar kullanıyorlar ama doğal koruyucu maddeler de var. Neden bunu kullanmıyorlar? Çünkü parabenin maliyeti çok düşük.
Bu arada şunu da öğrendim ki ecocert sertifikası sağlıklı bir krem için kıstas değil. Ecocert, yukarıda da yazdım, paraben ve türevleri yoksa veriliyor. İçeriğine iyi bak derim. Ben nedense oriflame avon gibi markaların ürünlerine pek güvenemiyorum. İyice araştır, öyle al derim. Paranı boş yere harcama. Mesela diyelim ki fiyatı 30 tl. Ben bu içeriğe sahip ya da daha daha iyi içeriğe sahip ve daha uygun fiyatlı ne bulabilirim diye yola çık..
Hoşbulduk :) Kesinlikle haklısın. Sadece paraben olmaması net birşey ifade etmiyor o halde. Paylaşmış olduğun siteleri de bir inceleyeceğim.