- 28 Kasım 2009
- 194
- 29
Doğru; ikisi de bitkisel. Otacı zaten yılların markası ama maalesef ikisinde de sls ve silikon var diye hatırlıyorum özellikle Otacı'da paraben okumuştum sanki ama yanılıyor olabilirim
Eyüp Sabri'de sls var ama paraben yok. Ama maalesef sls'siz şampuanlar çok az. Bioderma'nın Abcderm bebek şampuanında yok; oğullarıma kullandığım için biliyorum. Sls'yi kıvam koyulaştırmak ve maliyeti düşürmek için mecburen koyuyorlar. Yoksa maliyet artıyor bu sefer 15-20 tl ye satılan 400-700 ml şampuanı 40-50 tl'ye satmak zorundalar. Şuan bir tek Bitki Sandığı şampuanında bu saydıklarım yok bildiğim kadarıyla. Diğer bütün markalarda üç kimyasaldan bir tanesi illaki var
Gelelim neden memnun kalmadıklarına. Bitkisel şampuanlar bazı saçlarda aynı sabunla yıkamış gibi etki gösterebiliyor. Çoğu saçlarım şekil almıyor, kurudu, yoluk yoluk oldu, matlaştı falan der. Aslında sabredip biraz daha kullansalar o etki ortadan kalkar çünkü saç derisinin de cildimiz gibi alışma süresi var. Özellikle saçlarında boya olanlar daha çok şikayet eder.
Bir de son günlerde bir marka daha duydum. Adı Revox. Bu şampuanı öve öve bitiremiyor kullananlar. Sanırım web sayfaları var. Bir bak istersen. Gerçekten de güzel bir şampuana benziyor. Ben açıkçası almayı ciddi ciddi düşünüyorum
Çok sağol canım. Eyüp Sabri'yle Bitki sandığına yakınım şu an. Eyüp Sabri marketlerde satılıyor mu?