Çok doğru yazdıkların ve şapka çıkarıyorumtürkiye de kobay olarak kullanıldığımız düşüncesi bence kesinlikle doğru.ülkemiz kozmetik üretmek için endemik bitkilerde dahil olmak üzere bir cennet...yabancılarda masum dağ gezileri!!! ile bizim bitkilerimizi bir güzel kaçırıp kullanıyorlar.hollanda lalesi ile ünlü ama bu lalelerin hepsi türkiyeden kaçırılan laleler...
marka ve pahalı olunca hanımların lüks duyguları kabarıyor(ben dahil) e bir de kırışıklıklarda şöyle azalma böyle iyileşme diyince bayılıyoruz.hemen o pahalı markalardan almak istiyoruz.ucuz etin yahnisi yavan olur ya ucuz kozmetik de kötüdür gb. düşünmedik mi?bende nette kozmetiklerin gerçek yüzünü anlatan bir yazı görmeseydim ne şu an burada yazıyor olurdum ne,deli gb. birşeyler araştırıyor olurdum ne de tüm kozmetiklere şüphe ile bakmazdım...
ülkemizde bu şahane markalar satışta ama kendi ülkelerinde neden satışta değil?fransa da kozmetiklerde paraben kullanımı yasaklanmış ama bizim ülkemizdeki yves rocher mağazasındaki içerikler paraben den geçilmiyordu daha bir kaç hafta öce bıo seri geldi.geri kalan parabenlilerde girip bakmadım ama kesinlikle hala raflardadır.ne de olsa bitkisel kozmetik devleri,bitkisel kozmetikte öncüler...burada hiçbir markayı kötülemek haddim değil ama fark ettiğimiz çelişkileri ve anormal durumları birbirimizle paylaşacağız ki o mucize bitkisel kozmetik ürünlerinin! arkalarını bir çevirelim,sertifikalı diye koşup tonla para saymadan önce bizim zavallı yerli üreticilerimiz nesıl bir alternatif üretmiş bir bakalım..hep davıd,charles,mıchael kazanmasın biraz da ahmet mehmet kazansın....
pisbocuk benimkinde bemiks kompoze yazıyor, ondan mı farklı acaba :S
Lavanta suyunun yüz temizlemede kullanıldığını bilmiyordum, sayenizde öğrendim, çarşıya gittiğimde ilk alacağım şey olacak. Lavanta kokusuna da bayılırım ve antiseptik özellikli bir bitki olması sebebiyle cildime çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Bu arada ben bir ara gül suyu kullanıyordum tonik niyetine ama nedense cildimi biraz yağlandırdı, karma cildim var. O nedenle kullanmayı bıraktım.
Bu arada sizler lavanta suyunu veya gül suyunu buzdolabında mı saklıyorsunuz?
Lavanta suyunun yüz temizlemede kullanıldığını bilmiyordum, sayenizde öğrendim, çarşıya gittiğimde ilk alacağım şey olacak. Lavanta kokusuna da bayılırım ve antiseptik özellikli bir bitki olması sebebiyle cildime çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Bu arada ben bir ara gül suyu kullanıyordum tonik niyetine ama nedense cildimi biraz yağlandırdı, karma cildim var. O nedenle kullanmayı bıraktım.
Bu arada sizler lavanta suyunu veya gül suyunu buzdolabında mı saklıyorsunuz?
ben gülsuyunu oda sıcaklığında saklıyorum micra.aslında gülsuyu her türlü cilt tipine öneriliyor ve bildiğim kadarıyla gözenekleri sıkılaştırıyor,cildi ferahlatıyor ve nemlendiriyor....sen hangi marka gülsuyu kullanıyordun?
Hoşgeldin micra. Arasıra seni buralarda görmek güzelGül suyunu bıraktığın iyi olmuş çünkü gül suyu kuru ve normal ciltler için Lavanta suyunu da lütfen güvendiğin bir yerden al. Zeytinburnu tıbbi ve aromatik bitkilerden mesela ya da Bitki Sandığı'ndan ya da gerçekten de güvendiğin bir aktardan. Lavanta suyu yerine başka şeyler de satabiliyorlar yani
Ben gül suyunu da lavanta suyunu da buzdolabında saklıyorum ve lavanta suyunu sabahları yüzümü yıkadıktan sonra fıs fısladığım zaman çok güzel oluyor
Gençay diye bir marka, bitiremedim kaldı öyle. Bu arada içeriğinde demineralize su ve doğala özdeş gül aroması yazıyor, yani gerçek gül suyu değilmiş!!! Demek bundan sonra daha dikkatli alışveriş yapmak lazım.
Teşekkür ederim :) Yukarda da yazdığım gibi gerçek olmayan, suni maddeler içeren ürünler var malesef piyasada... Zeytinburnu bana çok uzak, ama bitki sandığından alabilirim, hatta inceledim de çok güzel ürünler var çok hoşuma gitti. Gayet ayrıntılı olarak da bilgi vermişler ürünlerle ilgili... Bu arada ben lavanta yağı da kullanıyorum kokusuna bayılıyorum, yastığıma damlatıyorum mis gibi kokuyor, lavanta suyunu da kesinlikle almalıyım... Hatta kurusunu da alıp dolaba koymak lazım giysiler koksun mis gibi.
Lavanta suyunu alırsan kesinlikle pişman olmazsın çünkü kokusu harika! Sana bir de ipucu, sitede aynısefa kremleri var; yoğun bir lavanta kokusu vardır kremde....Dudaklarına nemlendirici olarak da sürebilirsin, topuk çatlaklarına da ellerine de... Topuk çatlağı için yazmıyordu ama ben denedim ve memnun kaldımGençay diye bir marka, bitiremedim kaldı öyle. Bu arada içeriğinde demineralize su ve doğala özdeş gül aroması yazıyor, yani gerçek gül suyu değilmiş!!! Demek bundan sonra daha dikkatli alışveriş yapmak lazım.
Teşekkür ederim :) Yukarda da yazdığım gibi gerçek olmayan, suni maddeler içeren ürünler var malesef piyasada... Zeytinburnu bana çok uzak, ama bitki sandığından alabilirim, hatta inceledim de çok güzel ürünler var çok hoşuma gitti. Gayet ayrıntılı olarak da bilgi vermişler ürünlerle ilgili... Bu arada ben lavanta yağı da kullanıyorum kokusuna bayılıyorum, yastığıma damlatıyorum mis gibi kokuyor, lavanta suyunu da kesinlikle almalıyım... Hatta kurusunu da alıp dolaba koymak lazım giysiler koksun mis gibi.
O zaman Bitki Sandığı ya da Bitki Sandığı ürünlerini satan aktarlardan temin edebilirsin. Bak şimdi emin olmak için gül suyu içeren temizleyicilere baktım, hepsi de normal ve kuru ciltler için diyor ama lavanta suyu, karma ve yağlı ciltler için öneriliyor. Ama ben bunu daha önceden de bildiğim için gülsuyunu nadiren kullanırım çünkü benim cildim de karma
Lavanta suyunu alırsan kesinlikle pişman olmazsın çünkü kokusu harika! Sana bir de ipucu, sitede aynısefa kremleri var; yoğun bir lavanta kokusu vardır kremde....Dudaklarına nemlendirici olarak da sürebilirsin, topuk çatlaklarına da ellerine de... Topuk çatlağı için yazmıyordu ama ben denedim ve memnun kaldım
Bu arada sanırım alerjim var bazı ürünlere karşı. Örneğin yüzümde ve boynumda yer yer kızarıklık, kabartılar ve kaşıntı var. Kaşıntı olayından bıkmış durumdayım. Kollarımda ve bacaklarımda da oluyor. Tam olarak hangi sentetik maddeye alerjim olduğunu bilemiyorum fakat kullandığım kozmetikler kimyasal içeren peeling, tonik vb. Clean clear, garnier falan. Bunları kullanmayı bırakmam lazım artık... Fiyatı uygun diye bu ürünleri aldım zamanında ama artık kullanmak istemiyorum, mesela doğal sabunlardan kullanmak istiyorum artık.
Bir de karma cildin bakımı biraz zor, ağız kenarlarım pul pul dökülecek derecede kuru, ellerim kupkuru, yanaklarım kuru ama burnum ve alnım yağlı ve bol miktarda siyah nokta oluyor. Yağlı ciltlere uygun bir ürün kullansam ağız kenarım daha fena oluyor, kuru ciltlere göre bir şey kullansam çabuk yağlanma oluyor. Sadece ağız kenarına krem sürebiliyorum. Siz yüz temizlemede hangi ürünleri kullanıyorsunuz?
Hemen baktım tekrardan, aynısefa kreminin içeriğinde lavanta yağı da varmış. Benim ellerim de çok çatlıyor kuruluktan bir de dudaklarım, bu kremi alayım ben en iyisi, teşekkürler
özel araştırmamıştım ama her türlü cilt kullanabilir diye biliyordum...düzeltildi...
kızlar bu arada akita diye ısparta menşeili bir marka keşfettim.ürünlerinin bazıları uygun bazıları biraz pahalı.takdir ettim vazelin bile balmumu ve doğal yağlardan oluşuyor.sitelerindeki bilgilere göre ürünlerini rafta tutabilmek için greyfurt ekstratı,ürünlere koku vermek için doğal yağlar özellikle gül yağı kullanılıyormuş.yerli malı yurdum malı paracıklar yurtiçinde kalmalı:) hep davıd kazanmasın ülkemin insanı kazansın diyen arkadaşlara duyrulur....
şaka bir yana bu marka bana kalırsa fresh line ye güzel bir yerli rakip..araştıracağım.vazelin alınacaklar listeme şimdiden girdi bile:)
evt cnm bende damar diye biliyordum fakat sen öyle diyince bildiğin vardır diye üstelemedim cnm bir yanlışlık olmasın benim aldığım bemiks ampülün içeriği budur paylaşım
Her 2 mL'lik ampulde,
B1 vitamini (Tiamin hidroklorür).....25 mg
B2 vitamini (Riboflavin fosfat ester monosodyum tuzu)..2.734 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür)....5 mg
B12 vitamini.................15 mcg
Niasinamid....................50 mg
D-Pantenol..................17.2 mg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?