satılık ev meselesi

sizce tepkimde haklı mıyım?

• haklısın

OY: 61 95,3%
  • haksızsın

OY: 3 4,7%

• Ankete Katılan
    64

emlakçıya verin daha iyi, o nasıl bir arkadaşmış, çakalın önde gideni resmen

size bu durumu söyleyip yapıyorsa sorun yok ama niyeti çakallıksa o başka...
zaten emek vermiş olsa sizde hatır için bir miktar teslim ederdiniz diye düşünüyorum.

eşimle konuştuk.
hala iyi niyetli olduğunu iddia ediyor.
ben de o zaman emlakçıya verelim dedim. tamam dedi.
birkaç güne iyi bir emlakçı araştırıp bulacak.
hayırlısıyla satsaydık şu evi.

size bu durumu söyleyip yapıyorsa sorun yok ama niyeti çakallıksa o başka...
zaten emek vermiş olsa sizde hatır için bir miktar teslim ederdiniz diye düşünüyorum.
elbette teşekkür için 3-5 bin verecekti eşim.

Eve müşteri çıkma hızına bağlı olarak değişir bence

Sonuçta ha emlakçı ha bu adam. Birine komisyon vereceksiniz.

Diyelim emlakçı 3 ay müşteri bulamadı, ne olacak?
Bu adamın müşterisi hazır.
380binle dolar alsanız 3 ay sonra zaten 400 bin olur ki

Zaman x para olarak bakın olaya.

Ha arkadaşa adam denmez, öğrenci akbili kullanması filan falso hep ama evi satan emlakçının çok düzgün karakter sahibi olup olmadığına bakmıyoruz, o yüzden bu da önemli olmamalı.

Ama derseniz ki ertaftaki evler çok daha pahalı, bizim eve 400 bin de olsa havada karada müşteri çıkar, o zaman ayrı.

Ben hiç öyle düşünmüyorum. Ne demek ha emlakçı ha bu adama.. emlakçı komisyon alır ve komisyon aldığını bilirsiniz. Ama bu adam 395 e müşteri bulmuş bide arkadaşına 380 de çok diyor daha düşür diyor. Nerde arkadaşlık, nerde iyi niyet? Ha deseydi ben 395 e müşteri buldum ama 5 bini benim o zaman amenna.. ama resmen adamın yaptığı hırsızlık..

Tamam ama ev sahibi 380'e OK dediyse adam 395'e de satabilir 450'ye de satabilir. O adamın bileceği iş.

Konu sahibi evin aslında 395'e satılacağını başkasından duymamış olsaydı ne olacaktı? Direkt "abi, yenge sizin eve 380'e alıcı var" denilse idi o zaman ne denecekti? Adam 395 değil 385'e müşteri bulmuş olsa peki? Konu sahibinin eline geçecek olan yine aynı, yine 380.
O zaman değişen ne?

Benim anladığım konu sahibinin bu arkadaş denen adama gıcık olduğu ve o yüzden böyle bir tepki verdiği.

Sonuçta eşiniz 380 e evet demiş alıcıda 395 e.Alan razı veren razı.Aracı kimmiş neymiş çok elzem değil bence.

Farkındaysanız yalan söylüyor. Üstelik adam emlakçı değil arkadaşı. . 380 e alıcı yok 395 e alıcı var. Dese ki 395 e alıcı buldum 5 bin komisyon isterim. Konu sahibi zaten bunu kabul etmiş. Ama adam hiç hak etmediği 15 bini cebe atacak. Bide adama daha da indirsin diye baskı yapıyor. Hani resmen evin ederinin 380 bin olduğa inandırmış.Yasal hak desek 9 binmiş. Ama bu adam emlakçı değil vergisini falan ödemicek bu paranın. Yaptığı aç gözlülük ve yalancılık..

Lafı ağzımdan almışsın.

Adamın ek işi emlakçılık olabilir. Benim tanıdığım asıl işi memurluk olan ama ek iş olarak araba alıp satan, ev alıp satan kişiler var.
Bu durumda "hiç hak etmediği" diyemeyiz. Çünkü konu sahibinin istediği eve müşteri. E adamın bulduğu da eve müşteri. Demek ki ortada bir hak var.

Bu arada emlakçı da 395'e müşteri buldum deyip 410'a alıcıya satabilir. Buna yalan değil karşılıklı anlaşma denir. Eğer ev sahibi ben 395 istiyorum derse durum budur.

adamın ek işi emlakçılık değil.
arkadaş olarak gördüğümüz için zaten emeğinin karşılığı olsun diye 3-5 bin verecekti eşim.

ev bu fiyata zor satılır, sen şu kadar daha in deyip alıcıya asıl fiyattan satmaya kalkarsa bence aldatmadır bu.
emlakçıda fiyat bellidir. son fiyat bu derim, o azami karını düşünür.

arkadaş dediğimiz ise kazık atmaya çalışmaz. kaça satarsa onu dürüstçe söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…