SAT ve bebek boyu uyumsuz...

escos

Ömerim canım Birtanem...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
889
0
43
Kızlar merhaba,
SAT 27/05/2009 ama ilk defa bu kadar kısa (3 gün) lekelenme şeklinde oldu... Stres vs. derken bir daha da olmadım.. 3 temmuzda test yaptım, doktora gittim bebek boyu SAT a göre hep 1 hafta uzun çıkıyor.. SAT ile uyumlu olsa eşimle birlikte oldugumuz haftaya geliyor ma ondan bir onceki hafta yanyana bile değildik.. Bu durum cok içimi sıkıyor. İşin garibi hep de korunmuştuk bu olayı çözemiyorum.. Bebek boyu neden uzun çıkıyor?Bebeğim de bir hasar mı var... O ay yumurta atamadım da eski yaşlı yumurta mı döllendi.. Olay ne bilemiyorum.. Yardimmm lutfenn...:sm_confused:

Hamile kaldıktıktan sonrada adet olunabiliyormuş. Seninki öyle birşeydir muhtemelen... Ultrasonda çıkan tarihi baz almalısın bence.

benim kızımda sat a göre büyük çıkardı ama doktorumda hep bebeğin
haftasına göre daha kilolu yada uzun olacağına yorardı ki ölede oldu
53 cm 3.750 gr olarak doğdu bence endişelencek bişey değildir

ay cok sevindim umarım oyledir...icime su serptiniz.. cunku ben su anda kac haftalık oldugumu tam bilemiyorum hangi haftayi takip edecegmi sasirdim sevinsem mi... bana gore 8.ci hafta dolacak doktorlara gore biraz daha fazla..umarım hiçbir sorun cikmaz endiseleniyorum.. ne olur benim icin dua edin..yerimseniben

Son düzenleme:

canım doktorun söylediği tarihle seninki uyusmayabliyor bunu doktora sorarsan zaten tam tarih vermezler ve doğumda oynama olabileceğini söylerler. bence bu sıkıntını anlatırsan doktor seni daha çok bilgilendirebilir. annem ben ne zaman hamile kaldığımı biliyorum ve bebek tam gününde oldu diyor. ama doktor erken doğum diyormus. ama ben emindim diyor. tam hesapları tutmuş. umarım senin de bunun gibi bir durumdur. sen de sanırım tarihi az çok tahmin ediyorsun eski yumurtanın döllenme ihtimalini duymayın birlikte olma süresi için en fazla söyleyen doktor 3 günde bir diyor normali bile iki günde birmiş . Yani yumurtanın bundan daha uzun süe yaşayamayacağını düşünürsek için rahat olsun bebeği de kendini de üzme.

canım aklıma gelmişken bişey daha söliyim
benim kızımdan önce 2 aylık bi bebeğim düşmüştü
ilk gebeliğimdi ve öğrenir öğrenmez doktora gitmiştim
bebek sata göre küçük gözüküyordu doktorda yumurtlama döneminin
dışında hamile kalmış olabilirsin eğer öyleyse bebek gelişemez ve düşer demişti
2 aylık bebeğim bu şekilde düştü sana söylemek istediğim şu sorun olssa gelişemezdi
ya benim kızım gibi biraz toplu olur yada hesaplamada bi yanlışlık vardır fazla moralini bozma

Evet canım ben de aynı şeyi düşünmüştüm.. Küçük olması durumuna aklim eriyor büyük olmasi ise anlam veremedigim bi durum 2-3 haziran gibi hamile kalmis olsam o da adetten 5-6 gün sonra ama yine de bu durumda 2 hafta büyük çıkmalıydı.. Neyse hiç anlamadım bu mucizevi olayi.. Gecen bir soz duydum "Insanlar hesap yaparken kader gülermiş" diye cok hosuma gitti.. Hesapsiz kitapsiz mucize icimde gerceklesiyor..Maasallah..Mutluyum saglikli olsunda gerisi dert degil.. Ben de topluyum dogdugumda da topluymusum, belki kızım/oglum da toplu olacak bilemiyoruz.. Mide bulantim da devam ediyor saglikli demek diye dusunuyorum..umarim hersey yolunda gider...zemuszemus

canım bebeğinin gelişimi 1 hafta önde gidiyor
ne güzel işte daha iyiy
bir sorun yok endişe etme

Ben bunun sorun oldunu bilmiyorum benimde 3 gün onden gidiyor üstelik tüp bebekle oldu ama afa anlı herhalde suan 8+3 günlük çıkıyorum seninki sne kadar acaba

Ben de burada yazilanlari okudukca seviniriyorum.. destek oluyor hepinize cok tesekkurler.. benim calistigim ortam kimyasal, ucucu, zehirleyici malzemelerle dolu.. Butun gun pis bir hava soluyorum bu da kafama cok takılıyor..Ben biraz ondan korktum.. ama sayenizde normal oldugunu dusunmeye basladim. Bir de hamileligim basladigindan bu yana biraz alingan ve işkilli oldum.. Bilmiyorum zaman gösterecek.. inşallah sağlıklıdır yavrularımız.. :) 27 temmuzda tekrar kontrole gidecegiz.. bakalim aslinda son adete göre(27 Mayıs) o gün 2.ay dolacak yani 8hafta+5gün olacak ama doktor buyuk ihtimalle 9hafta+4gün diyecek...5-6 gün fark ediyor.. hayırlısı olsun.. lütfen herşey yolunda gitsin... amin..

önde gitmesi iyi cnm sorun yok
geride kalsaydı endişe etmeliydin
neyse kontrole az kalmış zaten
mümkün olduğu kadar o maddeleri koklamamaya çalış cnm
zellikle bunu dr.una sor
zararlı olabilir bebeişe

herkese merhaba aranıza yeni katıldım 8+3 günlük hamileyim ama bana dr hiç hesap yapmadı son sat dedi 19 mayıs dedim o kadar.küçük buyük yada normal demedi benim dr.sizin yaşışmaları okuyunca bende tereddüte düştüm.

hoşgeldin aramıza...:) ben 27 mayıs SAT ile 8+2 günlük'üm şu an senin daha fazla olman gerek bence?? 9+1 olman gerekmezmi?? Ay şu hafta işine bir türlü akıl erdiremedim ya..:)):CüvCüv:

Kızlaar baska bir forum yazısında ogrendigim yeni birsey: SAT a gore +-7 gun normal sayılabiliyormus...doktor salıya erteledi muayeneyi ama gidince mutlaka yeni suremi ogrenip size de yazacagim hepinize tesekkur bu haftayi sayenizderahat gecirdimmmkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
Canım bak ben 17 Temmuz'da gittim tüp bebek yaptırdım kliniğe onla önce gebelik haftasını ölçüp sonra bas popo mesafesi aliyolar o zaman 7.0gunluktum crl 9mm idi
22temmuzda başka bı Dr gaz sancisinddan gittim bas popoya göre gebelik haftam 8+1 çıktı
halbuki 7+5 gunluktum oda oynama olabilir dedi ben 28 Temmuz'da öteki defa randvum var ona sorucam bu durumu
buarada 22 Temmuz'da crl 17.80mm olmuştu ins bebeğim sagliklidir son sat 29 Mayıs benimde

escos bende yarın gidicem doktora 6 haftalık oluyoruz
inşallah herşey yolunda gider hepimiz için
bende durduk yerde endişe ediyorum ya olumsuz bişey varsa diye
Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın

escos bende yarın gidicem doktora 6 haftalık oluyoruz
inşallah herşey yolunda gider hepimiz için
bende durduk yerde endişe ediyorum ya olumsuz bişey varsa diye
Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın
insan böyle hissediyor.. ben de ilk doktor randevumdan beri hersey normal mi, normal bebek mi demeden durramadım doktorlara... hemen gitmek istiyroum ya.. işyerinde de duramıorum artık fenalık geldi.. pis bi ortam sevmiyorum.. keşke kendi işim olsaydı..

gülencim gittiniz mi doktora benimkini boyuna erteliyorlar hala gidemedim sordun mu senin doktor ne dedi?? Periwinkle siz de ne var ne yok?? :) inşallah herşey yolundadır.. cevaplarınızı dört gözle bekliyoruz...

canım biz doktora gittik sata göre 6 haftalıktım ama doktor ultrasonla bakınca
daha küçük çıktı 5 haftalık falan dedi muhtemelen geç döllenmedir dedi
herşey yolunda çok şükür kalp atışlarını duyunca tahlillere başlayacakmışız
hafiften bulantılarım başladı en çok ondan korkuyorum şimdilik yinede
inşallah tek sorun bu olur

kizlar ben bu sat uyumsuzlugunu hep yasadim geriden geliyordu bebegimin kalbi 10. haftada durdu ama sakin bunu ornek almayin baska bir seyi aciklamak icin yaziyorum. bir hafta icinde 4 ayri ultrasinda bakildim biri ayrintiydi inanin hepsi farkli olcuyor ve bir haftaya kadar cikan geri ve ileri olcumleri normal kabul ediyorlar. sonucta dort ultrason ikiser ucer gun farkla farkli olctu hepsinde geri cikti cikmasina ama 3 gun geri cikmasi ayri 7 gun geri cikmasi. net olarak gozlerimle gordumki her doktor farkli olcuyor. ya da makina ama bu doktor ya da makine hatasi degilmis bebegin o anki durusuyla ilgiliymis; ve soyle dediler sonucta mmlik olcumler yapiyoruz ve bu cok zor.
lutfen uzmeyin kendinizi inanin bana ayni hafta 4 farkli olcumu 4 farkli makinada yasadim bir hafta oncesinde de bakilmisti yani bes!! siz kalp atisiniz oldugu ve iki haftalik farklardan bahsetmedikleri surece lutfen uzmeyin guzel caninizi. bana da guvenin boyle seyleri cok arastiririm. her duyduguma inanmam bu kadar ayrintili yasamasam kimseyi gereksiz yere uzmemek veya umutlandirmamak icin yazmazdim. bana bir dua edin edin ne olur 22 ay sonra hamile kalmistim, saglikli bir bebege daha kisa surede kavusmam icin duanizi rica ediyorum. Allah tum hamileleri korusun, isteyen herkese saglikli bebekleri tez zamanda nasip etsin Insallah, amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…