Şaşkınım

çünkü siz "sabahları uyanır uyanmaz eski sevgilimi düşünüyorum, nişanlımı seviyorum ama eski sevgilimi unutamadım" yazıyordunuz. ben size nişanlınızı sevmediğinizi, nişanlınıza yalan söylediğinizi, sevmediğiniz adamla evlenmemeniz gerektiğini söyledim.

bunlar yapıcı yorumlar değilse yine de teşekkür ederim.

O günden sonra, nişanlımdan başkasını görmedi gözüm. Bunu yapıcı yorumlar yapan diğer arkadaşlara borçluyum. O konuyu, nişanlım bunları haketmediği için açma gereği duymuştum. Size kalsa, nişanlımdan çoktan ayrılmam gerekiyordu. Lütfen bu kadar karamsar olmayın.

Ya geçmiş geçmiştir diyeceksiniz kapatacaksınız ya da kurcalıyor öğrenmek istiyorsanız siz de aynı dürüstlüğü sergileyeceksiniz.
Onun geçmişi sizi ilgilendiriyorsa aynı hakkı ona da vereceksiniz.
Ha yok benim geçmişim kimseyi ilgilendirmez diyorsanız ki bence doğrusu budur siz de nişanlınıza hatırlamak istemediği şeyleri hatırlatıp eziyet etmeyeceksiniz.

Çok haklısınız.

eski konunuzu okuyunca yazacaklarım değişti..

son tahlilde nişanlınızı daha haklı buluyorum. en azından resmi bir evlilik geçirmiş, aile ve çevrenin haberi olmuş ve tamamen ayrılmış. artık sizi seviyor ve ister annesi ister bilmem kim size durumu açıklamışlar.. yani hala geri dönme şansınızı elinizde bulundururken açıklamışlar size..daha ne?

diğer yandan size gelirsek,, bence bir an önce zaman dahi kaybetmeden eski ilişkinizden-eski sevgilinizin durumundan nişanlınıza bahsedin. yoksa adam hiç bilmediği biriyle evlenip sonra çok geçmeden hatta 1-2 ay içinde gerçekleri öğrenecek ve sizi d boşama ihtimali çok yüksek olur bu durumda. çünkü genel olrak çevresindeki her kadın adamın iyi niyetini kullanagelmiş durumda. büyük bir travma olacak bu onun için üstelik evlendikten sonr öğrenirse daha beter..ailelerin de hbri olur. sizin aileniz eski sevgilinizi biliyor muydu mesela?

bilemiyorum bence bu durumu kendiniz için bir fırsata dönüştürün ve açıklamalarınızı yapın bir an önce. hala geç değil.. bitirecekse en azından evlilik olmadan bitirirsiniz.

Çok haklısınız.
İnsanlar hata yapar. Gerçekten geçmişte bırakmak ve bir daha karşılaşmak istemediğimiz şeyler olur.
Fakat bunun temcit pilavı gibi önümüze çıkması açmak istediğimiz yeni sayfaları da kirletir.
Nişanlınızın samimiyetine inanıyor ve birlikte ikinizin de geçmişini geride bırakacağınıza cidden inanıyorsanız bu kötülüğü ona da yapmayın. Bilmek bazen zorlaştırır.

Şimdi siz şöyle düşünüyorsunuz sanırım; benim gecmişimde bir şey olmasaydı bunlar bana haksızlık olacaktı. Yapılan temelinde yanlış. Nikah yapmış bir insanın formaliteden de olsa bunu söylemesi gerekir. Böyle düşünmekte haklısınız.
Bir de şöyle düşünelim. Nişanlınız hatırlamak istemediği şeyleri geleceğine taşımak istememişse ve sizde aynı durumdaysanız bunu anlayabilirsiniz. Siz onu kaybetmemek için yalan söyleyebiliyorsanız bu bahane ile o da aynı şeyi yapabilir.
ya bunu böyle kabullenip geçmişe tamamen sünger çekeceksiniz ya da karşılıklı iki tarafında dogru davranmamasından dolayı iliskinizi bitireceksiniz. Bitirme nedeniniz nişanlım bana yalan söyledi olmamalı. Iki tarafta hatalı olmalı.

Evlenip bosanmis biri olmak evli adamla beraber olup yuva yikimina sebep olmaktan evladir.
Bence siz simdi yuva yikanin yuvasi olmaz diye korkuyorsunuz;
Nasil nisanlinizin yalani ortaya ciktiysa birgun sizinki de cikacak diye.

Nisanliniz kendisine yapilani size yapmis. Kendisi affetmemis ama sizden affetmenizi mi istiyor?

Once aynen basta bi arkadasin dedigi gibi eski sevgilisini ara bide ondan dinle hikayeyi dedim.
Ama sonra vazgectim.
Tencere kara seninki benden kara.
Sizden ondan biseyler sakliyorsunz.
Ve bunlarda hafife alinicak seyler degil dogrusu...

Bene anlatmalısınız yada evlenip çocuk sahibi olduğunuzda kocanız başka biriyle yatınca sesinizi çıkarmayacaksınız şu an sadec kendinizi kandırıyorsunuz bakire olmadığınızı anladığında olular büüyecek ve sizi herkese rezil edecek diye korkuyorsunuz haklısınız

Butun suc sözde eski sozlusundeyse bunu senden son ana kadar saklamaz basimdan boyle birsey gecti diye anlatırdı..
Edit: gordugum kadariyla seninde aşağı kalır yanın yokmuş tam olmussunuz

Bu kadar iyi niyetli olduklarına inanmadım nedense..Hangi devirde yaşıyoruz,iyilik için oğlumu öylesine nikahliycam,yok kız iyilessinde bilmem ne diye...Hayır kurumumu bunlar...asla affetmezdim iki iki dört o kadar...

Ay şimdi hepsini okudum yazıların da sizin durum daha betermis ya adamdan,tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş bence,her ikinizde susun, gidin güzel güzel evlenin..bi zahmet adamada durumunuzdan bahsedin,zira siz ondan daha yalancı gibi oluyorsunuz Bu durumda..

Bence gecmisi seni ilgilendirmesin sana soyleyebilirlerdi tabi ama kafamda buyutme diye zaten kagit uzerinde diye senin ciddiye alip sogumaman icin soylenmemistir bence takma kafana ama nisanlinla guzelce konus sana guvenimin sarsilmamasi icin asla bidaha bisey saklama guvenimi sarsarsan kaybedersin beni diye guzel bi ayar cek ve kafanada takma

Ha tabi sende saklama bisey guven yoksa arada bir kere sarsilirsa guven ask hic birseydir once guvencen ki sonra sevcen cok zor olsada nasilsa ortaya cikcak durumundan bahset ona
Bide adama trip atarken kendi halinide dusun ogrenince sana dinime kufreden musluman olsa demicek mi....mantiksizzz herturlu...

Bütün yorumları okudum önceki konudada demiştim 8 yıllık ilikşkini bilmek zorunda değil diye ama bilmesi gereken bi durum daha var ki bu önemli!!!
Nişanlınızın saklaması hoş değil tabi ama sizi kaybetmekten korkmuş belli sizin korktuğunuz gibi. Nişanlınızın samimiyetine güveniyosan affet ama kendi durumundan bahset.

X