Merhabalar şimdi gördüm mesajınızı umarım geç kalmadım. Prof.Dr.AliSefik Sanaç özel hastanede çalışmıyor. Ankarada Arjantin caddesinde özel muayenehanesi var . Ameliyatını Özel Lokman hekim akay Hastanesi'nde yapıyor. Türkiye'nin en iyi şaşılık doktoru dur. Hangi göz doktoruna sorarsanız sorun tanımayan bilmeyen saygı göstermeyen yoktur kanımca. Ayrıca harika bir insandır. Şimdi yanında bir o kadar işinin ehli doç.dr.kadriye Erkan Turan da çalışıyor. Birlikte bakıyorlar hastalarına. Instagram'da sasilikhastalarii diye bir hesap var orada başka şaşılık hastalarının da doktorlar hakkinda yorumları var oradan da başka hastalarından bilgi alabilirsiniz
Bebeğinize çok geçmiş olsun. Şimdi nasıl?
Aynı durum geçtiğimiz şubat ayında benim 2.5 yaşındaki bebeğimin sol gözünde başladı. Aynen anlattığınız gibi, daha önce hiçbir sorun yokken aniden uykulu olduğunda 1-2dk ile başladı. Bir ay sonra daha uzun sürelerde, hatta tüm gün olmaya başladı. Sonra şaşılacak şekilde 20 gün hiç olmadı. Şimdi bir kayıyor, bir kaymıyor.
Bir Dr bu çocuğun hiçbirşeyi yoktu göz kası spazmı dedi. Nöroloji, nörolojik bir durum olsa sürekli olurdu dedi. Bizlik bir durum yok. Göz doktoru ile görüşün dedi.
Göz doktoru göz tembelliği olmaması için günde 3 saat kapama tedavisi uygulayın dedi.
İstanbulda çocuk şaşılık uzmanı bir hoca içe çeviren kası zayıflatacak 10dk.lık bir operasyon önerdi. Sonrasında o gözde dışa kayma olursa bir başka operasyonla düzeltiriz dedi.
Korktum, 2.5yaşına kadar hiçbir kayma olmayan, travma, düşme, yüksek ateşe bağlı bir hastalık geçirmeyen çocuk nasıl bir anda böyle olur?
İçe çeviren kas ameliyatla zayıflatıldığında, normal baktıgı zamanlarda o gözde dışa kaymaya neden olmayacak mı?
Vb pekçok kafamda oturtamadığım gönlümün tatmin olmadığı sorular yüzünden ameliyat ettiremedim. Sonra covid-19 nedeniyle çocuğum için tedavi arayışlarım aniden frenlendi.
Sizin bebeğinizin ameliyatında ne yapıldı?
Şimdi uykudan uyandığında ya da uykulu olduğunda kayma oluyor mu?
Sebebine dair birşey söylendi mi?
Ne kadar ücret ödediniz?
Çok geçmiş olsun.