Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sarmısak saç dökülmesini durdurur mu?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
umarım iyi gelir denemedim ama çevremden çok duydum iyi geldiğini.hatta kuaför bir ablamız var.seyrekleşmiş kaşlar için öneriyordu sarımsağı.

evet evet kuaförlerin hepsi seyrek ya da küsmüş kaşlar için badem yağı ya da sarımsak öneriyorlar. ben ilk kullanımda memnun kaldım, kokusu dışında tabi. aradan bir gün geçti ama kafam hala sarımsak kokuyor. o da sanırım şampuanla yıkamadığım için, şampuandaki parfüm sarımsak kokusunu kapatırdı belki, belki ikisi karışıp daha kötü kokardı bilemiyorum. ben tekrar tekrar deneyeceğim, size sonuçları yazacağım.

canım uyarın için teşekkürler a.s. Ama ben şampuan kullanmıyorum, zararlarını çok iyi bildiğim için. Zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Bunun da aşırısı faydalı değil ama saçımdan sarımsakları temizlemek için 5 kere yıkamam gerekti :1rolleyes:

ilk defa kullanmanın etkisiyle mi yoksa psikolojik olarak mı etkilendim bilmem, ama saç dökülmem neredeyse durdu diyebilirim. Normalde sürekli ellerim saçımda gezerim ve her elimi saçıma atışımda en az 3-4 tel saç gelirdi. Dün sarımsağı kullandığımdan beri yalnızca 1 tel saç geldi elime, yataktan ya da yerlerden de toplamadım. Allah derdimin devasını sarımsakla verdi inşallah. Gün aşırı kullanmaya devam edeceğim. Daha mutlu haberler verebilmek ümidiyle kaydirigubbakcemile5

canım ya şu zeytinyağlı sabunu bende bugün aldım bana bilgi verirmisin nasıl kullanıyosun krem sürüyormusun saçına işe yaradımı birde sarımsağı zeytinyağıylamı sürdün saçına bilgi verirmisin çok acil canımsenağlama

kızlar ahanda size sarımsakla çıkan yeni saçlarımın resimleri :dance:

dsc01279jz6.jpg

dsc01278mo1.jpg

dsc01277oa3.jpg

bende sarımsakladım saçımı zeytinyağı badem yağı susam yağı ve yumurtada sürdüm ayriyetten ama çok pis kokuyooooo :sm_cool:

hacercim zeytinyağlı sarımsak şıp diye dökülmeni kesti ve saç çıkardı öylemi bende senden heveslendim başlıcam yapmaya inşallah dökülmesi durur ...

tatlım dökülmesini durdurmadı, ama yeni saç çıkardı resimlerde gördüğün gibi. bende B12 vitamini eksikliği çıktı, dökülmem bu yüzdenmiş, ilaç ve iğneye başladım şimdi neredeyse durdu dökülmem :lepi:

-tatlicadiarzu-yılan yağı aldım ben bugün aktarda ne kadar yağ varsa topluyorum ya yılan yağı kullanan var mı peki nasıl sürcem ben bunu hem benim yılana vs. alerjim var alırken bile kaşındım sürünce nolacam çok merak ediyorum böğğğğğ

yılan yağının saç için kullanımında; önce saça sürüyorsun ve 2-3 saat bekletiyosun,sonra da bitkisel bir şampuanla yıkıyosun diye biliyorum...ama ben de bilen varsa kaşlar için nasıl kullanılacağını sorucaktım.....:uhm:.....kaşlarda gece boyu bekletirsem acaba dökülme yapar mı? belli bir miktar saçı döktüğünü rivayet edenler var.....hayır zaten derdim az olan kaşım..onu da dökmek sitemiyorum yanlışlıkla....:çok üzgünüm:.....yoksa ben de mi saç için uygulanan haliyle yapmalıyım,,,2-3 saat bekletip,bitkisel şampuanla yıkamak,yani?? fikri olan değil,bilen avrsa lütfen yanıtlasın...sevgiler.....hihoyyyt

saf zeytin yagı denılıyor ya bu saf zeytın yagı nasıl oluyor marketten aldgımız zeytin yagları olmuyormu..eger olmuyorsa saf zeytın yagını nereden bulacagım

laelaelaelaelaelaelaelaelaelae
Canım öncelikle geçmiş olsun. Ben de seninle aynı sorunu yaşıyorum. Upuzun kıvırcık saçlarımı güçlenmesi için feda ettim şimdi kaldılar küt ve fare kuyruğu kadar senağlama Ben de doktora gittim, bana çinko ve demir değerlerim normal olmasına rağmen çinko ve demir hapları verdi. Çünkü vücut değerlerin normal olsa da saç diplerinde değer düşük olabiliyormuş. Neyse çarpıtmayayım konuyu. Sarımsağı kuaförler öneriyorlar, kaşların çıkması için ve gerçekten de kuvvetlendirdiğini söylüyorlar. Benim sana birkaç önerim olacak ek olarak.

1- Bir kavanozun içine SAF zeytinyağı koy, içine de 2o tane sarımsak koy. Şişeyi 1o gün beklet. Daha sonra 2 günde bir saç diplerine uygula. 1 saat naylon sararak başını terlet. Bunu saçına fön makinesi tutarak yapabilirsin. Daha sonra da saçını zeytinyağlı sabun ile 1 kere yıka ve durula. Her seferinde en fazla 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağlı karışımdan kullan. Bunun içine biraz badem yağı da ekleyebilirsin yumuşak olması için.

2- (Bu tarifi kışın uygulayabilirsin) 1 adet turpu rendeleyip, 4-5 bardak suyun içine koy. 35 dk kadar kaynat ve suyunu süz. İçine yumurtanın sarısını ekle. İlave olarak karanfil de eklenebilir. Saçını bununla yıka ve 1 saat beklet. Daha sonra istediğin şampuanla yıkayabilirsin.

3- Yakınlarında bir yerde SELVİ ağacı varsa, ağacın dallarından bir tanesini (parmak kalınlığında olması yeterli) kes, dallarından ayıkla. Ufak ufak kestiğin dalları 1 litre suda haşla 3o-4o dk kadar. Suyu soğut ve her banyodan sonra temiz saça uygula. Sonradan yıkamana, durulamana gerek yok.

4- 25o gr sığır iliğini makarna gibi haşla. Suyunu süzdükten sonra içine 1oo gr hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı defne tohum yağı, 1 tatlı kaşığı ısırgan tohum yağı, 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı ekle ve bunları karıştır. Saç diplerine sür, streç film ile sar. Üstüne akmaması için havlu sar. Bunun saçında 2 saat kalması lazım. Haftada 1 kere uygulaman gerek.

5- 2 adet bıldırcın yumurtası, 1 adet olgun avokado rendesi, susam yağını karıştır. Saç diplerine sür ve beklet.

Umarım bunlardan birisi işine yarar. Geçen gün bir eczanenin önünden geçerken bir ilan gördüm. Kokusuz sarımsaklı şampuan gelmiştir diye. İsmini bilmiyorum canım ama doğalsa iyi etki gösterebilir. Hiçbir şey yapmıyorsan SAF zeytinyağını ılıt ve saçlarına sür, beklet. Özellikle SAF diyorum çünkü saf olmayan yağlar saçtan çok zor çıkıyor ve saf olan kadar etkili değil. Bol saçlı günlerr kaydirigubbakcemile5

a.s.arkadasım bu önerdigin zeytinyagı ve sarımsagı 10 gun beklettıkten sonra kullanırken sarımsakları kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıeziyormuyuz :kedi:eek:puyorumnanaktan

lutfennnn kaydirigubbakcemile5:eek:kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemilelülülülülülüturkbayragi-tatlicadiarzu-:nazar:a.s:eek:klava::enbuyukkk:

dökülmenin ana nedeni genelde b vitamini doğru.ben geçen gittim doktora derimde hiç bi sorun yokmuş vitamin eksikliğinden gitti avuç avuç saçlar...eskiden bi defa dolamakla bir aray gelmeyen tokayı şimdi 2 defa rahatlıkla doluyorum 3. dolamayı da zorlasam olcak senağlama

X