Yöresel Tarif Sarma-Tokat Mutfağından -Demko Salça Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Yaprağın en güzeli Tokat yapragidir.Böyle de bir anektod paylasayim dedim :KK70:

Sarmalar harika ellerinize sağlık olsa da yesek evlendigim günden beri daha yapıp yemek nasip olmadi :KK70:
Sarmayı bilmemek ne kötü

Vayyy yaprak sarmasıı:kk77:
Canım çekti valla.
Ne kadar güzel de sarmışsın
kalem gibi:super:
Ellerine sağlık. Sarması her ne kadar meşakatli olsada yemesi bi o kadar lezzetli bir yemek.
Yarışmada başarilar dilerim:KK36:

Vayyy yaprak sarmasıı:kk77:
Canım çekti valla.
Ne kadar güzel de sarmışsın
kalem gibi:super:
Ellerine sağlık. Sarması her ne kadar meşakatli olsada yemesi bi o kadar lezzetli bir yemek.
Yarışmada başarilar dilerim:KK36:
Katılıcak mısın?

Merhaba arkadaşlar
Sarma sevmeyen yoktur herhalde. Ben bayılıyorum. Ve yarışmaya da sarmamla katılmak istedim.

Eki Görüntüle 1976672

malzemeler
  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 adet limon

• İç Harcı İçin
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı

Yaprak sarmamızı hazırlamak için ilk olarak salamura yapraklarımızı 4-5 dakika kadar sıcak suda bekletmeliyiz. Salamura çok tuzlu olduğu için sıcak su ile tuzu attırılır ve daha sonra süzülerek bol su ile yıkanır. Geniş bir karıştırma kabına kuru soğanlarımızı incecik doğrayalım. İsteğe göre rende de yapılabilir. Kuru soğanın üzerine zeytinyagı, baharatlar, salça, tuz ve incecik kıyılmış maydanoz ilave edelim. Ardından bol su ile yıkadığımız pirinci iyice süzerek karışıma ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştıralım. (yaprak sarmamızı çiğ harçtan hazırlayacağız.)

Eki Görüntüle 1976684

Yıkayarak süzdüğümüz yaprakların geniş tarafı üste gelecek şekilde mutfak tezgahına serelim.

Uzun tarafına hazırladığımız içten uzunlamasına yerleştirerek yaprağın iki tarafından için kenarlarını kapatalım ve rulo şeklinde yaprağımızı sıkıca saralım. Bu sarma işlemine tüm yapraklarımız bitene kadar devam edelim.

Eki Görüntüle 1976685 Eki Görüntüle 1976690

Tüm yaprakları sardıktan sonra uygun bir tencereye yapraklarımızı çok sıkı olacak şekilde diklemesine sıralayalım. Sıraladığımız yaprakların üzerine halka şeklinde kestiğimiz limonları dizelim ve bir miktar zrytinyağı gezdirelim. Ardından yaprakların üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek kısık ocakta yapraklarımızı pişmeye bırakalım. Yüksek ateşte pişirilir ise yapraklar pişerken dağılabilir. Yaprakların dağılmaması için tencerenin üzerine porselen bir tabak kapatılarak pişirilebilir. Yapraklarımız yaklaşık 35-40 dakika içinde pişecektir. Ocaktan aldığımız yaprak sarmasını 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Eki Görüntüle 1976698

Eki Görüntüle 1976701

Eki Görüntüle 1976707

Türkiye'de neden obezite var? İşte bu yüzden :olamaz:
Benim parmaklarda ince olmuş :-) ellerine sağlık canım harika olmuş :KK36::KK36:

Merhaba arkadaşlar
Sarma sevmeyen yoktur herhalde. Ben bayılıyorum. Ve yarışmaya da sarmamla katılmak istedim.

Eki Görüntüle 1976672

malzemeler
  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 adet limon

• İç Harcı İçin
  • 2 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı

Yaprak sarmamızı hazırlamak için ilk olarak salamura yapraklarımızı 4-5 dakika kadar sıcak suda bekletmeliyiz. Salamura çok tuzlu olduğu için sıcak su ile tuzu attırılır ve daha sonra süzülerek bol su ile yıkanır. Geniş bir karıştırma kabına kuru soğanlarımızı incecik doğrayalım. İsteğe göre rende de yapılabilir. Kuru soğanın üzerine zeytinyagı, baharatlar, salça, tuz ve incecik kıyılmış maydanoz ilave edelim. Ardından bol su ile yıkadığımız pirinci iyice süzerek karışıma ilave edelim ve homojen bir şekilde karıştıralım. (yaprak sarmamızı çiğ harçtan hazırlayacağız.)

Eki Görüntüle 1976684

Yıkayarak süzdüğümüz yaprakların geniş tarafı üste gelecek şekilde mutfak tezgahına serelim.

Uzun tarafına hazırladığımız içten uzunlamasına yerleştirerek yaprağın iki tarafından için kenarlarını kapatalım ve rulo şeklinde yaprağımızı sıkıca saralım. Bu sarma işlemine tüm yapraklarımız bitene kadar devam edelim.

Eki Görüntüle 1976685 Eki Görüntüle 1976690

Tüm yaprakları sardıktan sonra uygun bir tencereye yapraklarımızı çok sıkı olacak şekilde diklemesine sıralayalım. Sıraladığımız yaprakların üzerine halka şeklinde kestiğimiz limonları dizelim ve bir miktar zrytinyağı gezdirelim. Ardından yaprakların üzerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave ederek kısık ocakta yapraklarımızı pişmeye bırakalım. Yüksek ateşte pişirilir ise yapraklar pişerken dağılabilir. Yaprakların dağılmaması için tencerenin üzerine porselen bir tabak kapatılarak pişirilebilir. Yapraklarımız yaklaşık 35-40 dakika içinde pişecektir. Ocaktan aldığımız yaprak sarmasını 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Eki Görüntüle 1976698

Eki Görüntüle 1976701

Eki Görüntüle 1976707
Ay bu ne:KK37:Ne kadar güzel sarmışsınız maşallah,kalem gibi.:kk77:Üstelik en son fotoda ki sunuma bayıldım,ellerinize sağlık,yarışmada başarılar dilerim.

X