• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarkmış göbeğimi nasıl toparlayabilirim 😞

Merhaba allah analı babalı büyütsün 😍 ben 14 ay önce doğum yaptım normal doğumdu . Oğlumun boynunda 2 tur kordon vardı . Doğumda aşağı inip suyu patlatamadı filan zor bir doğum oldu . 42 kg ile hamile kaldım 52 ile doğum yaptım şuan 46 kg civarıyım. Doğumda ne yazıkki göbek fıtığı oldum . 40 gün korse taktım biraz toparlandı o zaman sabah kalkıp takıyordum gece yatana kadar . Sonra mekik filan spora başladım ama bir süre sonra çok ağrım oldu doktora gittim ameliyat dedi sporu bıraktırdı . Göbek baya gitti ana hala var ne yazıkki . Hamilelik çizgisi gitti karnımın rengi açıldı toparlandı 6 ay sürdü o işler . Şimdi oğlum büyüdü ağırlaştı onu kucağımda taşıdıkça vs ayakta durdukça çok sancım oluyor . Emzirme işi bitince mecbur acil ameliyat olmam lazım şuan sabırlı olmaya çalışıyorum. Süt için lütfen herşeyi yemeyin. Bol su bol süt yapıcı anne çayları, bol şekillik , tahin bulgur böyle böyle süt olacak rahat olun kafanıza göbeği takmayın ama ilk aşama korse unutmayın devamı gelir
Çok teşekkür ederim canım.. Korse kullanıyorum şuan.. Birşey soracağım göbek fıtığı olduğunuzu nasıl anladınız??

Oncelikle süt olmasi icin bol bol su icin, ben dut ve kayisi hosafi iciyorum hem sut olsun, hemde kabizlik vs olmasin diye. yeni dogum yaptim, ekmek hamurisi disinda herseyden yiyin,
3 dogum yaptim hepsinde sadece gobekten kilo aldigim icin hamur gibi vicik vicik olurdu gobegim, ama hepsinde korse taktim cok faydasi oldu, kilo verdikce de daha cok toparlandi. Korse gun boyu uzerimde, hic cikarmiyorum,ama benim ki normal dogum sezeryan da nasi olur bilmiyorum,

Bence fark etmiyor,sonuçta kaslar zayif ise zaten 9 ay boyunca müthiş zorlaniyorlar bebek + kilo
Ve her sezeryen olanda kalmıyor göbek bence tamamen bununla ilintili...

O kaslarin durumunu anlamak için bir yontem vardi bulursam atarım buraya ama zaten az çok bir süre sonra anlaşılıyor,orası hep şiş oluyor göbek varmış gibi,tam göbek altı
Gerçi üst karinda da olabilir,böyle yayvan bir duruş
Aynen bazı sezeryan doğumlarında göbek var bazılarında yok. Ben de başıma böyle bir şey gelir diye endişeleniyorum o yüzden sordum ilk kez duyduğum bir şeydi kas yırtılması. Teşekkürler.

Oncelikle süt olmasi icin bol bol su icin, ben dut ve kayisi hosafi iciyorum hem sut olsun, hemde kabizlik vs olmasin diye. yeni dogum yaptim, ekmek hamurisi disinda herseyden yiyin,
3 dogum yaptim hepsinde sadece gobekten kilo aldigim icin hamur gibi vicik vicik olurdu gobegim, ama hepsinde korse taktim cok faydasi oldu, kilo verdikce de daha cok toparlandi. Korse gun boyu uzerimde, hic cikarmiyorum,ama benim ki normal dogum sezeryan da nasi olur bilmiyorum,
Yatarken çıkardınız dimi??

Toplamda 15 kilo aldım.. 7 kilosu gitti fakat sorunum hamur gibi olan göbeğim 😞 içimi rahatlattınız inşallah benimde göbeğim geçer
26 yıl önce sezaryenle doğurdum, hamileliğimde 18 kilo aldım, ilk haftalar karnım pelte gibiydi, doktorun onayıyla doğumdan 10-15 gün sonra rahat hareket edebilmek için korse takmaya başladım, 1 ay sonra kilo diye bir şey kalmamıştı, 6 ay sonunda da karnımda sarkma bile yoktu.
Korsenizi takın, doktorunuza ne zaman spora başlayabileceğinizi ve hangi sporları yapabileceğinizi sorun, sarkma kalır, karnın eskisi gibi olmaz diyenlere inanmayın, dertlenmek için çok erken üstelik.

26 yıl önce sezaryenle doğurdum, hamileliğimde 18 kilo aldım, ilk haftalar karnım pelte gibiydi, doktorun onayıyla doğumdan 10-15 gün sonra rahat hareket edebilmek için korse takmaya başladım, 1 ay sonra kilo diye bir şey kalmamıştı, 6 ay sonunda da karnımda sarkma bile yoktu.
Korsenizi takın, doktorunuza ne zaman spora başlayabileceğinizi ve hangi sporları yapabileceğinizi sorun, sarkma kalır, karnın eskisi gibi olmaz diyenlere inanmayın, dertlenmek için çok erken üstelik.
Korseyi yatarken de taktınız mı?? Ben bugün başladım takmaya. Sabah taktım çok bunaldım gece yatarken çıkarmak istiyorum 🥴

Korseyi yatarken de taktınız mı?? Ben bugün başladım takmaya. Sabah taktım çok bunaldım gece yatarken çıkarmak istiyorum 🥴
Geceleri çıkarıyordum, sabah kalkar kalkmaz takıyordum.
İlk günler sıkar çıkarmak istersiniz ama taktıkça alışırsınız, ben hareketlerime dikkat etmiyordum dikişlerim zarar görmesin diye korse takmaya başlamıştım, onun da faydası olmuştur mutlaka sarkma vs hiçbir şey kalmamıştı, ki zaten daha rahiminiz bile toparlanmadı karnınızın hemen toparlanmasını beklemeyin, bu haliyle kalmayacak ama, eski haline dönüyor merak etmeyin 😉

Sanırım dogumdan 6 ay sonra yada yanılmıyorsam 1 sene sonrasında mekik vs cekılebılıyor.zaten sarkığı
Gidermenin en ıyı yontemı mekik. Birde plates vs sıkıştırıcı programlar var. Korkmayın bayagı bır toparlanır ama suan cok erken. Hıc spor yapmasanız bıle Boyle kalmayacak en azından bukadarı kalmayacak görceksiniz.Bebegınızın tadını cıkarın...canı sağolsun canınız sagolsun :))

Geceleri çıkarıyordum, sabah kalkar kalkmaz takıyordum.
İlk günler sıkar çıkarmak istersiniz ama taktıkça alışırsınız, ben hareketlerime dikkat etmiyordum dikişlerim zarar görmesin diye korse takmaya başlamıştım, onun da faydası olmuştur mutlaka sarkma vs hiçbir şey kalmamıştı, ki zaten daha rahiminiz bile toparlanmadı karnınızın hemen toparlanmasını beklemeyin, bu haliyle kalmayacak ama, eski haline dönüyor merak etmeyin 😉
Ayyy böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorum ☺️ inşallah yaa inşallah geçer benimki de..

Sanırım dogumdan 6 ay sonra yada yanılmıyorsam 1 sene sonrasında mekik vs cekılebılıyor.zaten sarkığı
Gidermenin en ıyı yontemı mekik. Birde plates vs sıkıştırıcı programlar var. Korkmayın bayagı bır toparlanır ama suan cok erken. Hıc spor yapmasanız bıle Boyle kalmayacak en azından bukadarı kalmayacak görceksiniz.Bebegınızın tadını cıkarın...canı sağolsun canınız sagolsun :))
Çok teşekkür ederim ☺️ inşallah benimki de gidecek..

Ayyy böyle şeyler duyunca çok mutlu oluyorum ☺️ inşallah yaa inşallah geçer benimki de..
Geçer merak etmeyin, sizin boyunuzu hamilelik öncesi kilonuzu bilmiyorum ama ben 1,5 metre kadınım, hamile olduğumu öğrendiğimde 42 kiloydum, doğuma giderken 60 kiloydum ve hiç abartısız topa kol bacak takılmış gibi bir görüntüm vardı, boy yok yüz zaten yuvarlak, karın fırlamış, kilodan omuzla boyun birbirine girmiş🤣

O halimden eser kalmadı😌

Geçer merak etmeyin, sizin boyunuzu hamilelik öncesi kilonuzu bilmiyorum ama ben 1,5 metre kadınım, hamile olduğumu öğrendiğimde 42 kiloydum, doğuma giderken 60 kiloydum ve hiç abartısız topa kol bacak takılmış gibi bir görüntüm vardı, boy yok yüz zaten yuvarlak, karın fırlamış, kilodan omuzla boyun birbirine girmiş🤣

O halimden eser kalmadı😌
Bende 163 boyundayım.. Bu hamileliğimden önce 4. 5 aylık bir bebeğimi kaybettim, zaten 5 kilo almıştım 70 kilo olmuştum. Onu kaybettikten hemen sonra hiç adet olmadan bu bebeğime hamile kaldım 15 kilo daha aldım yani 85 kilo oldum 🙈 Yani ben sizin gibi çok da zayıf bir kadın değildim zaten 🥴 doğumdan sonra 7 kilo gitti. Şuan kiloluyum tabi ama beni asıl üzen göbeğim..İnşallah bende sizin gibi bu halimden eser kalmadı diyebileceğim günleri görürüm ☺️

Ayyy canım yaaa bana da süt olsun diye sürekli onu da ye bunu da ye diyorlar😝
Süt olsun diye yedirdikleri şekerli şeyler, kompostolar çöp gıda. Kompostoda süt yapan şey de zaten su. Su içmek daha iyi. Ay hiç böyle mememi bir açardım sütüm duvara fışkırırdı diyen teyzeler gibi konuşmak istemem de akşam 1 litre su içip yattığım zaman gece bir uyanırdım yatak ıslanmış olurdu sütten. O derece süt yapıyor bol su içmek. Bunun yanında tabi yeşillik, tavuk suyu kemik suyuna çorba vs. Sağlıklı beslenmek gerekiyor. Ben pudinge tahin helvasına gömüldüm ilk birkaç ay yalan yok ama o aralar yemek yemiyordum ben çok iştahsızdım.

Bende 163 boyundayım.. Bu hamileliğimden önce 4. 5 aylık bir bebeğimi kaybettim, zaten 5 kilo almıştım 70 kilo olmuştum. Onu kaybettikten hemen sonra hiç adet olmadan bu bebeğime hamile kaldım 15 kilo daha aldım yani 85 kilo oldum 🙈 Yani ben sizin gibi çok da zayıf bir kadın değildim zaten 🥴 doğumdan sonra 7 kilo gitti. Şuan kiloluyum tabi ama beni asıl üzen göbeğim..İnşallah bende sizin gibi bu halimden eser kalmadı diyebileceğim günleri görürüm ☺️
Allah kaybettiğiniz yavrunuz için sabır, kucağınızdaki bebeğiniz için sağlıklı uzun ömürler versin.
Vücudunuza zaman tanıyın, en az 34-36 hafta hem hormonlarımız hem vücudumuz alt üst oluyor, rahim genişliyor, karın büyüyor, kaslar geriliyor.
Haftalar boyunca yaşanan değişimin 22 günde son bulmasını, eski halinize dönmeyi beklemeyin, zaman alacaktır ama düzelecektir.
Arkadaşlarımız da yazmıştı sanırım, süt yapacak ama size kilo olarak dönmeyecek sağlıklı doğal gıdalar tüketin, emzirdiğiniz için sık acıkabilirsiniz, ana öğünler dışında acıkırsanız meyve yiyin, bol yeşillik tüketin, hamur işini mümkün olduğunca az yiyin ve mutlaka su için.

Doktorunuza spor yapmayı sorup sizin için uygun zaman ve sporu öğrendikten sonra spor yapmaya başlayın, hiçbir şey yapamazsanız havalar ısınmaya başlayınca bebeğinizi bırakacak kimse yoksa onu da alıp ritimli yürüyüş yapın, yürüyüş hem zorlamaz hem de kalori yakmaya epey katkısı var.

Birkaç ay sonra vücudunuz toparlanır.

Ben iki normal doğum yaptim ikisinde de iki aya toparlandi göbeğim ilk gunler cidden yumuşacık sönmüş balon gibi çok kötüydü bende baya korktum ilkinde karnımı sarmıştım korse takmistim ikincide karnıma doğumdan sonra çok fazla bastılar nedense takınca nefes alamıyor gibi oldum felaket acidigi için bende sıkı bı tayt giydim daha iyi hissettim şimdi hamilelik öncesi haline geldi göbeğim henüz çok yeni bence hiç moralinizi bozmayın toparlar illa ki öyle kalmaz sağlıkla büyütün bebeğinizi Rabb'im hayırlı ömür versin

Ben iki normal doğum yaptim ikisinde de iki aya toparlandi göbeğim ilk gunler cidden yumuşacık sönmüş balon gibi çok kötüydü bende baya korktum ilkinde karnımı sarmıştım korse takmistim ikincide karnıma doğumdan sonra çok fazla bastılar nedense takınca nefes alamıyor gibi oldum felaket acidigi için bende sıkı bı tayt giydim daha iyi hissettim şimdi hamilelik öncesi haline geldi göbeğim henüz çok yeni bence hiç moralinizi bozmayın toparlar illa ki öyle kalmaz sağlıkla büyütün bebeğinizi Rabb'im hayırlı ömür versin
Çok teşekkür ederim inşallah benimde göbeğim geçeçek.. Korde kullanıyorum bende bakalım artık..

Back
X