• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarkmış göbeğimi nasıl toparlayabilirim 😞

Black93

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla..
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2020
4.177
5.609
78
Merhaba kızlar.. 22 gün önce doğum yaptım.. Aldığım kiloların sadece 7 kilosu doğumla beraber gitti..Aslında sorunum fazla kilomdan çok sarkmış olan göbeğim😓.. Sezeryan ile doğum yaptım bilmiyorum etkisi var mı ama gördükçe çok moralim bozuluyor.. Şimdi doğum sonrası depresyon, lohusalık falan gibi düşünebilirsiniz belki ama cidden abartmıyorum baya baya sarkık deri parçası oldu göbeğim 😞

Benim gibi olan var mı?? Eğer böyle olan olduysa bu görüntüden kurtulan oldu mu? Pilates, mekik gibi sporları yapmak için henüz erken diye düşünüyorum.. Sezeryandan ne kadar zaman sonra bunları yapabilirim?? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım lütfen bir el atın şu konuya. Çevremde 2 3 kişi ile bu durumu paylaştım bana sadece biraz toparlanacak fakat eskisi gibi olmayacak dediler.. İnanmak istemiyorum 😳😳

Sanırım bunun biraz genetik mirasla ilgisi var.

Bir-çok örnek duyarsınız bununla ilgili.

Mesela ben normal yaptım ama hiç göbeğim kalmadı / kaldı.

Ya da ben szryn oldum hic gobegim kalmadı/ kaldı gibi. Birbirindrn farklı birçok hikaye dinlersiniz.

Ben hiç çocuk doğurmadım
Ama hayatım boyunca ayva göbekten kurtulamadım. Kuzenim de benim gibi.

Bu arada ben 50 kg dan yukarı cıkmış değilim. Kilom yok. Ama ayva göbeğim sabit.

Iştahli da değilim. Sanırım bu genetik miras .

Siz de şimdi çok düsünmeyin derim. 1 çocuk getirdiginiz dünyaya. Önemli bir değişim geçirdiniz. Düzelir düzelmez bilemem ama düzelmezse de her şeyin 1 caresi var artık. Eskisi gibi değil. Üzülmeyin.

Canım göbeğini bir şeyle sar, kuşak yap yani. Tamamı olmasa da %40 gibi toparlanır. Sonra da spor diyet falan çaresine bakarsın.

Ayrıca tabi sarkık olacak şu an dur biraz toplansın zaman ver.
Korse takmaya başladım bugün.. İnşallah faydasını görürüm

Benim bilgim yok ama emzirip sağlıklı beslenirseniz kilo verirsiniz. Birde korse falan takanlar oluyor doğımdan belli bi süre sonra doktorunuza sorabilirsiniz. Ama çok ağır spor yapmayın dikişiniz açılır birde Allah korusun

Herkesin toparlanma süreci şahsına münhasır ancak 4 ay sonra karın için spor/hareket olaylarını çekinmeden korumadan yapabilir hale gelirsiniz böyle bi genel dinlenme süresi veriyor genelde doktorlar. Yine de kendi doktorunuza sorun.

22 gün olmuş daha toplar o karın öyle kalmaz.

Benim bilgim yok ama emzirip sağlıklı beslenirseniz kilo verirsiniz. Birde korse falan takanlar oluyor doğımdan belli bi süre sonra doktorunuza sorabilirsiniz. Ama çok ağır spor yapmayın dikişiniz açılır birde Allah korusun
Evet zaten doktorum 20 günden sonra korse takmaya başlayabilirsin dedi. Ben bugün başladım. Fakat spor ile alakalı bir bilgim yok sormayı da unutmuşum doktora.. Ne zaman başlayacağım bilmiyorum.. Bakalım artık ne olacak halim..

Herkesin toparlanma süreci şahsına münhasır ancak 4 ay sonra karın için spor/hareket olaylarını çekinmeden korumadan yapabilir hale gelirsiniz böyle bi genel dinlenme süresi veriyor genelde doktorlar. Yine de kendi doktorunuza sorun.

22 gün olmuş daha toplar o karın öyle kalmaz.
İnşallah toplar canım çok teşekkür ederim

Tabi eskisi gibi olmaz ama zamanla sarkma gider en az 1 sene lazım şimdi sporu düşünme önce yeteri kadar beslen emzirme dönemi çok rahat verirsin ama aşırı tatlı ve hamur işinden uzak durduğun sürece.

3 ay önce doğum yaptım 3. Gebeliğim di geçen sene aktif spor yaparken ki kaslı bir karnım vardı yeni yapmıştım🤭🤭 birde sürpriz bir şekilde hamile kalınca tekrar yeni yeni spora başladım.

Benimde sezeryan spor için acele etmeyin şu an sadece sağlıklı beslenin bol bol emzirin.

Henüz doğum yapalı çok az olmuş bebeğinize yoğunlaşın şuanda bir can dünyaya getirdiniz sonuçta ☺️ Zamanla karnınız indiğinde son halidir o maalesef ki sporla karnınız sıkılaşır fazla yağı eritebilirsiniz ama sporun deriye bir etkisi yoktur. Yani spor yaparak fazla deriyi toplayamazsınız maalesef. Nacizane sporcu bilgisidir ve tecrübeyle sabittir

Kesinlikle görürsün canım. Kot pantolonla akşama kadar ayakta oluyoruz. Akşam pantolonu çıkardığımızda pantolon yumuşamış ve bacağımızın şeklini almış oluyor. Sonra yıkanınca kendini toparlıyor. Cilt çok daha elastik bir şey. En az 5-6 aydır karnın gerildi. 7 günde toparlanmaz kimsenin göbeği 7 günde toparlanmadı. Biraz zaman ver korseni tak. Sonra spor, diyet, emzirmeyle toparlanır hiç merak etme. Bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.

Tabi eskisi gibi olmaz ama zamanla sarkma gider en az 1 sene lazım şimdi sporu düşünme önce yeteri kadar beslen emzirme dönemi çok rahat verirsin ama aşırı tatlı ve hamur işinden uzak durduğun sürece.

3 ay önce doğum yaptım 3. Gebeliğim di geçen sene aktif spor yaparken ki kaslı bir karnım vardı yeni yapmıştım🤭🤭 birde sürpriz bir şekilde hamile kalınca tekrar yeni yeni spora başladım.

Benimde sezeryan spor için acele etmeyin şu an sadece sağlıklı beslenin bol bol emzirin.
Ne zaman spora başlamalıyım?? Şuan doğru düzgün sütüm de yok açıkçası sürekli onu ye bunu ye diyorlar iyice moralim bozuluyor.. Tabi ki önce bebeğimin sağlığı iyiliği ama bu halim de çok üzüyor beni..

Kesinlikle görürsün canım. Kot pantolonla akşama kadar ayakta oluyoruz. Akşam pantolonu çıkardığımızda pantolon yumuşamış ve bacağımızın şeklini almış oluyor. Sonra yıkanınca kendini toparlıyor. Cilt çok daha elastik bir şey. En az 5-6 aydır karnın gerildi. 7 günde toparlanmaz kimsenin göbeği 7 günde toparlanmadı. Biraz zaman ver korseni tak. Sonra spor, diyet, emzirmeyle toparlanır hiç merak etme. Bebeğini sağlıkla büyüt inşallah.
Ayyy canım inşallah yaaa ☺️ güzel dileğin içinde teşekkür ederim 😘

Eğer derinin kalitesi iyi ise 1 yıl içinde cillop oluyor eskisi gibi hic bir sey yapmasan da
Ama sorun kas yırtılması ise o öyle kalıyor

Eğer derinin kalitesi iyi ise 1 yıl içinde cillop oluyor eskisi gibi hic bir sey yapmasan da
Ama sorun kas yırtılması ise o öyle kalıyor
Kas yırtılması doğum anında mi oluyor sezeryan/normal fark ediyor mu bunun oluşmasında? Bir de bunu nasıl anlıyoruz?

Ne zaman spora başlamalıyım?? Şuan doğru düzgün sütüm de yok açıkçası sürekli onu ye bunu ye diyorlar iyice moralim bozuluyor.. Tabi ki önce bebeğimin sağlığı iyiliği ama bu halim de çok üzüyor beni..
Bol su iç günde 3,5 litre su içiyorum canım ben Sütümde var çok şükür yiyeceğin şeyler dereotu salatalarında yoğurdunda kullanabilirsin.

Tahin bana çok yararı oldu ben bilmem kaçıncı kilosunu almışımdır 3 aydan beri. Ama önce bol su ve gece emzirmesi. Spor ben daha önce 4 ya da 5 aylıkken başlamıştım önce dikişlerinin geçmesi lazım canım çünkü içeride de dikişler var.

Back
X