Ben daha yeni okudum yazınızı , baya vakit geçmiş aradan ama yine de cevaplamak istedim. Kendim henüz düzenli bir şekilde hiç bir uygulama yapmadım ama tanık olduğum 3 şey söyleyeceğim.
1-)Halamın saçları normal gürlükteydi fakat sıkıntılı geçen uzun bir süreden sonra neredeyse hiç saçı kalmamıştı. Doktora gitti ve doktor sarımsağı başka hiç bir şeyle karıştırmadan direkt olarak ve saç derisine hafifçe bastırıp, dairesel şekilde sürterek uygulamasını söyledi. Haftada 1-2 kez. Uzak olduğumuz için ancak ertesi yaz görebildim halamı ve şunu söyleyebilirimki bütün bu saç dökülmelerini yaşamadan önceki yani doğal olarak sahip olduğu saçtan çok ama çok daha gür saçları kalmıştı. Halam hala daha ailede saçları en güzel kişi olarak bilinir. Ayda 1-2 kez uygulamaya devam ettiğini söyledi.
feraffeza'nın dediğini ben bundan 10 yıl önce lise arkadaşımdan duymuştum.sülalece gittiği kuaförün saçı seyrek olan ya da bi şekilde saçı dökülmüş insanların saçlarına sarımsağı ikiye bölüp HAFİF bastırarak dairesel şekilde boş olan bölgeleri ovaladığını söylüyordu.kadına birkaç hafta sonra denk geldiğinde inanamadım boşluklardan böyle siyah siyah tüyler çıkmış demişti.yıllar önce de meşhurdu ama önemsememiştim :)
ben de 1 haftadır 5-6diş sarımsağı rendeliyip şampuana koydum.(a-101deki a plus şampuanı ;bunu ilk aldığımda çok memnun kalmıştım)kokusunu alsın diye de kayısı yağı ekledim.ama bidahakine esanslara nnakıp(menekşe ,yasemen vs . hangisi saça zarar vermiyosa onu koycam) kokuyu bastırıyo ve kuruduktan sonra saçında nerdeyse hissedilmicek bi koku bırakıyo.duş alıp ,erkek arkadaşımla buluşmaya gittiğimde saçlaırm çok terlemişti:18: sen ne güzel kokuyosun deyip öpünce saçımdan dalga geçiyo sandım.saçımda sarımsak var deyince inanamadı saçımı ilk yıkadığımda elmalı sirke ile masaj yaptım .bi daha yapmadım.sadece sarımsaklıyla devam ediyorum.saçlarım CANLANDI ,YUMUŞADI,PARLADI,uzadı mı derseniz saç diplerimdeki boyanın daha belirgenleştiğini gördüm.ama bu normal uzama da olablir.kesin sonuç 1 ay sonra söylerim.foto çekicem diyorum hep unutuyorum .