Deniz Ürünleri Sarımsak Soslu Izgara Çipura - Elif Zeytinyağı Sponsorluğunda

Herkese merhaba:KK25:

Sizlere çok pratik, aynı zamanda çok leziz ızgara balık tarifimi paylaşmak istiyorum. :bicak: ( Biz iki kişi+ oğlum doya doya yedik)

Eki Görüntüle 2075172

Malzemeler:
- 1 kg Çipura
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz

Garnitür olarak:
- Arpacık soğan
- Maydanoz
- Roka
- Turp

*Ben pişirirken ızgara desenli döküm tava kullanmayı tercih ettim.

Hazırlanışı:
Balıkları satın aldığım yerde temizletmiştim. Ben de iyice yıkayıp suyunu 10 dk kadar süzdükten sonra tuzla içini dışını iyice ovaladım.
Tavayı da zeytinyağıyla yağlayıp 10 dk kızdırdım. Soğanlarla balıkları tavaya dizdim. Tavanın altını kısıp iyice pişirdim. Bir yüzü pişen balıkları ters çevirdim.
Eki Görüntüle 2075173
Sarımsakları bir kaseye küçük küçük doğrayıp üzerine zeytinyağı koydum. Kaşıkla sarımsakları ezebildiğim kadar ezdim. Hazırladığım bu sosu fırça yardımıyla balıkların pişen yüzüne sürdüm. Sonra ters çevirip diğer yüzüne de sarımsaklı sosu sürdüm. İyice pişince garnitürlerle beraber servis tabağına aldım. Hepsi bu kadar :kk77:

Eki Görüntüle 2075177 Eki Görüntüle 2075178 Eki Görüntüle 2075179

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.:KK200:

Not: Balığın peşine Türk kahvesi pişirip içtik. Kokuyu büyük ölçüde giderdi. Bu da balık sonrası için tavsiyem olsun. :kahve:
Ellerine emeğine sağlık Başarılar dilerim iyiki balık gibi Bir nimetimiz var:kk77::kk77:

ellerine sağlık ızgara olmuş gerçekten döküm tava iyiymiş bende alayım kısa zamanda cok güzel pişirmiş. canım bu kahve piştiğinden mi kokuyor alıyor onu hiç duymamıştım

ellerine sağlık ızgara olmuş gerçekten döküm tava iyiymiş bende alayım kısa zamanda cok güzel pişirmiş. canım bu kahve piştiğinden mi kokuyor alıyor onu hiç duymamıştım

Izgara döküm tava gerçekten süpermiş vazgeçilmezim oldu :) balığı biraz unlasam daha iyi olurmuş ama biraz yapıştı.

Kahveyi derin bir tencerede uzun uzun kaynattim kokuyu büyük ölçüde giderdi canım :)

Izgara döküm tava gerçekten süpermiş vazgeçilmezim oldu :) balığı biraz unlasam daha iyi olurmuş ama biraz yapıştı.

Kahveyi derin bir tencerede uzun uzun kaynattim kokuyu büyük ölçüde giderdi canım :)
bi dahaki balık pişirmeme bende deneyeyim bu yöntemi tavanın markası ne hiç anlamam bu tencere tava işlerinden de evlenirken ne aldıysam çeyiz e onları kullanıyorum hala :KK70:

bi dahaki balık pişirmeme bende deneyeyim bu yöntemi tavanın markası ne hiç anlamam bu tencere tava işlerinden de evlenirken ne aldıysam çeyiz e onları kullanıyorum hala :KK70:
Lava diye bir marka canım. Pahalı ama ömürlük :)

X