• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sarilik!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bilinmeyen92

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
66
20
8
32
Bebegim 5 gunlukken sarilik degeri 14.8 di bi hafta sonra 15 e yukseldi. Su anda 24 gunluk oldu.Doktor birdaha kan testi istemedi 2 haftadir kontrole gidiyoruz Fakat bir daha kan testi istemedi.Sarilik olan cocugun rengi tamamen ne zaman normale doner

Bir başka doktora danıştınız mı?
Benim de ilk bebeğim küvezde kalmıştı, sarılığı geçmişti hastaneden çıktığımızda.
Fakat eve gittikten sonra tekrar sarılık başlamıştı.
Doktora götürmüştük pek birşey demedi. Ben de sevmemiştim zaten o doktoru.
Daha sonra araştırarak başka doktor buldum ve sarılığın açlıktan kaynaklandığını söyledi.
Sütüm yetmiyordu, hem anne sütü hem de mama verdiğimde sarılığı 1-2 günde geçmişti.

Tavsiyem bir başka doktora daha götürün.
Sarılık çok önemsenmiyor bazen, fakat önemli bir durum bence.

merhaba
öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla huzurla büyüsün inşallah. Beni kızımında sarılık değerleri sizin ki gibiydi en son 14.9 u gördük ertesi gün 13,5 e düştü sonraki gün 13 e dümüştü dr düşme eğiliminde çıkmaz bir daha dedi ve bilirubine bir daha bakılmadı . Ama sarılık vücuttan tamamen ancak 2. ayın sonunda 3. ayı ortalarına dopru gitti en son gözlerinde ki sarı gitmişti.

Benim bildigim normal bir bebekte sarılık 15 gunden fazla surmez sık sık emziriyomusun anneler hep doydugunu sanar sütünden ama doymaz gunde kac kez kaka yapiyor

Ek mama veriyoruz 60cc×4 ogun beni de emiyor gunde en az 8 kakali bez degistiriyoruz dun aksam acile gittik degeri 7.04 cikti dusuyor ama ciltte bi degisiklik yok

Ya gulum sizin icin biraz acayip olur ama eski zaman kadinlari 1 damla sarimsak suyu verirmis bnmde babannem ole ypti gercektende ise yaradi yanls anlamyn bni yapin die demiorum .gecmis olsun ins yakinda iyilesr

Benimkinin de sariligi bir turlu gecmedi ama bilrubin seviyesine hic bakmadilar, 3doktor degistirdim 3u de hafif sariligi var 2saatte1 emzir gecer dedi. 2hafta oyle yaptim, sonra baktilar hala gecmemis, anne sutu sariligi bu 3ayda gecer dediler. Bende simdi 2saatte1 uyandirmayi biraktim bebegim 40gunluk, gunduz 2,5saat gece 3,5saatte 1 kendiliginden uyanip emiyor.
Sariligi yavas yavas geriliyorsa yani azaliyorda endiselenmeye gerek yokmus.

Benimkinin de sariligi bir turlu gecmedi ama bilrubin seviyesine hic bakmadilar, 3doktor degistirdim 3u de hafif sariligi var 2saatte1 emzir gecer dedi. 2hafta oyle yaptim, sonra baktilar hala gecmemis, anne sutu sariligi bu 3ayda gecer dediler. Bende simdi 2saatte1 uyandirmayi biraktim bebegim 40gunluk, gunduz 2,5saat gece 3,5saatte 1 kendiliginden uyanip emiyor.
Sariligi yavas yavas geriliyorsa yani azaliyorda endiselenmeye gerek yokmus.
Bizim kide emiyor ustune doymuyor mama yiyor ama cildinden cikmayinca o yuzden endiseleniyorum bilrubin seviyesi dusuyor ama yine de evhamlaniyorum

Bebegim 5 gunlukken sarilik degeri 14.8 di bi hafta sonra 15 e yukseldi. Su anda 24 gunluk oldu.Doktor birdaha kan testi istemedi 2 haftadir kontrole gidiyoruz Fakat bir daha kan testi istemedi.Sarilik olan cocugun rengi tamamen ne zaman normale doner
Kardesim bı hafta oldu doğalı ikinci gün 3 katı arttı sarılığı bi haftadır işin tedavisi alıyor ama düşme yok bi düşse tekrar çıkıyor emiyorda bol bol çok korkuyorum kan uyusmazligindan dolayi böyle acaba düzelecek mi :KK42:

Kardesim bı hafta oldu doğalı ikinci gün 3 katı arttı sarılığı bi haftadır işin tedavisi alıyor ama düşme yok bi düşse tekrar çıkıyor emiyorda bol bol çok korkuyorum kan uyusmazligindan dolayi böyle acaba düzelecek mi :KK42:
Canim kan uyusmazligi varsa direk kan degisimine alirlar diye dusunuyorum

MRB SSARILIK OLAN COCUGU BOL BOL EMZİR.SÜT YETMEZSE BİBERON İLE MAMA VER .2 SAATTE BİR BASKA CARESİ YOK.BEN VE ELTİM BERABER DOĞUM YAPMIŞTIK.BENİM KIZIM SARILIK OLMUSTU.SONRA ONUN KİDE SARILIK OLDU.SARI TULBENT FALAN FİLAN HEPSİNİ DENEDİK AMA OLMADI.HERGUN ARTIYOR.SONRA BIR DOKTORA GITTIK EMZIR SUTUN YETMİYORSA MAMA VER 2 SAATTE BİR DEDİ.BEN YAPTIM ELTİM İNANMADI.ONUNKİ 5 GUN KUVEZDE KALDI.SONRA GÖZLERİ MİKROP KAPTI DİYE GÖZ KANALLARI İÇİN AMELİYAT OLDU.

MRB SSARILIK OLAN COCUGU BOL BOL EMZİR.SÜT YETMEZSE BİBERON İLE MAMA VER .2 SAATTE BİR BASKA CARESİ YOK.BEN VE ELTİM BERABER DOĞUM YAPMIŞTIK.BENİM KIZIM SARILIK OLMUSTU.SONRA ONUN KİDE SARILIK OLDU.SARI TULBENT FALAN FİLAN HEPSİNİ DENEDİK AMA OLMADI.HERGUN ARTIYOR.SONRA BIR DOKTORA GITTIK EMZIR SUTUN YETMİYORSA MAMA VER 2 SAATTE BİR DEDİ.BEN YAPTIM ELTİM İNANMADI.ONUNKİ 5 GUN KUVEZDE KALDI.SONRA GÖZLERİ MİKROP KAPTI DİYE GÖZ KANALLARI İÇİN AMELİYAT OLDU.
Annemde bol bol emziriyor ama bugün 18 e düşmüş bi hafta daha kuvezde kalıcak bugün 8 gün oldu ya bide o sıkıntı var özel hastane olmasına ragmen hiç hijyenik bi ortam değil o göz bndindan mikrop kapabiliyor

Benim oğlum da 3 günlükken sarılık oldu hatta değeri 18 olduğunda ışık tedavisi gördü bir gün, devamlı emzirdim ama sarılığının geçmesi baya uzadı en son 7ye düşmüştü düşüşe geçtiği için doktor sıkıntı yok demişti ama vücudundaki ve gözünün akındaki sarılık gitmemişti, ben de endişeleniyordum anca 2aylık olunca geçti yani renginin düzelmesi zaman alıyor inş sizinki de geçer

Back
X