• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarılık!!

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
kızlarrr bir aylık kardeşim var:)
görmelisiniz ama böyle yumuk yumuk elleri maviş maviş gözlerii..:69:
minicik ya..maşşallah çok tatlı..ayyy çok şeker bişey :))
neyse ben sevgi faslını geçiyim :D zaten 20 yaşında abla oldum :D
konuya geliyim..
sarılık oldu..
doktor ilaç vermiş 1 hafta da geçmezse hastaneye yatırıcaz demiş..
sarılık için ne yapılabilir başka sizce?doğal annemin yemesi gereken birşeyler falan varmı bebek için? sütten geçiyo sonuçta..
çok tehlikeli bir şey mi bu?
bilgisi olan var mı??:26:

kızlarrr bir aylık kardeşim var:)
görmelisiniz ama böyle yumuk yumuk elleri maviş maviş gözlerii..:69:
minicik ya..maşşallah çok tatlı..ayyy çok şeker bişey :))
neyse ben sevgi faslını geçiyim :D zaten 20 yaşında abla oldum :D
konuya geliyim..
sarılık oldu..
doktor ilaç vermiş 1 hafta da geçmezse hastaneye yatırıcaz demiş..
sarılık için ne yapılabilir başka sizce?doğal annemin yemesi gereken birşeyler falan varmı bebek için? sütten geçiyo sonuçta..
çok tehlikeli bir şey mi bu?
bilgisi olan var mı??:26:

benim abimdede sarılık varmış anne -çocuk kan uyuşmazlıgı falan bütün kanını 3 kez deigştirmişler ölür demiş milyarlar dökmüş babamlar en sonunda kurtuldu Allaha şükür

benim abimdede sarılık varmış anne -çocuk kan uyuşmazlıgı falan bütün kanını 3 kez deigştirmişler ölür demiş milyarlar dökmüş babamlar en sonunda kurtuldu Allaha şükür

okadar ciddi bir hastalık mı allah korusun yaa..
bişey olmaz inş uf çok kötü oldum..bakalım doktora gidicekler tekrar birşey çıkmaz umarım:/

Çocuklarda bu sarılık oluyor diye duymuştum ama tedavi ile geçiyor olması lazım

canım bolca emzirsin annen aç kalmasın fazla uyutmayın yemeğe kaldırın sıkça :) güneşe tutun inş.geçer tedaviye gerek kalmaz allah uzun ömürler versin...

Canım öncelikle gözünüz aydın...
Ben yenidoğan hemşiresiyim..endişelenilecek bişey yok.çoğu bebekte oluyor bu sarılık..
Tehlikeli dönemi geçmiş özellikle ilk günlerde sorun olur yani çok yükselirse ışın tedavisiyle düşmezse beyni etkiler ve kan değişimi yapılması gerekir ..ama anladığım kadarıyla o dönemi atlatmışsınız doktor öyle bi tehlike olsaydı zaten direk hastaneye yatırırdı..tek tedavisi anne sütü zamanla kendiliğinden geçecek merak etmeyin..

ben bir iki çay kaşığı şekerli su vermiştim.doktorlar yanlış falan diyo,ama bize eskiden hep vermişler.bende verdim sararır gibi oldu ama atlattı çok şükür

korkma canım geçer beslenmesine dikat edin dr ihmal etmeyin bebeklerin çoğu sarılık oluyor ama geciyor umarım çitti bir şeyii yoktur.ogünahsız meleğin yumukyumuk ellrinden öpüyorum.Rabim şifa versin.:31:

Merhaba canım
Öncelikle çok geçmiş olsun,Rabbim şifa versin inşaallah.
Benimde kardeşim sarılık olmuştu,1 gün geç kalsaydık tüm kanını değiştireceklerdi.
İnşaallah ilaç işe yararda,hastaneye yatırmak zorunda kalmazsınız.Üzülcek bişey yok desem bile
hastaneye gidildiğinde insan ister istemez üzülüyor.Orda haftalarca bebeklerini bekleyen anneler var,annem kendi bebeği kucağındayken onlar için ağlıyordu.Bide hormonlardan ve annelik duygularından dolayı iyice duygusallaşmıştı.Sana tavsiyem,hastaneye yatırılırsa bile,üzüldüğünü annene belli etme,soğukkanlı olmaya çalış ve bunun doğal bişey olduğunu her bebeğin sarılık olabileceğini ve Allaha şükür geçici birşey olduğunu sakince anlat annene.Biliyorum bunları yaparsın ama o an insan gerçekten çok kötü oluyor.Kardeşim 1 yaşında ama annemin aklına gelince gözleri dolar hala.:5:O yüzden hafif bişey gibi görünsede annenin yüreğinde yara olabilir..Allah yardımcınız olsun canım,güzel haberleri bekliyorum.Allahım tüm anne kuzularını koruyup,kollasın inşaallah.
:78:

arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim..
hastaneye gidince hemen haber vericem sizlere..
bebeğimiz için dua edin nolur..
çok sağolun bilgileriniz için

Allah yardımcınız olsun cnım benim,dualarım sizinle.
Rabbim koruyup,gözetir hiç merak etme..Sen annene destek ol ve dua et bol bol..
İyileşicek kardeşin inş. hiç merak etme canım.:78:

canım geçmiş olsun Allah şifa versin Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..
korkmayın benim kızım da bir aylık olunca sarılık dediler.."bolboll emzir "dedi doktor..bol bol yarım satte bir dayadım memeyi ağzına :9:
hiç bişi olmaz inşalalh" yeni doğan sarılığı herbebkte olur kiminde biraz fazla belirgin olur endişenmeyin olmazsa bir iki gün hastaneye yatırırız" demişti doktor..
ama şükür hastaneye de gerek kalmadı...korkulacak bişi deil...annen sağlıklı düzenli beslensin bol bol su içsin süt artıracak şeyler yesin gaz yapacak gıdalardan uzak dursun...bolca annesini emen kardeşinde inşallah bişicik kalmaz

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun Allah şifa versin Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..
korkmayın benim kızım da bir aylık olunca sarılık dediler.."bolboll emzir "dedi doktor..bol bol yarım satte bir dayadım memeyi ağzına :9:
hiç bişi olmaz inşalalh" yeni doğan sarılığı herbebkte olur kiminde biraz fazla belirgin olur endişenmeyin olmazsa bir iki gün hastaneye yatırırız" demişti doktor..
ama şükür hastaneye de gerek kalmadı...korkulacak bişi deil...annen sağlıklı düzenli beslensin bol bol su içsin süt artıracak şeyler yesin gaz yapacak gıdalardan uzak dursun...bolca annesini emen kardeşinde inşallah bişicik kalmaz

çok teşşekkür ederiimm..
anneme okudum hepsini bende her dk dayıyorum ağzına memeyi bakalım artık diyo:1:
allah senin minik kızınıda korusun canım
melekler hep onların yanında:69:

Allah bağışlasın canımm minik kardeşinii..artık yarı annesi sayılırsın
benim oğlumunda doğunca biraz yükseekti.. doktor nedenini aç kaldığından olmuş demişti ..hemşireler süt gelene kadar başka birşey vermeyin diyorlar ama bu arada açlıktan sarılık olabiliyor işte
Annen bol bol emzirsin ben öyle yapmıştım
daha sora duyduğum bazı kişiler sarı ışık veren ampuller var ya ondan yakıp altına koyuyorlardı bebeklerini ..onlarda hastaneden öğrenmişler

Allah bağışlasın canımm minik kardeşinii..artık yarı annesi sayılırsın
benim oğlumunda doğunca biraz yükseekti.. doktor nedenini aç kaldığından olmuş demişti ..hemşireler süt gelene kadar başka birşey vermeyin diyorlar ama bu arada açlıktan sarılık olabiliyor işte
Annen bol bol emzirsin ben öyle yapmıştım
daha sora duyduğum bazı kişiler sarı ışık veren ampuller var ya ondan yakıp altına koyuyorlardı bebeklerini ..onlarda hastaneden öğrenmişler

canım bizim bebek geldikten 1 saat sonra falan geldi annem.
sezaryanla doğum yaptı.
bebek tabi çok acıktı.
ama hastaneden taburcu olurken doktor sarılık falan dememişti sanırım ondan değil.
1aylık oldu öyle dedi doktor.
1haftanın geçmesini bekliyoruz.
geçiyo gibigeliyo bide biraz renginde, gözlerinin beyazında düzelme var..
zaten hemen acıkıyo sürekli emziriyo..geçer inş artık..:43:

benim abimin oglu da olmustu
bir isik onermislerdi bembeyaz bir lambaydi
geceden sabaha kadar hep o isik altinda uyuttuk
hatta abim uyumadan bekliyordu sabaha kadar yegenimin basinda

arkadaşlar bugün doktora gittik..:)
hiç bişeyi kalmamış verdiğim ilaç işe yaramış dedi doktor:)
kan tahlili yapıldı..bide onun üstüne kan aldırıyoduk bebekten..hemşire çıkarmısın sen lütfen diye azarladı beni..
ama nasıl sinir oldum..sonra bi iki saat geçti bebeğin eli avucu falan mosmor..hemen gittim hemşireye sen çok konuşuyosun ama görevini yapcaksın önce. senin görevin konuşmak değil dikkatli olcaksın diye bi bağırdım bi bağırdım..bişey diyemedi..:1:
olaylı bigündü yani..ama yine de çok mutluyum:1:

Back
X