Sarılık nasıl geçer

boncuk kuzular

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2024
39
9
1
42
Slm arkadaşlar ben yeni geldim oğlum 12 gülük sarılıgı hala geçmedi ne yapmam gerekiyor sürekli emziriyorum ama yinede aynı lütfen yardım edin

Slm arkadaşlar ben yeni geldim oğlum 12 gülük sarılıgı hala geçmedi ne yapmam gerekiyor sürekli emziriyorum ama yinede aynı lütfen yardım edin
Benim oğlumda öyle oldu sarilikdan dolayi 3 günlükken yeni doğan da yattı daha sonra biraz düştü ama hala devam etti bir buçuk ay sürdü doktor artık tehlikesi yok ilk zamanlar önemli bizim için dedi farklı bir doktora gittiğimde de oda bazı bebekler anne sütünden kaynaklı oluyor uzamış sarılık dedi sen istersen bir doktora göster yinede

Doktora götürün bir sürü tahlil yapıyorlar. Tiroitlerine karaciğer enzimlerine , bakla alerjisine kadar her şeye bakıyorlar . Eğer bir şey çıkmazsa anne sütü sarılığı diyorlar . Benim oğlumda 3 ay sürmüştü ama bu tahliller temiz çıktıktan sonra anne sütünden dediler.

Uzamış sarılık oluyor. Kardesimde de oldu. Bayağı esmerdi ten rengi 3 ay fakat yigenim 3 ay sonra ten rengi kendi rengine geldi beyaz bir bebek oldu. Anne sütü sarılığı olmuş. İlk günler tehlikeli zaten sarılık Doktora gitmişinizdir stabilse sabitse oran sorun olmaz düzeliyor.

Öncelikle tabiki de doktora götürün bir gün hastaneye alıp ışık verirler düşer ardından sarılığın tek bir çaresi var karnı tok olacak alarm kur iki saatte bir karnını doyur mutlaka bir aylık olana kadar ben iki saate bir karnını doyuruyordum sonrasında arttiracaksin bu saati

Bebeginizin çişli bezlerini takip edin 5,6 kez en az bir su bardagı gibi olcak demişti doktor bende uzamış sarılıga dogru gidiyodum birde sütünüzü takip edin yudumluyormu aktif emiyormu cenesi kulagı hareket edip yutuyormu yeteri kadar alıyormu , o bir ayın sonunda 550 gram almıştı kızım uzamıs sarılıgı devamm etmişti mama basladılar ek atlattı o hafta sonra tabi biz mamayı azalttık..Ve kaşık biberon eds kullandım ama doktora gidin tahlillere baksın sınırı gecmişmi nekadar yüksek.

Benim oğlum 3 ay boyunca 1200 gram almasına rağmen sarılığı devam etmişti. Konu sahibi sarılık deyip geçmesin bazen beslenmeyle hiçbir ilgisi olmuyor. Sarılık bazı rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor . Benim oğlumda çok şükür bir şey çıkmamıştı ama doktor bey böyle çok vaka olduğunu söylemişti bize

Oyüsden doktora gidin yazdım sarılıgın belli bir aralığı var asıp aşmadığına bakarlar dedim uzamış sarılıksada tahliller temiz derler beslenmeye diikat edin vs diye tavsiyede bulunurlar..takip isterler

Bol bol emzir, kızanlar çıkacak ama sariligi bitene kadar emzirdikten sonra biraz mama ver bence. Gece de alarm kur iki saatte bir kalk emzir mutlaka. Sariliktan dolayı aç kalınca sekeri düşüyor bu ufakliklarin. Birde ikigunde bir test yapıp ölcüyordu cocuk doktorumuz sariligini . Hafife alınacak bir konu değil , takibini ve bebeğin beslenmesini, bakimlarini iyi yapmalisiniz

26 gün sarilikla uğraştık günde 1 2 sefer 30 ml kadar mama verin bebeğe biz o şekilde atlattık ki sütüm de gayet yeterliydi bu arada sarılık geçince bıraktık mamayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…