- Konu Sahibi ManyakMisir
-
Merhaba öncelikle geçmiş olsun sarılık fizyolojik bi sarılık beslenme ve ışık tedavisi ile toparlayabilecek bi durum bilirubin değeri karacigerle bağlantılı karacigerde beynin böbreklerin kısacası vücudun tüm ihtiyacı olan besinleri dağıtan bir organ bilirubininde fazlası beyne böbreğe zarar verebilir bu kesin bişey değil doktor size olabilecekleri söylüyor bunlar ilerde takip edilecektir zaten kötü düşünmeyin inşallah bi sıkıntı olmadan bebeğinizle kavuştursunuzBebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
Sutunuz yetmedi mi? Ek mamalardan vermediniz mi? Ben 16 ay once dogum yaptim kizim erken dogdu 3 bucuk kilo dogdu ama kilosu iyiydi, hastanede sutum yetiyordu. Eve geldik kavrayamadi beni, bende acemilik bir turlu tutamadi meme ucunu. Bu yuzden agliyodu surekli biz saniyorduk annemle cocugun sancisi var. Meger cocuk acmis.Bebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
22 ile hastaneye yatmıştı benim kızım iki gece kaldı mavi ışıkta..sonra sütüm yetmiyor diye mama ya devam ettim hem mama hem meme ile büyüttüm. Siz böyle bir hata yapmayin. Sarılık değeri normale inince anne sütüyle devam edin .. gerçekten süt yermezse Dr uygun görürse mama verin.Bebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
En fazla 5 günlük ışın tedavisi veriyorlarBebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
Benim aynen 1 haftalık ken bu değere çıktı. Limon gibi sapsarı oldu . Ve 20.günde geçti çünkü bana et ve yumurtaBebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
Çünkü et yumurta yemek sarılığı uzatıyo uzamış sarılık oluyo. Hastane de 4 gün yattı küvezde evde. Et ve yumurtayı kesince 12.günde azalmaya başladı. İnanmıyordum ilk duyunca alternatif bir tıpçı demişti ama gördüm. Sarılık geçene kadar et yumurta tüketmemenizi tavsiye ederim tecrübeyle sabit. Hasar fln bırakmaz korkmayınBenim aynen 1 haftalık ken bu değere çıktı. Limon gibi sapsarı oldu . Ve 20.günde geçti çünkü bana et ve yumurta
1 günde benim oğlum yattı 3 günlüktü 18 değer bir zararını görmedik çok şükürBenim kızımda fototerapi alıyor şuan. İnternette beyine zarar verir falan yazıyor
Sanırım normal doğum yaptınız. Sezeryanda emzirilmiyor diye birşey yok bilginiz olsun. Kimsenin yanlış bilgilenmemesi için düzeltmek istedim. Plesanta vücuttan atıldıktan sonra süt üretimi başlar. Bunun doğum sekliyle hiçbir ilgisi yok.Tedavisiz bırakılan sarılık beyine zararlı , sizinki tedavi altında bir güne düşer merak etme sürekli sık sık emzir sık kaka yaparsa çabuk düşer. Yenidoğan sarılığı aşırı yaygın sezeryan bebeklerinde daha sık oluyor anne emziremediği için
Emzirilmiyor değil emzirilemiyor dedim.Sanırım normal doğum yaptınız. Sezeryanda emzirilmiyor diye birşey yok bilginiz olsun. Kimsenin yanlış bilgilenmemesi için düzeltmek istedim. Plesanta vücuttan atıldıktan sonra süt üretimi başlar. Bunun doğum sekliyle hiçbir ilgisi yok.
Allah'ın izni ile şafi ismiyle rabbim şifasını versin endişeniz mutlu günlere çıkarsın inşallah korkmayın çocuğunuzu sık sık emzirin Allah in izni ile geçecektir ..Allah a emanet olun.. unutmayın ki sarılık her yeni doğan bebekte olabilen bir şeydir..Bebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
İki sezaryen doğum yaptım..Emzirilmiyor değil emzirilemiyor dedim.
Demek istediğim şu, sezeryan ile normal doğum arasında fizyolojik olarak fark var. Doğum sancıları esnasında vücutta oksitosi salgılanıyor. Özellikle doğum esnasında bu pik seviyeye geliyor. Bebek memeye tutturulsa bile hem çocuk doğum kanalından çıkarken akciğerlerindeki sıvı tam atılamadığı için hem de anne anestezi etkisiyle veya sonrasında normal doğumdaki gibi fizyolojik aks gerçekleşmediği ve kesiden dolayı rahat olmadığı için emzirmede tam başarama oluyor. Eğer yetkin biri emzirme desteği varsa, yanında yardm eder ve meme ucunu kavrarsa biraz daha hızlanıyor bu süreç. Bu yüzden sezeryan sonrası bebeklerde normal doğuma göre etkili emzirememe olduğundan ve çocuk beslenemediğinden sarılık daha fazla görülür.
Süt reaksiyonu için meme gelişimi+ hormonal aks+ meme ucu uyarımı yeterli.
Dün 11:20 mesleki tecrübelerime dair anlattım. Kendi tecrübeniz böyle olabilir, siz yapabilmiş olabilirsiniz, çevrenizde tanıdıklarınız böyle olabilir ama sezeryan sonrası çok sık görülen bir durumdur. Emzirememe, uyum problemi daha sık görülür dedim.İki sezaryen doğum yaptım..
İkisinde de çıkar çıkmaz emzirdim.
Hemen sütüm geldi..
Bebeklerim de gayet güzel kavradılar.
Oğlum 24 ay emdi kızım 20 aylık hala emiyor..
Doğum şekli ile emzirmenin bir ilgisi yok..
İki normal doğum yapan arkadaşım da hiç emziremedi ona bakarsanız.
Ben nedense çevremde hep tersini gördüm.Dün 11:20 mesleki tecrübelerime dair anlattım. Kendi tecrübeniz böyle olabilir, siz yapabilmiş olabilirsiniz, çevrenizde tanıdıklarınız böyle olabilir ama sezeryan sonrası çok sık görülen bir durumdur. Emzirememe, uyum problemi daha sık görülür dedim.
Meme ucu iyi geliştiyse, anne biraz rahat pozisyon alırsa emzirebilir ama ilk zamanlarda süt beklenildiği gibi fazla olmuyor. Çocuk ağladığında anne, etrafta anneanne, babaanne panikliyor. Ama kadın sakinse, çevrede yetkili biri yardım ederse veya en azından deneyimli biri varsa sık emzirerek meme uyarılır ve iki üç güne süt akışı toparlar. Anne sütü dostu hastaneler var ama emzirme eğitimi gebelikte verilmeli. Bu eksik olduğu için tamamen şansa bırakılıyor. Anne sütüm gelmiyor endişesi yaşıyor, bir yandan çocuk doymadı mama verelimler ile süreç uzatılıyor. Aslında doğum sonrası evde ebe kontrolü yurtdışı gibi olmalı, öncesinde hamilelik, bebek bakımı, emzirme eğitimleri olmalı ki bunlar yaşanmasın.Ben nedense çevremde hep tersini gördüm.
Hatta demiştim yahu sezaryen da hani emzirilmiyordu e bizde öyle olmadı arkadaşlarımda da hiç böyle olmadı.
Hatta normal doğum yapan arkadaşlarım hiç sütüm yok diyorlardı.
Bende her zaman şunu savundum emzir sütün olur..
Bebeğinle iletişim kur kokla sarıl gelir o süt.
Doktoruma da demiştim makat gelişli bebekler oldukları için ya emziremezsem sezaryen olacağım hiç ilgisi yok demişti çok şükür ki doğum şeklime takılmayarak aldım emzirdim ilk andan itibaren.
Bilmiyorum benim vardı baya sütüm.Meme ucu iyi geliştiyse, anne biraz rahat pozisyon alırsa emzirebilir ama ilk zamanlarda süt beklenildiği gibi fazla olmuyor. Çocuk ağladığında anne, etrafta anneanne, babaanne panikliyor. Ama kadın sakinse, çevrede yetkili biri yardım ederse veya en azından deneyimli biri varsa sık emzirerek meme uyarılır ve iki üç güne süt akışı toparlar. Anne sütü dostu hastaneler var ama emzirme eğitimi gebelikte verilmeli. Bu eksik olduğu için tamamen şansa bırakılıyor. Anne sütüm gelmiyor endişesi yaşıyor, bir yandan çocuk doymadı mama verelimler ile süreç uzatılıyor. Aslında doğum sonrası evde ebe kontrolü yurtdışı gibi olmalı, öncesinde hamilelik, bebek bakımı, emzirme eğitimleri olmalı ki bunlar yaşanmasın.
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah benim kızımda doğar doğmaz 3 günü sarılık oldu ve 4 5 gün kuvezde kaldı sarılık için o yzuden olabildiğince anne sütü götürün hatta o ilk gelen anne sütü en şifalı anne sütücok iyi geliyor hemen iyileştiriyorBebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?