Bebeğim 6 günlük küveze alındı. Sarılığı çok yükselmiş. Başına gelen var mı? Bi sıkıntı olur mu bebeğimde
Sutunuz yetmedi mi? Ek mamalardan vermediniz mi? Ben 16 ay once dogum yaptim kizim erken dogdu 3 bucuk kilo dogdu ama kilosu iyiydi, hastanede sutum yetiyordu. Eve geldik kavrayamadi beni, bende acemilik bir turlu tutamadi meme ucunu. Bu yuzden agliyodu surekli biz saniyorduk annemle cocugun sancisi var. Meger cocuk acmis.
5 gunluk kontrolune goturduk, kizimin yuzu sararikti biraz yiyemiyordu ama bayada zayiflamisti. 700 gr vermis oldugunu ogrendim kalbime bir ates dustu cocuk kac gundur acliktan agliyomus, sezaryanliyim, dikislerim acildi cocugu emzirmek icin her yolu denedim yok olmamis.
18 cikti sarilik yatis yapildi hemen. Doktor sut sagma makinesi yolladi, 80 cc sutum cikti ilkte, sonra mama aldirdilar. Bir saatte bi once anne sutu, sonra mama. Bu sekilde tam 2 gun kaldim. Hemen topladi yavrum. Ama ne kadar zor bilirim bu sarilik olayini. Genelde beslenememekten oluyor cocuklar. 1 ayliktan sonra tamamen geciyor, tehlikede kalmiyor.
Halinden cok iyi anliyorum. Su an kizim Allaha hamdolsun saglam, fototerapide gordu. O donem hic kimseyle ne konustum ne internetten bildi okudum. Zaten uzuntuden kahrolmustum, aglaya aglaya gozlerim sismisti.
Hastanede ve dogum aninda hicbir sey hissedememistim korkudan. Acil sezeryan olmustum. O kadar korkulu ve heycanliydim ki bir sey anlamadim hicbir seyden. Ama o gun, fototerapiye koydular kizimi sadece beziyle. Onu oyle savunmasiz gorduk esimle beraber aglamistik. Ben Anne oldugumu, esimde baba oldugunu o saatlerde hissetti... Rabbim yardim etsin bu surec gececek, simdi 16 ay onceye donsem kendime nasihatim sakin ol olurdu. Emziremememin sebebi de cok stresli, cok fazla aceleci olmam ve asiri panik olmamdi sanirim. Umarim sana umut olmusumdur, sifa olsun insallah..