• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarılığı Düşmüyor Lütfen Akıl Verin

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
107
-49
26
32
Billubirin değeri 18 iken fototerapi aldık 10 gün önce. Bugün bebeğim asla susması acile geldik tekrar ölçtük 17’ye çıkmış yine. Bu normal mi? İkinci kez fotogerapi deniyor acaba karaciğer yetmezliği filan olabilir mi? Bir doktor veya hastane önerebilir misiniz? Şuan acilde bekliyoruz…

Kuzum sık besleyip kakayı sık yaptırmaya bak… sık beslemek kadar sık kaka çıkışı da önemli. Az çıkıyorsa fitille falan cıkarttır. Kaka olarak atmadan sarılık düşmez çünkü…

Çok sık besleniyor aslında… kakası da fena değil… ama değerler çok can sıkıcı şuan…

Billubirin değeri 18 iken fototerapi aldık 10 gün önce. Bugün bebeğim asla susması acile geldik tekrar ölçtük 17’ye çıkmış yine. Bu normal mi? İkinci kez fotogerapi deniyor acaba karaciğer yetmezliği filan olabilir mi? Bir doktor veya hastane önerebilir misiniz? Şuan acilde bekliyoruz…
Çok sık besleniyor aslında… kakası da fena değil… ama değerler çok can sıkıcı şuan…
Kakadan ziyade idrarla atılıyor biluribin. Günde 7 kere tam dolu çişini yapıyor mu?

Sütü bol bol ver, az mı geliyor doktor kilosuna ne dedi?

Benim bebeğimde sarılık vardı hatta doktor 3 gün içinde düşmezse yatırırım demişti.
.
Çok sık emzirip beslenmesine dikkat etmek gerekli, idrarı ile atacak, riskli yani karaciğerde sorun olsa emin ol bırakmazlar seni.

Ne kadar doğru bilemem ama biz 10 gün boyunca beyaz ışıkta yattık evde annem iyi gelecek emzirmenin yanı sıra beyaz ışık çocuğa fayda eder demişti.

Hareket ettirme ve ışık da açlık hissini arttırır bebeğin daha çok emer çok geçmiş olsun Karaciğer sorunu yoktur bence olsa dr söylerdi bu dönemin stresi ile kendinizi ihmal etmeyin

Bizde bebeği altın suyuyla yıkarlar ne kadar doğru bilmiyorum anNaanne yöntemleri işte. Benim kız da da vardı annemle kv banyo suyuna altın atardı öyle yikardi bebeği. Bide arkadaşların dediği gibi sık sık emzirmek

Bol bol emzirin, memeden hiç kopmasın. Mama veriyorsanız devam edin, biz hem mama hem meme verdik. D vitamini çok önemli, güneşe çıkartın ve damlayı ihmal etmeyin. Bir de uzun saatler uyumasin, uyandırın. Biz uyandiramadik şekerli su verdim birkaç çay kaşığı, bunu 3 kez verdim toplamda. Doktorlar şekerli su vermeyin diyor ama çaresizlik her şeyi yaptırıyor. Geçmiş olsun

Back