Sarıgül iddialı: AK Parti oylarının yüzde 18'ini alırım

Aslinda benim bu baslik altinda ki sorum cok acik!
Sayin Sarigül ün yolsuzluk yaptigini iddea etmis mi CHP?
Evet etmis!
Simdi yolsuzluk yaptigini iddea ettikleri ada mi neden IBB ye aday gösteriyorlar.
Ayrica o zamanlarda CHP den "300 dolar rüsvet alindiginin belgeleri var" diye aciklama geldi.!
Ben Sarigül ün suclumu sucsuzmu oldugunu burada ispatlamaya calismiyorum.
Zamaninda CHP nin ortaya koydugu iddea ve bu iddeayi ispatlamak icin öne sürdükleri konusmalardan bahsediyorum.
Bakin Sayin SAV in konusmalari söyleydi;

"Parti içi komisyon rüşvetin belgelerini de bulmuştur. Belediye Başkan Vekili Rauf Akçay, iş sahibinin yakını Çetin Uğurlu’dan ’borç’ adı altında 300 bin dolar almış ve karşılığında 25 Aralık 2001 tarihli belgeyi vermiştir. Aynı gün 300 bin doların 250 bin doları aynı yöntemle aracı Nurettin Tarkan Baykara’ya verilmiştir. Rauf Akçay’la yapılan telefon görüşmesinde Baykara ’yazdığın kağıt bende’ diyerek rüşveti vurgulamıştır."

Çeşitli suçlardan cezaevinde yatan Mithat Yılmaz’dan zapt edilen kasetin çözümünde Rauf Akçay’ın parayı Baykara’ya, Sarıgül’e vermesi için teslim ettiği yazılı. Baykara’nın Sarıgül yurtdışında olduğu için onun talimatıyla Osman Aslan’a parayı verdiği kendi ifadesiyle sabittir.

Sarıgül hakkinda dava acilmadi ama Sarıgül hakkında davanın açılmamış olması, bu dosya içindeki bilgi ve belgelerin Sarıgül'ün başında bulunduğu bir belediyede usulsüzlük, yolsuzluk, kaçak inşaat, ruhsatsız inşaatlara yönelik mafyanın karıştığı rüşvet olayları bütün bunların işlendiği bir belediye göz önüne alındığı zaman Emniyet'teki ve DGM'deki ifadelerden, İçişleri Bakanlığı müfettişinin tevdi raporundan ister istemez kurumun başında bulunan kişiye de sirayet eden yönleri var.”

Bu ifadeler CHP yetkililerine ait mi?
O halde bende soruyorum!
Zamaninda " elimizde belge var bu adam yolsuzluk yapti" dedikleri adami, simdi nasil IBB ye aday gösteriyorlar.

Acaba daha acik nasil ifade edebilirim? Bilemiyorum ki...

Son düzenleme:

Hanımefendi burada parti içinde aktif görev yapan kimse olduğunu sanmıyorum.
Israrla sorduğunuz sorunun muhattabı chp yetkilileri, bir mail atın sorun kendilerine nasıl aday gösteriyorlar.

Ay hanimefendiiiii:)
Bende onu diyorum iste, benim konunun daha ilk basinda öylesine sordugum soruya atifta bulunan kisiye anlatmaya calisiyorum bunu.

Ay ne güzel anlamissinizzzz:)
Tesekkürler, lütfen onada anlatin olurmu?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le ilgili yolsuzluk yaptığı için ihraç edilmiştir diyen üyelerimiz, biryerlerden alıntı yaparak yorum yapıyorsunuz ama alıntıların kaynağını belirtmemişsiniz.

Lütfen alıntılarda kaynak gösteriniz, özellikle bu tip iddialarda...

Mune, aslinda ben CHP ye atifta bulunarak bir soru sormustum, iddea CHP ye ait diyorum ama anlatamiyorum.
CHP kendisi bu iddealarda bulundu, yolsuzluk yapti dedi.

Bu ifadeler CHP yetkililerine ait mi?
O halde bende soruyorum!
Zamaninda " elimizde belge var bu adam yolsuzluk yapti" dedikleri adami, simdi nasil IBB ye aday gösteriyorlar.

Acaba daha acik nasil ifade edebilirim? Bilemiyorum ki...

Bakin sorum buydu.

CHP bu iddealarda bulundu zamaninda.

Bakin bizzat o zaman ki CHP genel sekreteri Önder SAV in sözleri.
Hürriyet Arama Mobil

Bende zamaninda bunu söylüyorlardi, anlamiyorum simdi nasil IBB ye aday gösteriyorlar diyorum ama anlasilmayan ne var bunuda anlamiyorum:)

Son düzenleme:
o zamanki CHP ve şimdiki CHP ...

Önder Sav, Baykal şimdi neredeler acaba??? bugün Baykal mıdır Sav mıdır acaba Sarıgül'ü aday gösteren..... bu iddiaların (iddea mı demeliydim yoksa) sahibi Baykal ve kurmaylarıdır...bunu partiye maledip bakın önce yolsuzluk yüzünden ihraç ettiler şimdi nasıl geri alacaklar demek pek araştırmacılık ruhuna uymaz zannımca..takrar belirteyim yolsuzluk yüzünden ihraç edilmedi

benim kimseye bişey anlatmak gibi bir derdim yok sadece "bakınız olayın bir de bu yönü var" demeye çalışıyorum başlığı okuyanlar bunu da bilsinler okuyup kendi düşünce ve fikirlerini oluştırsunlar ....

ben görevimi yaptım daha fazla uzatmadan gideyim

Son düzenleme:
Hakkinda 57 sayfalik yolsuzluk raporu hazirlayarak YDK ya sevkettikleri sonrasinda yine rüsvet vererek YDK üyelerini satin alip, kendisini temize cikardigini iddea ettikleri adami, nasil oluyorda simdi IBB ye aday gösteriyorlar:)))

Burasi Turkiye...Hakkinda (basta Akbil yolsuzluk dosyasi olmak uzere) Sarigul'den cok daha fazla yolsuzluk dosyalari adliye raflarinda bekleyen, milletvekili oldugu icin hala yargilanamadigi aleni olarak sagir sultan tarafindan dahi bilinen birisi nasil partisi tarafindan birakiniz belediye baskanligini; Basbakanliga aday gosterilmis ve 10 yildir bu ulkeyi yonetiyorsa iste oyle...

Son düzenleme:

işte hep bunlar cehape zihniyeti...........karıştırma o konuları bakayım........milyar dolarlar yurtdışı bankalarında istiflense de nankörlük çok ayıp

NOT:chp li değilim......sarıgülden hiç hazetmem

Hay agzina saglik
Sarigulden korkmasin kimse gumbur gumbur geliyor insallah

Ooo karalama kampanyalari basladigina gore, belli bi kesim tutusmaya baslamis demek.... ihrac nedenin, hakkinda cikan asilsiz iftiralardan degilde, baykalin ihtiraslari yuzunden oldugunu sizde bizde cok biliyoz, isinize gelmiyo o ayri tabi.
istanbul metropol bi sehir, ve karizmatik,seviyeli ,herkesime hitap eden, birilerinin sozuyle oturup kalkan degil de, kendi kararlarini verebilen guclu bir lidere ihtiyaci var, oda sarigul iste. Niye cirpiniyonuz ki sizde verin oyunuzu....

Zamaninda "ellerinde yolsuzluk belgeleri ile" bunun üzerini iyice bir vurgulayayimda insanlar belliki anlamamak icin yan duvara tirmanacak:) Ellerinde ki yolsuzluk belgelerini kamoyu ile paylasarak " bu adam yolsuzluk yapti" dediler mi? dediler.

O halde demek ki yolsuzluk yapmis ki belgeleri ile ispat etmisler!

Sayfanin ilk basinda söyle bir soru sordum!

Asagidaki, " elimizde rüsvetin belgeleri var sadece bizim elimizde degil icisleri bakanliginin elindede var" sözlerine istinaden öyle bir soru sormustum.

Ama sayenizde konu kac sayfadir bosunu uzuyor!

" umudunuz Sarigül" ise acikca deyin ki " ne yaparsa yapsin biz onu desketliyoruz" ama kalkipta burada, yok efendim karalama kampanyasi, yok efendim, Baykal yapti yok efendim, daha kimlerin ne yolsuzlugu var demeyin.
Zira hem komik oluyor hemde gayet agresif ve sucluluk psikolojisi dolu oluyor her yazilan yazi:)))

" umudunuz Sarigül" ise, buyrun istediginiz kadar "aklama" kampanyasi yapin ama lütfen insanlarin yorumlarinda ki fikirlerine saldirmadan, Tamam:))

Son düzenleme:
Ben sarıgülün ibb adayı olarak gösterilmesini doğru bulmuyorum.
Farkındaysanız akp bu konuda çok sessiz.
Konuşmanın zamanı gelmemiştir çünkü.

Sarıgülü de chpye itekleyen de yandaş medya. Ortada bir tuzak var gibi görünüyor.

Mustafa Sarıgül yolsuzluk yapsa nolur yapmasa nolur, dokunulmazlık varken sen, dokunulmazlık için akp ne yaptı onu söyle, eğer iddiada bulunduğun Mustafa Sarıgül yargılansın istiyorsan tabi

Bugün cemiati destekleyen başkan da oluyor başbakan da (iddia olmuş iddea ben de cemiat diyeceğim bundan sonra)

Son düzenleme:
Bilgi için teşekkür ederim, hala şoktayım, siyaseti anlamıyorum doğrusu

DatluCadu,
sana katılıyorum, benden de siyasetçi olmaz, yapamam ben

aman şoktayım demeyin mune hanım,baksanıza gayet normal bi durummuş :44:

Yanlız başbakanlığa aday gösterilmiş kişiye yöneltilen suçlamalar belli bir kesim tarafından yapılmıştır.Sarıgüle ise bizzat kendi bulunduğu parti içinden yolsuzluk yaptığı iddia edilmiştir.Arada kocaman bir fark var yani.Üstelik üç yıl üstüste kazanmış olduğuna bakılırsa,başbakanlığa aday gösterilmiş kişi halk nezdinde aklanmış demektir.Sarıgülde seçim sonucunda halk tarafından aklanıp gümbür gümbür gelecekmi yoksa chp.den yine gümbür gümbür gidecekmi hep birlikte yaşayıp göreceğiz.dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacak gibi geliyor bana

Yolsuzluk yapmışmıdır,yapmamışmıdır ben bilemem,ama birşekilde ihraç edilip gönderildiğin partiye tekrar dönmek...baştada konuşulmuş,siyaset çirkin bişey gerçekten

sayın başbakanımızın milyar dolarları yurt dışında istiflemesi seçmeninin kendi sorunu.......her yasa hakikat değildir

Med tuzak var mı yok mu bilmiyorum ama Kemal Kılıçdaoğlu'nun gitmesi yakın sanki

Basbakana karsi yapilan suclamalar devletin savcisi tarafindan yapilmistir, dosyalari adliyede dokunulmazliginin kalkacagi gunu beklemektedir. Devletin savcisi belki bugun taraf sayilabilir, ancak AKP hukumeti oncesinde tarafsizdi

Sarigul'e yapilan suclamalar Baykal tarafindan parti baskanligi secimi doneminde aday oldugunda yapilmistir. Danistayda hakkinda cikarilan yolsuzluk iddialarindan aklandigi halde Baykal'in israrci tutumlari ve baskan olmasinin verdigi parti icindeki agirligi sayesinde partiden ihrac edilmistir. Mustafa Sarigul milletvekili olmadigi icin dokunulmazligi yoktur, bu yuzden rahatlikla yargilanabilecegi halde gordugunuz gibi suclandigi 2005 yilindan bu yana da Sisli Belediyesinde gorevinin basindadir.

Halk nezdinde aklanmak ne demek? Ona oy veren halkin bir kismidir sadece, akladilarsa bu onlarin sorunu... Siyasetin cirkin yuzu dediginiz tam da bu olmali..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…