• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarı benek yani makula dejenerasyonu

Efembahya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
823
2.134
113
45
Merhaba benim eşimin gözünde sarı benek hastalığı teşhişi konuldu yani makula dejenerasyonu deniliyor tıpta. İyibir prof arastırıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İstanbul da olursa iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba benim eşimin gözünde sarı benek hastalığı teşhişi konuldu yani makula dejenerasyonu deniliyor tıpta. İyibir prof arastırıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İstanbul da olursa iyi olur şimdiden teşekkür ederim.
Bende de var bunun için ne önerildi size bilgi verir misiniz

Yeni yüzyıl özel gaziosmanpasa hastanesi İstanbul da gittik orda prof. Var Karabük lü adını hatırlamıyorum hatta uzaktan akrabamız oluyormus. Bizimle Cok ilgilendi sagolsun. Uzmanlık alanı sarı benek hastalığımış. Soyadı buyukyıldızdı. Eşime degişik film ve emarlar çekildi orda onların sonucu ve muayene sonucuna göre olmadığı anlasıldı. Burdaki Dr sarı benek olabilir ileri tekik ler gerikiyor demişti. Onun için gittik hemen. Hastanenin kampanyası vardı muayene ücreti vermedik filmlere emarlar para vermiştik. Eşimin rahatsızlığını göz yorgunluğu kurulugu ve artık yas ilerleyince ortaya cıkan gözün jel tabakısındaki cekilme gibi açıkladı. Bazı organlarımız yas ilerleyince gerileme oluyorya eşimin gözündede aynı sey olmaya baslamış. Birde organ fazla calıştıgında yada yoruldugunda daha cabuk gerileme oluyor. Eşime günes gözlüğü önerdi günes ve kar varken takmasını söyledi. Kuvvetli ışıklardan uzak durmasını söyledi. Kirli tozlu dumanlı ortamlardan uzak durmasını söyledi. Birde renk li gözlüler butür durumlardan daha Cok etkilenirmiş onu söyledi. Esimin gözünün önüne siyah noktalar var gibi oluyormuş bazen görüşünü etkiliyormus. Her zaman olmuyor diyor. O kuruyan jel tabakanın parcaları geliyormus o anda gözünün önüne. Bazen çapak oluyor gözünde göz onu atıyormuş çapak olarak. Siz hiç korkmayın gözünüzü çok yormayın uyku Cok önemli. Ama vakit kaybetmeden tekliflerinizi yaptırın ne oldugu ortaya cıksın tedavi olun. Gecmiş olsun

Gecmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Eşime ileri tekik ler yapıldı sarı benek degilmiş Cok sükür.
Hastalığı neymiş acaba geçici bişey mi hangi doktora gittiniz rica etsem benim de daha çok yeni net bir şey söylenmedi çok kor
Yeni yüzyıl özel gaziosmanpasa hastanesi İstanbul da gittik orda prof. Var Karabük lü adını hatırlamıyorum hatta uzaktan akrabamız oluyormus. Bizimle Cok ilgilendi sagolsun. Uzmanlık alanı sarı benek hastalığımış. Soyadı buyukyıldızdı. Eşime degişik film ve emarlar çekildi orda onların sonucu ve muayene sonucuna göre olmadığı anlasıldı. Burdaki Dr sarı benek olabilir ileri tekik ler gerikiyor demişti. Onun için gittik hemen. Hastanenin kampanyası vardı muayene ücreti vermedik filmlere emarlar para vermiştik. Eşimin rahatsızlığını göz yorgunluğu kurulugu ve artık yas ilerleyince ortaya cıkan gözün jel tabakısındaki cekilme gibi açıkladı. Bazı organlarımız yas ilerleyince gerileme oluyorya eşimin gözündede aynı sey olmaya baslamış. Birde organ fazla calıştıgında yada yoruldugunda daha cabuk gerileme oluyor. Eşime günes gözlüğü önerdi günes ve kar varken takmasını söyledi. Kuvvetli ışıklardan uzak durmasını söyledi. Kirli tozlu dumanlı ortamlardan uzak durmasını söyledi. Birde renk li gözlüler butür durumlardan daha Cok etkilenirmiş onu söyledi. Esimin gözünün önüne siyah noktalar var gibi oluyormuş bazen görüşünü etkiliyormus. Her zaman olmuyor diyor. O kuruyan jel tabakanın parcaları geliyormus o anda gözünün önüne. Bazen çapak oluyor gözünde göz onu atıyormuş çapak olarak. Siz hiç korkmayın gözünüzü çok yormayın uyku Cok önemli. Ama vakit kaybetmeden tekliflerinizi yaptırın ne oldugu ortaya cıksın tedavi olun.

Çok teşekkür ederim Cevap verdiğiniz için yaşım 24 sarı nokta teşhisi kondu ama bu yaşta olmaz diyor doktor o yüzden bekletiyor iğne yapılacak ocakta ben Manisa'da profa gidiyorum inşallah benim de geçer şuan bir gözümde var yaş tip benim galiba o yüzden çok korkuyorum

Çok teşekkür ederim Cevap verdiğiniz için yaşım 24 sarı nokta teşhisi kondu ama bu yaşta olmaz diyor doktor o yüzden bekletiyor iğne yapılacak ocakta ben Manisa'da profa gidiyorum inşallah benim de geçer şuan bir gözümde var yaş tip benim galiba o yüzden çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun evet ozaman larda arastırmıştık iğneler var tedavi olarak. Uzmanlık alanı sarı benek olan bi de a giderseniz daha iyi olur. Önemli olan da uzmanlığını o hastalık üzerine yapmış olması daha Cok bilgi ve deneyim sahibi oluyorlar. Allah şifa versin yarmcınız olsun.

Çok geçmiş olsun evet ozaman larda arastırmıştık iğneler var tedavi olarak. Uzmanlık alanı sarı benek olan bi de a giderseniz daha iyi olur. Önemli olan da uzmanlığını o hastalık üzerine yapmış olması daha Cok bilgi ve deneyim sahibi oluyorlar. Allah şifa versin yarmcınız olsun.
Amin inşallah çok teşekkür ederim

Back