• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar başına gelen varsa yardımcı olabilir mi ? Çok endişeliyim

bhr92

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2025
6
1
1
33
Merhabalar oncelikle . Bugün bana Liken hastalığı teşhisi konuldu . Bu hastalıkla uğraşan veya geçmiş olan arkadaşlar nasıl bir hastalık ? Korkmalı mıyım ? Nelere dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim :) Şimdiden teşekkür ederim

Hiç duymadim geçmiş olsun üstte kalsin diye yazdim bilen birleri vardır

Liken otoimmün bir hastalık. Otoimmün hastalık varsa büyük ihtimal geçirgen bağırsak vardır. Tedaviye destek olarak eliminasyon diyeti yapmanız (en azından 3 ay) çok fayda gösterir.

Merhabalar oncelikle . Bugün bana Liken hastalığı teşhisi konuldu . Bu hastalıkla uğraşan veya geçmiş olan arkadaşlar nasıl bir hastalık ? Korkmalı mıyım ? Nelere dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim :) Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba benim de 4 Mart‘ta kondu bu teşhis doktor doktor koç son bir krem verdi bir de alerji ilacı verdi çok kötü kaşınıyordu benim de ayaklarımda ayak parmaklarımın arasında var kulaklarımı tırmalıyordum o derece şu an kaşıntı geçti ama iki gündür çok şükür siz ne durumdasınız hafta içinde başka bir doktordan randevu aldım çünkü doktorum bana bunun uzun süreç bir hastalık olduğunu işte hangi aşamalardan geçeceğim vs gibi şeyleri söylemedi ben de kadınlar kulübüne baktığımda gördüm nasıl bir rahatsızlık olduğunu o ne olursa olsun Allahın izniyle atlatacağız her şey gelir geçer

İyi akşamlar . Benimde döş kısmında , bacaklarda . El bileğimde ,ağız içimde ve ayak bileğimde bir kaç adet var . 8 ay önce çıkmaya başladı ben alerjik diye düşündüm . Fakat dönem dönem ataklar halinde çoğalmaya ve aşırı kaşınmaya başlayınca doktor yolu gözüktü .Genelde Hepatit B veya C hastalarında göründüğünü söyledi doktor . Fakat tahlillerim temiz çıktı . Sebebi belli olmayan bir hastalık . Doktor antibiyotik kullanımından bile olabilir vücut birseylere tepki veriyor dedi . Kordison krem kullanıyorum suan . Çok şükür kaşıntı azaldı ve döküntüler kurumaya başladı . Aktif bir liken döküntüm yok görünürde . İnşallah olmazda . Fakat ağız içimde hala devam etmekte . 1 hafta sonra kontrolüm var. Muhtemelen agiz içine kırdırsın iğne kullanacağım . Benim tavsiyem bu hastalığı kabullenmek ve kafaya takmamak . Birde kendimce araştırma yaptım ve Gultenli yiyeceklerin bu hastalığı tetiklediğini öğrendim . Kendimce glütensiz beslenmeye başladım . Bunun yanı sıra 1 aydır peynir, süt , yoğurt gibi hayvansal gıdaları kestim . Vücudumu gözlemlediğim kadariylada faydasını gördüm bu diyetin . Bu hastalıkta bagirsagi temizlemek çok önemli . Tabi ki doktorunuza sorarak ilerleyin ama yemenize , içmenize muhakkak dikkat edin . Bu arada yasınız kaç ? Herhangi bir tansiyon ilacı felan kullanımında da olabiliyormuş

Liken otoimmün bir hastalık. Otoimmün hastalık varsa büyük ihtimal geçirgen bağırsak vardır. Tedaviye destek olarak eliminasyon diyeti yapmanız (en azından 3 ay) çok fayda gösterir.
otoimmün hastalıklar konusunda bilginiz ve tavsiyeniz varsa, ben de alabilirm. yaklaşık 7-8 aylık otoimmün hepatit hastasıyım, ilaçlar beni mahvetti, eliminasyon diyetini 1 ay yaptım ve kendimde çok faydasını gördüm, Bhr92 size de önerim eliminasyon diyetini araştırmanız. Gluten ve süt ürünleri bir süre tedavinizden çıkarıp, kendinizi gözlemeniz gerekli, onlara intoleransınız varsa, tüketmeyip, sağlıklı gıdalara yöneleceksiniz. Paketli ürünleri tamamen hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum, ne kadar tam yapamasam da, en azından eskisi gibi paket paket bisküvi, kek, çikolata, dondurma, bu tür şeyleri hiç almıyorum artık. alırsam da glutensiz, vegan olanlarını alıyorum. içeriği temiz olanlardan.

Geçmiş olsun canım, Rabbim şifa versin, ama maalesef modern tıp, ilaçlara bağlı olarak yaşamamızı sağlıyor sadece. yaşatıyor ama iyileştirmiyor, sadece yaşıyorsun, bir sürü yan etkilerle, haplara yeni haplar ekleyerek. elbette modern tıp tedavi olacağız, ama alterneatif tıpı da araştırmak gerek diye düşünüyorum.

otoimmün hastalıklar konusunda bilginiz ve tavsiyeniz varsa, ben de alabilirm. yaklaşık 7-8 aylık otoimmün hepatit hastasıyım, ilaçlar beni mahvetti, eliminasyon diyetini 1 ay yaptım ve kendimde çok faydasını gördüm, Bhr92 size de önerim eliminasyon diyetini araştırmanız. Gluten ve süt ürünleri bir süre tedavinizden çıkarıp, kendinizi gözlemeniz gerekli, onlara intoleransınız varsa, tüketmeyip, sağlıklı gıdalara yöneleceksiniz. Paketli ürünleri tamamen hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum, ne kadar tam yapamasam da, en azından eskisi gibi paket paket bisküvi, kek, çikolata, dondurma, bu tür şeyleri hiç almıyorum artık. alırsam da glutensiz, vegan olanlarını alıyorum. içeriği temiz olanlardan.

Evet 1 ayi geçkindir bende gluten , süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum . Beyaz ekmeği tamamen hayatımdan çıkarttım . Paketli gıda asla tüketmiyorum . Bunun yanında şeker de tüketmemeye gayret gösteriyorum . Gerçekten çok faydasını gördüm

Evet 1 ayi geçkindir bende gluten , süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum . Beyaz ekmeği tamamen hayatımdan çıkarttım . Paketli gıda asla tüketmiyorum . Bunun yanında şeker de tüketmemeye gayret gösteriyorum . Gerçekten çok faydasını gördüm
Tıpta ömür boyu tedavi diyorlar, ama beslenmemize dikkat edersek ve inanırsak, ben de bu hastalıkların uykuya dalacağını ümit ediyorum, araştırmalarımda o şekilde yorumlar da okudum, o yüzden siz de ümitli olun, inşallah Rabbim şifamızı bizlere ve tüm hastalara verir.

Back
X