- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 32
-
- Konu Sahibi gucbendeartik
250 bin faiz mi odeyeceksinizEvet 200 bin lira kredi çekiyoruz 450bin geri ödüyoruz. Peşinat ne kadar çok olursa o kadar az faiz oluyor.
Önce evlenin, hayatınızda 1 kere yaşayacağınız günlerin üstüne bir stres daha eklemeyin ztn planlı gitmeniz gerekiyor, birde üzerine ev arama tadilat yapma eksik tamamlama sürecini adapte ederken iyice stes yüklenirsiniz, evet mantıklı olan ev sahibi olmak ama hayat sadece mantıkla olmuyor, üstelik elinizde ne kalacağını ve ne biriktirebileceğinizi bilmiyorsunuz. Ev sonra, önce düğünün/ nikahın tadını çıkarın.
Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten çok doğru geldi bana fikriniz. Babamda bu şekilde düşünüyor.
yok yok o anormallik bende de varBuna benzer çeyiz konusu var az önce orayada yazdım, ortada resmi hiç birşey yok önce bir nişanlan, sonra planlarınız olsun
Bende mi acaba bir anormallik var ben böyle plan yapacağım başına bir b. K gelir.
Ev konusunda da bekleyin düğünü Yapın öyle karar verin
Şuanda 300 bine alacağınız evi 2-3 sene sonra 400 bine ya da daha fazlaya dayanacak yani daha çok para biriktirelim derken bir bakmışsınız yine aynı krediyi çektiniz ve faizler de sürekli artıyor bunu düşünün derimKrediye 15 yıl boyu ödicez ayda 2300 lira krediyi 200bin çekicez 450bin geri ödücez kiraya 1200 vericez + 2000 kenara koyabilicez. 150bin kredi çekicez 300bin geri ödicez. Bu da var
Kredi şuanki birikimle her ay en az 3500 lira ödememizi gerektiriyor 1200 kredi ödicek olsak zaten hiç düşünmemSiz de işe girerseniz ev almak mantıklı çünkü 1200 kira resmen kredi taksidi
Şuanda 300 bine alacağınız evi 2-3 sene sonra 400 bine ya da daha fazlaya dayanacak yani daha çok para biriktirelim derken bir bakmışsınız yine aynı krediyi çektiniz ve faizler de sürekli artıyor bunu düşünün derimBizim zamanımızda 0,86 faiz vardı şimdi 1,10 civarı falan düşünün aradaki farkı ev almak her daim kardır
Bizim zamanımızda da aynı olay yaşandı bunu hep söylüyorlar evet görünür de gerçekten çok fazla boş daire var fakat sürekli yapılmaya devam ediliyor belki bir yerde patlak verecek ama ne zamanı bulacak belirsizPiyasadan abilere sorduğumuzda Amerika’daki sistemsel sorunun Türkiye’de de yaşanacağının öngörüldüğü söyleniyormuş. Allah bilir Türkiye ekonomisine güven olmaz ama İstanbul’da binada satılık kiralık var. Üretime göre şuan ihtiyaç daha az görünüyor denildi.
merhaba sevgili kk üyeleri;
Özellikle yaşı büyük ablalarımdan tavsiyelere çok ihtiyacım var.
Güzel giden bir ilişkim var. Yaz sonu Eylül başı gibi evlenmeyi planlıyoruz. Sözlüm makam şoförü 2.5-3 arası maaşı var. Ben şuan çalışmıyorum ama işe giricem bende yaklaşık 3bin alıcam inşallah. Derdim şu ki benim de sözlümünde toplamda 75bin lira gibi bi birikmişimiz var. Düğün yapmıcaz koktely nikah yapıcaz. Ev eşyamızda sadece yemek odası yatak odası ve buzdolabı alıcaz. Diğer herşey var.
Sözlüm bir yıl kadar kirada otuup biraz daha para biriktirelim sonra ev alalım diyor. İstediğimiz evler 250-300bin arası. Ev tutacağımız semtte kiralar 1200 falan. Sizce direk ev alıp mı evlenmek mantıklı yoksa biraz borç harç halledip takılanlarıda katıp biraz da biriktirip daha az borçla ev almak mı mantıklı?
Güzel fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Konu ile alakalı olarak diyeceğim tek şey, hemen ev alıp oturmanız.
Gelen takıları da eve yatırmanız, borcunuzun azalması açısından.
Kirada oturup tekrardan ev almak hayal olur.
Düzen bir kere kuruluyor ve bir defa oluşuyor.
Tecrübe konuşuyor inanın!
Aynı mantıkla kiraya çıktım, hala kiradayım.
5 senelik evli ve 2 çocuk annesiyim.
Hala evimiz yok...
biraz daha biriktirip ev almak daha mantıklı , çok fazla faiz ödersiniz faiz oranlarına ve vadeye göre ne kadar faiz ödüyorsunuz baktınız mı? kiraya gidecek para bu seferde faize gider.genelde evlenen arkadaşlar öyle yapıyor bir iki yıl sonra ev alıyorlar.
Çook teşekkür ederim inşallaaahcok sevindim evlenmenize
insallah bu sefer mutlu olutsunuz:)
konuyla ilgili fikrime gelince bence duunde takilanlari da bozdurup ev alin