Sardı Korkular... Hangisi Daha Mantıklı?

Önce evlenin, hayatınızda 1 kere yaşayacağınız günlerin üstüne bir stres daha eklemeyin ztn planlı gitmeniz gerekiyor, birde üzerine ev arama tadilat yapma eksik tamamlama sürecini adapte ederken iyice stes yüklenirsiniz, evet mantıklı olan ev sahibi olmak ama hayat sadece mantıkla olmuyor, üstelik elinizde ne kalacağını ve ne biriktirebileceğinizi bilmiyorsunuz. Ev sonra, önce düğünün/ nikahın tadını çıkarın.

15 yıllık kredi çekerseniz tabi o kadar fazla ödersin 10 yıllık çek biraz zahmet çekersin ama o kadar faiz ödemezsin

Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten çok doğru geldi bana fikriniz. Babamda bu şekilde düşünüyor.

Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten çok doğru geldi bana fikriniz. Babamda bu şekilde düşünüyor.

Zaman sıkışırsa kiraya dönmezsiniz, istemedğiniz evi alma riski de var.
Evli olsanız hiç beklemeyin derim.
Ama önce 1 kez olan günleri doya doya yaşayın, ona göre eve masraf edersiniz, çok avize almazsınız, yollukları daha orta halli alırısınız veya mutfak masası almayabilirsiniz, fon perde her odaya almazsınız. Bence kayıp değil. O günler geri gelmez.

biraz daha biriktirip ev almak daha mantıklı , çok fazla faiz ödersiniz faiz oranlarına ve vadeye göre ne kadar faiz ödüyorsunuz baktınız mı? kiraya gidecek para bu seferde faize gider.genelde evlenen arkadaşlar öyle yapıyor bir iki yıl sonra ev alıyorlar.

yok yok o anormallik bende de var
eşimle sevgiliyken 1 saat uzaklıkta ki şehre gezmeye gitmedim
kesin yolda kaza yaparız diye
biliyorum çünkü kaderim bu

Ev almak daha mantıklı maaşlarınız iyi bence direk ev alarak başlangıç yapın. Ev fiyatları seneler geçtikçe artıyor kiralarla beraber en azından 2-3 seneye kadar kira öder gibi kredi ödemiş oluyorsunuz

Krediye 15 yıl boyu ödicez ayda 2300 lira krediyi 200bin çekicez 450bin geri ödücez kiraya 1200 vericez + 2000 kenara koyabilicez. 150bin kredi çekicez 300bin geri ödicez. Bu da var
Şuanda 300 bine alacağınız evi 2-3 sene sonra 400 bine ya da daha fazlaya dayanacak yani daha çok para biriktirelim derken bir bakmışsınız yine aynı krediyi çektiniz ve faizler de sürekli artıyor bunu düşünün derim Bizim zamanımızda 0,86 faiz vardı şimdi 1,10 civarı falan düşünün aradaki farkı ev almak her daim kardır

Piyasadan abilere sorduğumuzda Amerika’daki sistemsel sorunun Türkiye’de de yaşanacağının öngörüldüğü söyleniyormuş. Allah bilir Türkiye ekonomisine güven olmaz ama İstanbul’da binada satılık kiralık var. Üretime göre şuan ihtiyaç daha az görünüyor denildi.

Bizim zamanımızda da aynı olay yaşandı bunu hep söylüyorlar evet görünür de gerçekten çok fazla boş daire var fakat sürekli yapılmaya devam ediliyor belki bir yerde patlak verecek ama ne zamanı bulacak belirsiz Fiyatlar aşırı yükselmese de faizin düşmesi gibi bir durum genelde zor oluyor

Konu ile alakalı olarak diyeceğim tek şey, hemen ev alıp oturmanız.
Gelen takıları da eve yatırmanız, borcunuzun azalması açısından.

Kirada oturup tekrardan ev almak hayal olur.
Düzen bir kere kuruluyor ve bir defa oluşuyor.
Tecrübe konuşuyor inanın!

Aynı mantıkla kiraya çıktım, hala kiradayım.
5 senelik evli ve 2 çocuk annesiyim.
Hala evimiz yok...

İstanbul’da mısınız sizde?

Şuan ki birikimle 200 bin kadar kredi çekip ayda en az 3bin lirayla 10 yıl boyunca toplamda 450 bin lira fala geri ödicez. Biraz daha biriktirip aile desteği vs 100bine indirip kredi miktarını 10 yıl boyu ayda 2bin falan ödeyebiliriz

Eminim çok seviyorsunuz , inşallah da çok mutlu olursunuz ama önce bir eve girin derim ben. Boşanan her beş kişiden birinin evliliği ilk yılında bitiyor, kadınlar kulübünde de neler okuyoruz. Benim çok sevdiğim bir arkadaşım 7 yıllık sevgilisiyle evlendi ve bir seneye kalmadan boşandı. sonra o aldıkları evi ederinin altinda bir fiyata sattılar, iki taraf arasında para meselesi oldu falan...bir ton sıkıntı yaşadılar.
Hiç romantik değil, ama realist bir ornek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…