Sardı Korkular... Hangisi Daha Mantıklı?

gucbendeartik

Popüler Üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
552
662
merhaba sevgili kk üyeleri;

Özellikle yaşı büyük ablalarımdan tavsiyelere çok ihtiyacım var.

Güzel giden bir ilişkim var. Yaz sonu Eylül başı gibi evlenmeyi planlıyoruz. Sözlüm makam şoförü 2.5-3 arası maaşı var. Ben şuan çalışmıyorum ama işe giricem bende yaklaşık 3bin alıcam inşallah. Derdim şu ki benim de sözlümünde toplamda 75bin lira gibi bi birikmişimiz var. Düğün yapmıcaz koktely nikah yapıcaz. Ev eşyamızda sadece yemek odası yatak odası ve buzdolabı alıcaz. Diğer herşey var.

Sözlüm bir yıl kadar kirada otuup biraz daha para biriktirelim sonra ev alalım diyor. İstediğimiz evler 250-300bin arası. Ev tutacağımız semtte kiralar 1200 falan. Sizce direk ev alıp mı evlenmek mantıklı yoksa biraz borç harç halledip takılanlarıda katıp biraz da biriktirip daha az borçla ev almak mı mantıklı?

Güzel fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

1200 tl kira verene kadar üzerine 1000 daha koy kendi evine öde. kira dediğin havaya saçılan para. ha birikimin olmasa, gelirin düşük olsa yapacak bir şey yok ev satın alın diye kimseye tutturacak değiliz ama hem birikmişin hem durumun var kesinlikle ev almalısınız.

Ev alıp geçmek daha mantıklı canım
Kısa vadeli kredi çekersiniz senin 3000 krediye gider eşinin minide yersiniz

Asla öyle bir hata yapma, hemen ev alın.Hatta gerekirse eve alacağınız eşyalarda uyguna kaçın genede ev alın.1 sene kira sonra ev alırız palavralarını sakın yeme.Atı alan üsküdarı geçince ortada ne ev kalıyor ne bişey.Sizde para ekleyecekseniz ve evi evlenmeden önce alıcaksanız mümkünse evi ortak yapın, tapusu ortak olsun.

Senin gibi genç kızlara bayılıyorum. Ayy vallahi süpersin.

Birikmiş paranız gayet iyi bence :) kim evlenirken 75bin tlye sahipti acaba :)))) eve girin tabi ki ama ikinizden ortak parası ise ev ikinizin üstüne de olsun bence tek taraflı olmasın.
Ama tabi bir evim olmadığından atıp tutuyorum sadece yeni evlenenler için daha mantıklı geliyor ortak tapu :)

Sözlüm baya tutumlu bir insan azıcık maaş bile alırken biriktirmiş 50bin lira. Ortak tapuyu söyledim bile zaten

Ben olsam elin evine kira ödeyene kadar banka kredisi öderim. Kiralarında krediden aşağı tarafı kalmadı çünkü.

Krediye 15 yıl boyu ödicez ayda 2300 lira krediyi 200bin çekicez 450bin geri ödücez kiraya 1200 vericez + 2000 kenara koyabilicez. 150bin kredi çekicez 300bin geri ödicez. Bu da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…