Off hafta içi yapmayın şöyle şeyler yaw... Ne yiyebildim ne içebildim. Bi yerim şişecek..
ben ikinciyi açtım, hep bu haberler yüzünden, şarap lobisinin oyunları
Belli belli gözler dönmeye başlamış. Ben de kerevizin üstüne bitki çayı içiyorum. Benim yerime de götür.
adamlarda misafirperverlik görgü denen şey yok demekki artık bizim ülkemizde ALLAH cc izniyle paristen geldiklerinde içki yok demek hakkına sahip olacağız
onuruna yemek verilecek deniyor yok anam cumhuriyete aykırı biz içeriz
beyin yakan bi haber neyyyyseeee
bayan maria au revoir
evet gargat ağaçları bile konuşacak gün gelipTürkiye israil devlet adamlarını ağırlarsa koşer yemek hazırlanmasını bekler misiniz?
Bence helal yiyosa yesin yemiyosa gitsin dersiniz. Zaten yahudilere de gıcıktık değil mi?
evet gargat ağaçları bile konuşacak gün gelip
hem örnek cuk oturmadı domuz yemiyorlar sonuçta
bi dana keserik yerler
ha onurlarınada yemek verirler mi
versinler istemem doğrusu
sonuçta ben şunu bilir şunu söyleri bi müslüman içki içmez içilen masada oturmaz
onlarda böyle bi kural varmı içki olmayan sofraya oturmak koşer değil diye
şimdi çok keskin çizgilerle konuşup kırılmaması gereken incitilmemesi gereken gönülleri incitebilirim dansmaure o yüzden seçerek konuşuncada tam manasıyla anlatamıyor olabilirim derdimi maksadım kimsenin gönlünü kırmak tercihlerine karşmak değil elimden geldiğince uyarı yapmakİçkiyle ilgili herhangi bir bilgim yok ama koşer şartlarını sağlamak helalden çok daha ağır. Etli ve sütlüler ayrı kaplarda pişmeli. Etler koşere uygun kesilip tuzlanmalı. Danayı kesip yiyemiyorlar direk ne yazık ki. Et kesim usullüleri çok farklı. Ahtapot kalamar yengeç istiridye haram. İranın helal gıda isteğini okuyunca bunları düşündüm nedense içkiden önce. Fransa da helali nasıl sağlayabilirler ki tıpkı koşeri de yapamayacakları gibi. Ayrıca neden yapsınlar? Müslüman içki içmese de içilen masada oturabilir. Oturması icap ederse oturur.
benden bu kadar ne haliniz varsa görün
zeymurel içimden geçeni yazmicem sana o sigara içen smil için
cesaret cehaletten ise felakettir
ZeyMurEl özel mesajdaki kısmı ayetleri bulmak için araştırırken buldum hemen hemen yazaklarım bu kıstasta zaten daha fazla uzatıp dediğim gibi hoş olmayan yerlere gitsin istemiyorum zira bu sitenin kuralları bu konuyu kaldırmıyor
Tamam siz ayetleri paylaşmayın, yorumlamayın.
Kuran-ı Kerim okumak ve o ayetleri anlamaya çalışmak yerine bize içki haram, yerin cehennem diye öğretilsin.
Zaten Kuran okuyan adam o ayetleri yorumlar ve Allah rızası için içmez.
Okumayan da içki haram der ama neden harama kafa patlatmaz, sadece salt bir Allah korkusu ile herşeyi yasak ve haram kabul eder. Allah'ı anlamadan, onu sevmeye çalışmadan, O'nu içine sindirip iliklerine işletmeden.
Kuran-ı okuyup ayetleri anlayarak, Allah'ı anlayarak onu sevmek ve O'nun rızası için birşeylerden vazgeçmek mi cehalet olan.
Yoksa birilerine içki haram, sen cehennemliksin deyip Allah korkusu ile Allah'ı anlamadan birşey dikte etmek mi?
Yahu namaz kılmak m ı sevap, Allah'ı iliklerinde hissedecek kadar O'nu anlayıp tam teslimle namaz kılmak mı?
Herkes namaz kılar ama Kuran'da hep doğru namaz kılmak der. Dosdoğru namaz ne okumadan ne bilirsin?
Cehalet okumadan dikteyi kabul etmemek mi?
Ben de sana sordum şarap haramsa neden cennette şarap ırmakları var?
Neden Bakara'da haram değil sonradan haram oldu.
Cennette şeytan yok, içsende seni yoldan çıkarmaz ama dünyada var.
Allah da bunun için içme demiş. Bu sonucu çıkarmak cahillikse ben cahilim, buırada bikbik herşeye haram diyenler akıllı ne diyim.
Öyle olsun...
Müctehid olmayan bir kimsenin, bir âyet-i kerimeye mânâ vermeye kalkması çok yanlıştır. Doğru mânâ verse bile hata etmiş olur. Günümüzde zaten müctehid yoktur, fakat haddini bilmeyen müctehid taslağı çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur’anı kendi görüşüyle açıklayan, verdiği mânâ doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesai]
birde zeymur
Yapmayın işte bunu demeyin lamelif. Derdimiz herkes Kuran-ı eline alıp okusun.
Adam gidip nereden bulsun müctehid? Bulamayan Kurn'a yaklaşmasın mı?
Allah kitabı yalın net sade her kulu anlasın diye yazmış. Ayetler açık ve net. Kuran-ı Kerim'i arapça her gün hatim et ne geçer eline sevaptan başka. Aç oku, okuduğunu da anla. Yoksa nasıl doğruyu bulursun? Nasıl Allah'ın kurallarını öğrenirsin? Yoruma açık olanı, çelişkiye düştüğünü de zaten araştırır bulursun. Yeter ki o noktaya gel.
İçki içmek günahtır kısmına tek laf etmedim, Allah şeytan işi der doğru ama yine de birçok ayette geçen azılı günahlardaki gibi size cehennemde bir yer var, zakkum yiyip kaynar su içeceksin şeklinde birşey dememiştir.
Ama ayet okumadan bilmeden içen cehennemliktir diye konuşan adama da ayetle bir dur demek lazım.
Kuran-ı Kerim tefsiri, küçük kitapçık halinde hep çantamda. Açıyorum, okuyorum, anlamaya çalışıyorum. 2-3 sene yanlış anlarım sonra gerçeği görürüm. Bir yerden başlamak gerek.
Ama Allah'ın Kuran-ı anlamaya çalıştığım için bana günah yazacağını sanmıyorum.
Din alimi değilim, kimse de bana bakıp aaaaa içki haram değilmiş dikelim kafaya demez, demsin, burada yazma amacım bu değil. Sadece her muhabbette din tebliğ ediyorum diye altını dolduramadığı bilgi verenlere sebep yazdım. Birileri herşeyi cehenneme, günaha, şirke bğlrsa o asıl Allah'ın razı geleceği birşey olmaz.
Elham'ın, Ettehiyat'ın anlamını, indirilme sebebini bilerek mi namaz kılmak iyi, bilemden dümdüz okuyarak mı? Nasıl daha teslim olursun namaza?
Bence de uzatmayalım.
Banlanırsam da Allah'ın takdiri...
şimdi ben bildiğim gerçekleri tebliğ etmeye çalışıyorum 1
altı boş olsun istemem 2
alelacele yanlış birşey yazarsam affola 3
bende kuranı okuyup anlamayın demedim 4
lütfen saptırma ayetten haram değil gibi bir mana çıkarmamak gerekir dedimki burda yanlış olan nedir 5
dahada sıralarım ancak vaktim yok 6
herkese hayırlı ve güzel cumalar 7
kikirik hastamız için dua edin 8
ALLAH cc emanet olun 9
Bakın defalarca topiklerde dedim ki dini yorum yapmayın, devam edilirse konu dışı uyarıları veririm bilginize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?