- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Ama İran normalde içmeyen en azından aleni içmeyen ve yönetim şekli belli olan bir ülke.
Bu durumda içki içmezlerse ölmezler bu ülkede.
Ama kendi ülkeleirnde böyle bir sorun yokken içmeyen bir liderin yanında içmek hiç bir saygısızlık unsuru içermiyor.
evet şeriatın kelime anlamını biliyorum.çok sert !!!
marilyn onuruna verilecek yemek deniyor
şeriatın kelime anlamını bilerekmi yazdın
tamam konuşma bitmiştir marilyn saygılarevet şeriatın kelime anlamını biliyorum.
İranda Fransa C.başkanı onuruna yemek verilse içki servisi yapılacak mı? hiç yapıldı mı?
vallaha Amine, konuşma hiç başlamadı esasında, çünkü sen soruya hiç cevap vermedin. daha ziyade monolog şeklinde gittik.tamam konuşma bitmiştir marilyn saygılar
ben seni farklı tanımıştımvallaha Amine, konuşma hiç başlamadı esasında, çünkü sen soruya hiç cevap vermedin. daha ziyade monolog şeklinde gittik.
saygılar bizden.
nasıl tanımıştın da hayal kırıklığına uğradın?ben seni farklı tanımıştım
tamam öyle olsun bakalım başlamadan bitsin hikayemiz
monologsa demekki
zeki kadınsın vesselam soru sorman şaşırtıcı madamnasıl tanımıştın da hayal kırıklığına uğradın?
zeki kadınsın vesselam soru sorman şaşırtıcı madam
tarrtıysan ne mutlu sana evet güzel söz
sevdiğim bir laf vardır:
Gerçeği insanların ölçüsüyle değil insanları gerçeğin ölçüsüyle tartın diye.
bak buraya ne güzel uydu.
öncelikle alıntı butonu var, kullanmak iyidir. yazılanlar ortada kalmaz, muhatabını bulur.Türkiye bir sanatçı karşıladığında dahi özel bütün istekleri yapılıyor..
Sende bir misafir davet ettiysen istediği şekilde davranmalısın.
Sen içme dememiş adam , bana yapılan davette böyle birşey olmasın denmiş hepsi bu.
Onun onuruna yaptığın yemekte iki saat alkol olmasın ne var bunda ?
Ev davetiyle bir mi bu ? Tuhaf örnekler verilmiş.
Siz genel bir davet veriyorsunuz.. Yılbaşı daveti. Ve buna elbette katılmak istemeyen katılmaz. Kişiyi ve ortamı biliyorsa ona göre davranır.
Ama bir iki kişiyi çağırıyorsanız ve o kişinin hassasiyetini biliyorsanız , ona göre davet verirsiniz. Ev sahipliği bunu gerektirir.
alıntı yapsanız da dilersem cevap vermem, böyle şık olmuyor çünkü.marilyn monroe , alıntı yapmamanın nedeni , dilenmiyorsa cevap verilmeyebilir diyedir.. Havada kalmadı , muhatabını buldu zaten.
Aynı şeyi yazmışsınız yine , dolayısıyla aynı yorumum geçerlidir.
Sen bir devlet adamını konuk etmişsen ona göre davranmak nezakettir.. O gün alkolsüz davet vermek ödün vermek değildir saygı ifadesidir.
Kusura bakmayın ama bu haberde ben İran Cumhurbaşkanı'na hak verdim, adamın onuruna yemek verilecek ve inancı, hayat görüşü belli, masada şarap istememesi doğal, sebebini de hemen yazayım, kendi içmeyecek ama sofrasında şarap kadehleri olsa basında atılacak manşetler belli, "Halkına Islâma göre yaşayın deyip kadınlara yasaklar getiren Ruhani Fransa'da alem yapıyor."
Adam siyasi biri, sizin bizim gibi biri değil ki masasındaki detaylar Göze batmasın, aksine peçeteler bile Göze sokulur.
Siyasi oyunlara yem ederler adamı, akıllıca davranmış bence.
Ve Cumhuriyet'le Şarap bağdaştırması da garip, tamam Cumhuriyet demokrasi ve özgürlük demektir ama biz bunu böyle anlıyoruz, yazıyı anlamlandırmadan dümdüz okuduğunuzda çıkan sonuç cumhuriyet =alkol manası çıkartılıyor, maksatlıymış gibi sanki. Kaç kişi bizim anladığımız manasıyla bağdaştıracak sizce?
Bazı kelimeler aynı cümle içerisinde kullanılırken dikkat etmek gerekir, üstüne basa basa kullanılıyorsa ben altında maksat arıyorum şahsen zira medya resmen algı yönetimi için kolları sıvadı çok önceleri.
Kusura bakmayın ama bu haberde ben İran Cumhurbaşkanı'na hak verdim, adamın onuruna yemek verilecek ve inancı, hayat görüşü belli, masada şarap istememesi doğal, sebebini de hemen yazayım, kendi içmeyecek ama sofrasında şarap kadehleri olsa basında atılacak manşetler belli, "Halkına Islâma göre yaşayın deyip kadınlara yasaklar getiren Ruhani Fransa'da alem yapıyor."
Adam siyasi biri, sizin bizim gibi biri değil ki masasındaki detaylar Göze batmasın, aksine peçeteler bile Göze sokulur.
Siyasi oyunlara yem ederler adamı, akıllıca davranmış bence.
Ve Cumhuriyet'le Şarap bağdaştırması da garip, tamam Cumhuriyet demokrasi ve özgürlük demektir ama biz bunu böyle anlıyoruz, yazıyı anlamlandırmadan dümdüz okuduğunuzda çıkan sonuç cumhuriyet =alkol manası çıkartılıyor, maksatlıymış gibi sanki. Kaç kişi bizim anladığımız manasıyla bağdaştıracak sizce?
Bazı kelimeler aynı cümle içerisinde kullanılırken dikkat etmek gerekir, üstüne basa basa kullanılıyorsa ben altında maksat arıyorum şahsen zira medya resmen algı yönetimi için kolları sıvadı çok önceleri.
Bak o doğru, orjinalinde ne diyor bilemem ama çevrilen haliyle fikrim bu.Bir de haberin aslını görmek lazım aslında. Yansıtılan her zaman doğru olmayabiliyor, ya da çeviri hatalı oluyor falan. Bilemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?