• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapkın Kişiliklerin Analizi!!

cucu-pete

Sana Emanetiz Rabbim...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
8.441
27
156
- Yurtdışı
Medical Park Fatih Hastanesi’nden Klinik Psikolog Sinem Demir’e göre; cinsel dürtülerinin akıntısına kapılmış ve bunu duygu-düşünce-davranışlarında göstermekten kendini alıkoyamayan kişiler, genel olarak ‘sapkın kişilik’ olarak değerlendirilebilir. Psikolog Demir; ‘sapkın kişilikler’in analizini yaptı:

1-) AŞIRI BASTIRMA MASKESİ TAKANLAR: Sapkın kişilikleri anlamak her zaman kolay olmayabilir. Çünkü sapkınlıklarını maskelemek için, cinselliği çağrıştıran ‘her unsura’ abartılı tepki verebilirler. Örneğin; sapkın bir kişilik, bir okulda görevli olabilir ve ilkokul çağındaki kız çocukların eteklerinin ne kadar kısa olduğu, saçlarının-tokalarının gösterişli olduğu konularında ‘abartılı’ bir tepkisellik sergileyebilir. Bu kişi büyük olasılıkla, kız çocuklarının vücutlarından uyarılma endişesiyle, cinsel duygularını bastırmak için aşırı çaba sarf ediyordur. Aşırı bastırmanın altında cinsel patlamalar yatar; bu patlamalar, bastırmayla kontrol altına alınmaya çalışılır, ancak bir şekilde yeniden patlar.

2-) FİZİKSEL ŞİDDETE BAŞVURANLAR: Sapkınlıkları zor anlaşılabilecek bir diğer grup, açık bir şekilde şiddete başvuranlardır. Ergenlik dönemine yaklaşan kızını sürekli döven bir babanın, bu şiddet davranışının, cinsel boyutu da vardır: Sistematik (tekrarlayan) şiddet uygulayan kişiler; genellikle bu dayaklarla hem cinsel bir uyarılmayı bastırmaya çalışırlar, hem dayak atma esnasında cinsel haz alırlar. Bu nedenle, sıklıkla şiddete başvuran ailelerde/kurumlarda, cinsel bir istismardan da söz edilebilir.

3-) SÜREKLİ CİNSEL KONULARDAN SÖZ EDENLER: Konuştukları konu ne olursa olsun, o konu eninde sonunda cinselliğe kayar. Cinsel konulara aşırı tepki, ardından gelen ‘çiğ’ konular (kendi cinselliğinden bahsediverme, cinsellik içeren bir tabir kullanma, ) birbirini izler. Bir yandan bu kontrolsüzlükle başa çıkmaya çalışır, ama sapkınlık kemikleşmiş ise, bu başa çıkma gayreti her zaman başarısızlıkla sonuçlanır. Karşılarındaki kişinin bu konuları açmak istememesi, rahatsız olduğunu ifade etmesi, sapkın bir kişilik için engelleyici değil, motive edici etki yaratır. Karşısındaki kişilerin öfkesi-şaşkınlığı-mide bulantısı ifadesi, tam da onun temel sorununa hizmet eder: ‘Bakın benim cinsel yeterliliğim varmış ki karşımdakinde etki yarattım!’ Sapkın kişi temelde, kendisine sürekli bu kuşkusunu ispatlamaya çalışır.

SAPKINLIĞI YARATAN KOŞULLAR
Sapkınlığa veya cinsellikte ani patlamalara yol açan durumların çoğunda; cinsellik konusunda bilgisizlik, cinsel konularla uygunsuz-travmatik yollarla tanışma, kendi ailesinde cinselliğin ya aşırı tabu olması ya da cinsellik konusunda sınırların olmaması yatar.

ÇOCUKLARI CİNSEL OBJE YAPMAK
Çok küçük yaşlardan itibaren, kız olduğu için giyimine kuşamına dikkat etmesi, erkek çocuklara yanaşmaması uyarısını alan, oje sürdüğü için dayak yiyen bir kız çocuğuna şu mesaj gider: “Kendine dikkat etmezsen, erkekleri cinsel olarak uyarabilirsin, bunun sorumlusu da sen olursun!” Madalyonun daha açık görünen yüzünde ise çocukların doğrudan cinsel obje olarak sunulduğu durumlar vardır: Gece çalışmalarında yetişkin kıyafetleri-makyajı ile dans ettirilmeleri, çocuk ‘güzellik’ yarışmalarında yine yetişkin kıyafetleri-makyaj ile beğeniye sunulmaları…

HADİ OĞLUM BACAKLARINI ELLE…
Erkek çocuklar cephesinde, anne-baba veya başka yakın akrabalar tarafından ‘erkekliğe’ ilişkin yanlış bilgiler verildiğine tanık oluruz: ‘Hadi oğlum ablaların bacaklarını elle’, ‘Benim oğlum büyüyünce çok canlar yakacak’… Komik ve masum gibi görünen bu cümleler, küçük erkeğin kadına bakışının, büyük kadın ve erkekler tarafından nasıl çarpık bir şekilde yerleştirilebileceğine küçük örnekler.
Küçük çocuklara, kaldırabileceklerinden daha fazla sorumluluk vererek onlara ‘kendini aşırı derecede kontrol et/kendini kontrol etmene gerek yok’ mesajı veren her tutum, normalden ‘sapma’dır ve sapkınlığa gitme potansiyeli vardır.

ilginizi cekecegini düsündüm arkadaslar
alintidir a.s.

Bu sorunlar kadınların, kız çocuklarının canını çok yaktı ve yakmaya da devam ediyo maleseff benneyaptımki
Psikolog hanım çok doğru söylemiş, bencede bir baba kızına bu kadar çok karışıyorsa hatta yetmeyip şiddet uyguluyosa onun kendisinde bi sapkınlık vardır, kişi kendinden bilir işi olayı :1ninca:

Bu sorunlar kadınların, kız çocuklarının canını çok yaktı ve yakmaya da devam ediyo maleseff benneyaptımki
Psikolog hanım çok doğru söylemiş, bencede bir baba kızına bu kadar çok karışıyorsa hatta yetmeyip şiddet uyguluyosa onun kendisinde bi sapkınlık vardır, kişi kendinden bilir işi olayı :1ninca:

kesinlikle canim sana katiliyorum...insan o tarz duygularini bu sekilde bastiriyormus!:1shok:

evet tr deki bircok insan yani türk erkekleri genellikle böyle
en cokta erkek cocuklara karsi benim oglum erkek herseyi yapareder....
kizlarda oje sürer onuda döverler

evet tr deki bircok insan yani türk erkekleri genellikle böyle
en cokta erkek cocuklara karsi benim oglum erkek herseyi yapareder....
kizlarda oje sürer onuda döverler

haklisin emiyima.s.
3 yasindaki erkek cocuguna oglum tatilde kizlarin nerelerine baktin,aslan oglum herseyi yapar eder...
3 yasindaki kiz cocuguna öldürürüm seni bi daha oje sürersen...
cok cok haklisin canim benim..
cok iyi yetistirmek gerekiyor cocuklarimizi

haklisin emiyima.s.
3 yasindaki erkek cocuguna oglum tatilde kizlarin nerelerine baktin,aslan oglum herseyi yapar eder...
3 yasindaki kiz cocuguna öldürürüm seni bi daha oje sürersen...
cok cok haklisin canim benim..
cok iyi yetistirmek gerekiyor cocuklarimizi

insallah biz cocuklarimizi iyi yetirebiliriz canim

Ebeveynleri bilinçlendirmek adına bu mükemmel paylaşım için çok teşekkürler petecim...

bu sapkınlıklar sadece kız çocuklarına karşı değil ufak yaşta ki erkek çocuklarına çok daha da fazla maalesef...

erkek çocuk anneleri bu sebepten benim kızım yok deyip kendinizi emniyette ya da potansiyel kurban olmaktan kurtulmuş saymayın lütfen.

çok çok yerinde bir paylaşım olmuş..emeğinize sağlık....

burda çocuğun kızı- erkeği yok ..hatta erkek çocuklarında daha az ihtimal verildiği için çok ciddi sorunlarla

karşılabilir...Allah korusun tabi ama...

Arif Verimli'den kaçınılması gereken durumlarla ilgili bir kaç örnek :

"o onun abisi aynı odada uyurlar" !! tarzı yaklaşımlar..

" biz geç gelcez sen okul çıkışı komşu abi, komşu amca ile gel" ...tarzı yaklaşımlar...

yani Arfi Verimli gördüğü vakalardan çıkarmış olduğu analize göre 1. derece akrabalardan ,kuzenlerden,

komşulardan, sınıf arkadaşının abisi ..vs gibi kişilerden sokaktaki yabancılara göre daha fazla zarar

geldiğini söylüyor...Çnükü bu gizli sapkınlar duygusal bir bağ da kuruyorlar tanıdığı bri kurban arıyor yani....

allah kimseyi karşılaştırmasın..

pardesülü sapıkların ortya çıkma sebebi acaba erkek çocuklara "hadi göster amcana" demelerimidir...

"göster amcana" sözü üzerine erkekler cinsel organlarını herkese gösterilmesi gereken övünç kaynağı bir organ olarak algılamaları bir yana sapıklığa kaymayanlarda da "erkeklik gurur veren kızlık ise utanılması gereken bir cins" olarak bilinç altına yerleşiyor ve kadını küçük gören ezen erkek nesli ortaya çıktı.

pardesülü sapıkların ortya çıkma sebebi acaba erkek çocuklara "hadi göster amcana" demelerimidir...

"göster amcana" sözü üzerine erkekler cinsel organlarını herkese gösterilmesi gereken övünç kaynağı bir organ olarak algılamaları bir yana sapıklığa kaymayanlarda da "erkeklik gurur veren kızlık ise utanılması gereken bir cins" olarak bilinç altına yerleşiyor ve kadını küçük gören ezen erkek nesli ortaya çıktı.

kesinlikle haklisin bitanem...
herkesin bu konuda bilinclenmesi gerekiyor..hatta mail yoluyla cevremdekilerlede paylasmayi düsünüyorum..cünkü maalesef suan tvlerde izledigimiz tüm bu tarz haberlerin kökeni burda yatiyor iste:çok üzgünüm:

kesinlikle haklisin bitanem...
herkesin bu konuda bilinclenmesi gerekiyor..hatta mail yoluyla cevremdekilerlede paylasmayi düsünüyorum..cünkü maalesef suan tvlerde izledigimiz tüm bu tarz haberlerin kökeni burda yatiyor iste:çok üzgünüm:

burda bir topik açılmıştı...

o konuya bu konuda ki düşüncelerimi çok açarak uzun uzun yazdım....

bir bakayım o topiğe de...

ordaki konu bu bağlamda aynı...şöyleki topik konusu ;" kızlarımızı kocaya daha iyi hazırlamak"

dur bulacağım şimdi...

sizlerin fikirlerini de merak ediyorum....

burda bir topik açılmıştı...

o konuya bu konuda ki düşüncelerimi çok açarak uzun uzun yazdım....

bir bakayım o topiğe de...

ordaki konu bu bağlamda aynı...şöyleki topik konusu ;" kızlarımızı kocaya daha iyi hazırlamak"

dur bulacağım şimdi...

sizlerin fikirlerini de merak ediyorum....

canım "bir anne" nin topiği idi...baktım istatistiklerinden ama tek tek kontrol etmeme rağmen bulamadım:1no2:

bir şekilde silinmiş o topikbenneyaptımki...neden anlamadım ama yok artıkmafoldumben

Eskiden derlerdi alışkanlık şimdi diyorlar aşırı uyarılma Şu psikolji bazen komik..
İnsanlar istisnai durumlar hariç sapkın kişileri anlayabiliyor bakışından tavrından .
Ama burda öyle şeyler yazılmış ki .
Ben çocuğumu koruma iç güdüsüyle kapalı giydirmek isterim biliyorum ki sapkınlar var.Şimdi ben kendim sapkınmıyım...Ayrıca kimseye testesteron testi yapamayacağımıza göre kadınlar da hakikaten kendilerine dikkat etsin biraz .
Özellikle erkek çocukları ülkemiz de kız çocuklarından çok erkek çocukları tacize uğruyormuş.Tamam kimse rahibe olmak zorunda değil Akıllı insan korkar adamın gözüne sokmanın manası yok adam aç zaten.Aç bir insanın önüne yemek koyun bakalım.

bu konu benim psikolojimi bozdu (açılan konu değil yanlış olmasın )bu ara nekadar sapıttı millet midem bulanıo artık masum yawrulardan ne istiyolar pislikler ya nefret ediyorum ! küçücük çocuğun açıta olan bacağında haz duyanlar varmış ya çıldırdım duyunca paranoyak olcak yakında kaçışı yok nasıl korucaz evlatlarımızı of of çocuğum yok ama olunca inşallah tabi napıcam şaşırdım şimdidenn :(paylaşım içinde sağol canım

konuyu tamamen okudum tabiki butun yorumlarıda ... sapkınlıklar erkeklerden cıkıyor genelde kadınlarda %1-2 oranında ... zaten ne gelirse basımıza bu anne babaların benim cocugum erkek hadi oglum goster pıpıni olayı ! arkadaslarında dediği gibi kız oje surunce o... lugamı ozeniyorsun derler ... ben cevremde hatta kendi cocuklugumda bunu gordum bi kere oje surmustum babam bana cok kızmıstı ve cabuk cıkartın gormiyim bidaha demişti ! suan bile gozumun onunde nasıl bagırdıgı ...

hani bir ortamda muhabbet ederken herkez susar ya ?
sonra densizin biri çıkar derki ortalık sessizleşti kız cocgu dogdu diye !
bunun hikayesi şuymuş kızlar ;
eskiden bir ailede erkek cocgu dogdu haberi alınca davul zurna çalarlarmış !
kız çocugu dogdu haberibi alınca o ailedeki herkes uzulur yasa burunurmus sessizlik hakim olurmus !

işte cahilliğin daniskası ! nefret ediyorum kız cocugu erkek cocugu ayrımı yapanalrdan !

Back