- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
İnsan bedenini, et hissini vererek koca koca taşlara tüm detaylarıyla mükemmel şekilde aksettirmelerine, dümdüz tuvale gerçeğe yakın his verecek şekilde aktarmalarına şaşırmıyorsunuz, bununla ilgili binlerce kaynaktan hiçbirini okumuyorsunuz. İnsan bedeninin detaylarındaki güzelliği göremiyorsunuz, sanatla ilgilendiğinizi iddia edip sanat eserlerinin yapıldığı dönem şartlarında değerlendirilmesini gerektiğinden zerre haberiniz Yok üstüne üstlük günümüz saçma algılarıyla "çıplaklıktan uyandığınızı, neden giyinmediklerini" soruyorsunuz. Size cevabı Yiğit Özgür versin : https://www.google.com.tr/search?q=eşeğin+zikinden+dolayı&rlz=1CDGOYI_enTR702TR702&oq=eşeğin+zi&aqs=chrome.2.69i57j0l3.5501j0j8&hl=tr&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=Rcdt1z0NZWFxfM:
İyk midem kalktıCanim tuvaletlerinde ortada su havuzu gibi bisey var icindede ucunda sunger olan sopalar ama bireysel degil genel onunla temizlendikten sonra o havuza koyuyorlar tekrar bide koleler efendilerinin poposu usumesin diye efendilerinden once tuvalete oturup tuvaleti isitiyorlarmis klozet gibi degil ama benzer formda yani ten mermere degiyo efendileri islerini bitirdikten sonra efendonin tmizlwnme isinide koleler hallediyormus igrenc bir durum yani
Escinsellik vs durumuna gelince emin ol tamamen bosluktan sey gibi dusun hani felsefe belli bir refah duzeyine oturduktan sonra baslamis ya buda onun gibi zeus vs zenginligi zirvede yasayanlar o donemdede zevk alacak seyler kisitli olunca o tarz seylere sarmislar kesin
Bir davut heykeli var ki onu tek geçerim hatta bu konuda rezilligin dibini bile yasamisligim var
Bir sunumda bu heykelin resmi araya karışmış nasıl oldu hiç bilmiyorum bi baktım bir an herkes dondu kaldı ekrana bakıyor ben hala bir şeyler anlatıyorum ama çıt çıkmıyor.sadece müdür garip hareketler yapıyor ekrana bir döndüm davut vücudunun bütün doğallığıyla bana bakıyor
Nasıl toparlayacagimi bilemedim sadece sanat için soyunmuş bir heykel panik yok dedim
Bolum nedir sunum neydi merak ettim dogrusuBir davut heykeli var ki onu tek geçerim hatta bu konuda rezilligin dibini bile yasamisligim var
Bir sunumda bu heykelin resmi araya karışmış nasıl oldu hiç bilmiyorum bi baktım bir an herkes dondu kaldı ekrana bakıyor ben hala bir şeyler anlatıyorum ama çıt çıkmıyor.sadece müdür garip hareketler yapıyor ekrana bir döndüm davut vücudunun bütün doğallığıyla bana bakıyor
Nasıl toparlayacagimi bilemedim sadece sanat için soyunmuş bir heykel panik yok dedim
Erkek cocuklari da yei duydum ama kolelere yapildigini duymustun ayyy nasil kalp varmis onlarda yaİyk midem kalktı
Efendi köle diyince aklıma hep isvicredeki kole çocuklar geliyor. Geçmişte Avrupa'da köle çocuklar çokmuş, tecavüze ugramaktan ölen erkek çocuklar varmış.
Sunum ekonomi ile ilgiliydi öyle üst düzey insanların olduğu aşırı ciddi bir durum değildi ama heykeli gören herkes dondu.Nerde oldu ki bu olay? Sunum ne icindi kimler dinliyordu.
Bu kadar panik olacak ne var ben de anlamadim.
Ekonomi ile ilgili bir sunumdu.Bolum nedir sunum neydi merak ettim dogrusu
Burada gecmis olsun diycemde gecmis gitmis mevzu
Yalniz inancim geregi peygamberlerin ve semavi kisiliklerin tasvirine karsiyim(sanata karsi evet cahil diyede suclanabilirim)ama takdir edersiniz ki degerler kisiden kisiye degisir
Sunum ekonomi ile ilgiliydi öyle üst düzey insanların olduğu aşırı ciddi bir durum değildi ama heykeli gören herkes dondu.
Bence sorun heykel değil öyle bir konuda alakasız biçimde yer bulmuş olmasıydı.
Yok hayir 30 yaş ve üstü kadın-erkek yetişkinlerdi.Ben acaba ergen cocuklar mu diye sormustum. Evet ekonomi ile pek alakali olmamis. Sokun sebebi budur muhtemelen.
Ekonomi ile ilgili bir sunumdu.
Bu heykel sanırım hz Davut'u tasfir etmiyor emin değilim ama öyle biliyorum.
Hİç ilgim olmamıştı ama sayenizde bende merak ettim. Heykellerden ziyade o dönemle beraber değerlendirilmesi ilgimi çekti. Ama ben o tarz heykellere bakmak istemem.aşırı modernlikten ölenler yargılamış ama sizinde utanmanız gayet normal bence. Gözünüzle sansürleyerek bakabilirsiniz heykellere. O kısma bakmamak sanatından bir şey kaybettirmez. Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı
Ayyy arkadaslar biliyorum simdi bu nasil soru diye gulenler olacak buda dert mi diyenler olacak ama sadece merakimdan
Arkadaslar tarihi eserlere tarihi sanatlara genel itibariyke gecmisten kalan eserlere vs cok ilgim var cok hosuma gidiyor
Sosyal medyadanda takip ederim ilgimi cekecek sayfalari ama hepinizin dikkatini cekmistir bati heykel ve resim eserlerinin cogu ciplak ciplaktan gectim haddini asacak kadar detayli
Adamlar oyle guzel seyler yapiyorlar ki ama insan utandigi icin bakamiyor ya mesela bi kadin heykeli var heykeltras oyle bi yapmis ki kadin ustunde bi ortu var ama sanki mermer degilde ipek o kadar harika ama hepsi fazla mustehcen geliyor(Kadin heykeli en masum olani erkek heykellere bakilmiyo bile)
Hadi adamlar yapti gecti gitti ama ben merak ediyirum ya bunlar ne diye herseyi oyle uryan cizip sekillendirmisler arkadas vardir bi sebebi mutlaka o zamanlar kiyafet mi yoktu insanlar anadan uryan mi dolasiyordu yada bu eserler yapildiginda toplum tarafindan hic yadirganmamis mi aranizda sanat tarihi yada arkeoloji mezunu olanlar var mi yada bu soruyu benim gibi merak edenler yada neden iyle olduğunu bilenler
Not:Merakimdan resimlerin altina yorum yapip sormak istdim ama yorumlarimiz arkadaslarimiz tarafindan görünüyor ya sapik olarak damgalanmaktan korktumsayfa yoneticilerine mesaj attim ama donen yok
Gerçekten emin olun, farketmezsiniz.Sagolsun yorum sahiplerinden biri bi link yolladi ordan baktimda her donemde farkli biseyi temsil etnis simgelemis belli bir donemde gucsuzlugu baska bir donem gucu bi zamsn bir cografyada ciplaklik ayiplanmis baska bir donem aska bir cografyada ciplaklik soylulara ait bi kavrammis yani farkli bir durum
Bakma konusuna gelincede maalesef internetten kulturleneerdenim keske imkan olsada gercekten yerinde gorsek bilgilensek tum tarihi kesfetsek eee ekrandanda zaten bi parca resim komple ekrani kapliyo gormemek imkansiz gibi koca heykel oksa belki ayaklarini bakisini durusunu incelemekten orayi gormeyiz bile :)
Biz modernlikten ölenler' den biri olarak soruyorum, öıplaklıktan utanıyorsun da çıplaklıktan daha çok merak uyandıran bir fotoğrafı kendini tanımlamak üzere avatar olarak kullanıyorsun, kendinle çelişmedin mi ? Sanat ayrı şey popo resmiyle kendini temsil etmen ayrı şey, "hani marjinal bizdik?"Hİç ilgim olmamıştı ama sayenizde bende merak ettim. Heykellerden ziyade o dönemle beraber değerlendirilmesi ilgimi çekti. Ama ben o tarz heykellere bakmak istemem.aşırı modernlikten ölenler yargılamış ama sizinde utanmanız gayet normal bence. Gözünüzle sansürleyerek bakabilirsiniz heykellere. O kısma bakmamak sanatından bir şey kaybettirmez. Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı
Pardon avatar resminde benim gordugumden farkli bisey mi varBiz modernlikten ölenler' den biri olarak soruyorum, öıplaklıktan utanıyorsun da çıplaklıktan daha çok merak uyandıran bir fotoğrafı kendini tanımlamak üzere avatar olarak kullanıyorsun, kendinle çelişmedin mi ? Sanat ayrı şey popo resmiyle kendini temsil etmen ayrı şey, "hani marjinal bizdik?"
Bana yazmadiginizi sonradan anlafim karisiklik oldu kusura bakmayinBiz modernlikten ölenler' den biri olarak soruyorum, öıplaklıktan utanıyorsun da çıplaklıktan daha çok merak uyandıran bir fotoğrafı kendini tanımlamak üzere avatar olarak kullanıyorsun, kendinle çelişmedin mi ? Sanat ayrı şey popo resmiyle kendini temsil etmen ayrı şey, "hani marjinal bizdik?"
:)Bana yazmadiginizi sonradan anlafim karisiklik oldu kusura bakmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?