Şanlıurfa'da Yaşamak!!!

ben sahsen paris'in gobeginde yasiyorum, iyi bir hayat standartim var ona ragmen su sozu mirildaniyorum:

- bulbulu altin kafese koymuslar...

ancak uslubunuz nahos. urfa son derece tarihi, teolojik olarak da zengin bir yer. esinizin sizin gezmeniz ile sikintisi yok ise, maddi kulfet altinda da degilseniz turistmis gibi son derece aktif bir hayat yasayabilirsiniz saniyorum.

ekleme: evimde kusmi tea jean paul gaultier disinda cay icmiyorum, disarida onume ne sunulursa icmek insanligimin sanindandir :)))

Ben de yenişehir de oturuyorum. Valla 2 sene olucak daha karşı komşumla bile tanışamadım. Gerçi kendisi rus pek türkçesi yokmuş ama o bile diğerlerinden daha içten selamlaşıyor. Avm gezmekten bıktım valla.. Bi türlü ısınamadım bu şehre. Bi de şimdi yaz geliyor yine kavrulacağızz.. İzmit'te kapımın önü deniz arkası bağ bahçeydi. Nasıl özlüyorum bi bilsen

Yazı hiç hatırlatma. Cehennem mersinin altında kesin. İnsan özlüyor memleketini bende eskişehiri özlüyorum insanlarını özellikle

Yorumları okuyunca biraz acımasız buldum sizi kızlar.Ben konu sahibini gayet samimi buldum.Dertlesmek icin konu açmış sadece bu ne öfke..
Bende ankarada yaşıyorum ve eşimin işi dolayısıyla doguya gidicez.Simdiden düşünüyorum kara kara..Hic çıkmadım ankaradan ve yalnızlığı hiç sevmen.Ailemin yanımda olmayışı bile bu sehri sevmemem icin yeterli sebep benim icin.Urfaya gittim gördüm güzel evet gezmek için ama yasamak nasıldır bilemem...En garip olan eşinin sana verdiği sözü tutmaması..Bence çocuk için bekle.Eşine sartlar sun.Sen fedakarlık yapmışsın azcıkta o yapsın bakalım...

Nisanlim dogulu onun memleketinize gittim gezdim coluk cocuk kadin erkek herkes disaridaydi kimsenin sokaga cikan kadinlara saygisizligini gormedim.
Ve cok sicak insanlar her gun bi yere davet edildim. Restaurantlarda kadin erkek herkes karisik yemek yiyordu.
Sizin tek sorununuz doguda yasamak degil bence. Insan hayatini kendi cabasiyla duzeltir bi kac yil daha orda kalmak mecburiyetindeyseniz bunalima girmektense kendinize ugras bulun.
Benimde doguda evim olacak yilin belli aylarinda orada yasicaz.
Cift olarak gezmeyi cok seviyoruz o yuzden ben zorlanacagimi sanmiyorum.
Esinizle guzel vakit gecirebilirseniz orda yasamak cok sorun olmaz bence

Başta da söylediğim gibi elimizden geldiğince gezmeye çalışıyoruz, söylediğiniz gibi burası son derece teolojik ve kadim bir şehir. Fakat takdir edersiniz ki gezmek de parayla oluyor,hatta borç ödediğimizi de söyledim, okumadınız herhalde. Ayrıca gezmek çok güzel tabii de gezmenin de bir sonu var, turist olarak gelmiş olsaydım haklıydınız. Önüme de ne konulsa yiyip içmeye çalışıyorum elbette, fakat iki senedir uyum göstermeye çalıştığım halde aynı şeyi onlardan görmedim, ne kendime ne de bir misafirime karşı... Halbuki uyum, nezaket ve jestler de biraz karşılıklıdır değil mi... Bu arada üslubumu ne yönlerden nahoş buldunuz?

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.

Anladım sizi :)))
Misafir umar amma bulduğunu yer, içer.. Bulamadım diye orayı yerin dibine geçirmez..

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.
Ben de Ankarada buyudum sizi de çok iyi anlıyorum ama bence Ankaranin ailem ve arkadaşlarım dışında hiçbir cazibesi yok...
Hakkinizda hayirlisi.. İnşallah alisabilirsiniz...

Doğuda yaşamak en büyük hayalimdir.Urfa,Mardin,Diyarbakır filan.Gerçi bu dönemlerinde değil artık,eski dönemlerinde bundan en azından bi 2-3 yıl önceki halindelerken.Orada arkadaş bulamamanıza şaşırdım.Oralarda komşuluk ilişkileri akrabalık ilişkileri çok kuvvetlidir.Çokta güzel zaman geçer.Zamanında doğuda yaşamıştım hayatımın en güzel günleriydi.Hatta bazen öyle yerlerde yaşadıkki kapıdan çıkıp gidicek bir cafe bile yoktu ki urfa öyle biryer değil.O zaman bile en güzel dostluklarım orada olmuştu. Bu yüzden biraz şaşırdım.Bence kendinize biraz zaman tanıyın, çalışmak konusunu bilmem,şuanki urfanın durumunuda bilmiyorum ama sakinse ortalık gayet çıkıcak gezilicek görülücek yerler var.Bir ikide arkadaş edinseniz tadından yenmez.Acaba ailenizi çok özledinizde bu yüzden mi olumsuz görüyorsunuz herşeyi?

3 yıl kaldım urfada geçen ağustos da başka şehire geldik. Urfa gözümde tütüyo resmen ki ben urfalı değilim. Başta sevmezsiniz ama alışınca bırakırken çok ağlarsınız. Yapılacak şeyler var yinede urfada en güzeli balıklıgöle gidip göl kenarında çay içmek. Avm var gidilecek yerler az değil. Urfanın insanı çok sıcakkanlıdır yabancıya sahip çıkar. Ah urfa ahh ...

Vakti zamanında doğuya atanıp burada evlenmiş bir arkadaşı eşi bayağı oyalamış seneye, öbür seneye derkeeenn şimdi 20 küsür senedir doğudalar emekli olacak. İnşallah öyle olmazsın

Insanin ruh hali kotuyse gittigi hic bir yerde mutlu olamiyor birde bu acidan bakin surekli depresyonda olan biri zaten faal olmak istemez diye dusunuyorum(kendimden biliyorum su an izmirdeyim)

Vakti zamanında doğuya atanıp burada evlenmiş bir arkadaşı eşi bayağı oyalamış seneye, öbür seneye derkeeenn şimdi 20 küsür senedir doğudalar emekli olacak. İnşallah öyle olmazsın
İnşallah. Teşekkür ederim.

Insanin ruh hali kotuyse gittigi hic bir yerde mutlu olamiyor birde bu acidan bakin surekli depresyonda olan biri zaten faal olmak istemez diye dusunuyorum(kendimden biliyorum su an izmirdeyim)
Faal olmak istiyorum çünkü arkadaş bulmak istiyorum fakat karşıma çıkan insanlar tarz olarak benden çok farklılar, ben de onlara farklı geliyorum tabii.

genel olarak urfalıların takılmadığı yabancıların takıldığı yerlere takılın
nesela kahve durağında tango kursu var
ben aylar önce oraya kısa bir süre gitmiştim tek urfalı bendim
gerisi atanmışlar ve atanmış eşleriydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…