Evet, çalışmak, iş güç, aktif bir kadının yaşam tarzı değil buradaki kadınların hayatı. Herkesin tarzı kendine tabii ama ben alışamıyorum.anladım o zaman konu memleket değil
aradığınız sıcaklık
evet sizin tarzınız nasıl bilmiyorum ama buradaki kadınlar genelde koca eş mal mülk altın kim kimle ne yapmış derdinde malesef
Hiç kusura bakmayın ama bu yaptığınız simarikliktan baska bisey değil. Bence kesinlikle bosanmalisiniz yazik esinize!..Merhaba hanımlar, bir süredir bu siteyi okuyorum, hem yalnızlığımı gideriyorum diyebilirim hem de faydalı bilgiler öğreniyorum. Sorunum belki çok basit ama artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. 2014 mayıs ayında Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelin geldim, eşim buralı ama asıl sebep işinin burada olması ve daha da acısı kısa bir süreliğine diyerek beni buraya getirmiş olması. Neredeyse iki sene olacak ama geri Ank'ya dönmeyi düşünmüyor, başka bir şehir olabilir ama ne zaman ben de bilmiyorum diyor ( düğün borcumuz bitene kadar buradayız diyor ) . Takdir edersiniz ki bu mesele evimde kavga konusu, bu yüzden bebeği bile ertelemiştim çünkü burada doğurmak istemiyorum ama onun baskısı galip gelecek sanırım çünkü çok istiyor. Bense burada 1 gün dahi durmak istemiyorum, ne gezilip eğlenecek bir yer var, çalışmayı çok istedim çalışan kadınlara alışık değil bu şehir hele de dışarıdan gelmişsin rahatsız eden çok olur dediler, tamamen bir erkek şehri, hiç arkadaşım yok zaten. Evlenmeden önce bu konular konuşuldu, biliyordu benim burada yapamayacağımı, çok zorlandığımın farkında ve o da üzülüyor. İnanılmaz bir kültür farkı var çünkü. Geldiğimden beri depresyondayım, eski halimle aramda dağlar kadar fark var, içime kapandım, asosyal oldum, hayatımın fedakarlığını yaptım ama çok pişmanım
Yazdıklarımı okumadınız galiba, "kısa bir süreliğine diye ve geri dönmek sözüyle" getirdi beni dedim. Okuyup anlamadan boşan diye ahkam kestiğinize göre bence siz şımarıksınız.Hiç kusura bakmayın ama bu yaptığınız simarikliktan baska bisey değil. Bence kesinlikle bosanmalisiniz yazik esinize!..
İŞTE DOĞULU BİRİYLE EVLENMEDEN ÖNCE BUNU OKUSUN KIZLARIMIZ...
İlçede değilim Allah'a çok şükür fakat bir işim yok, bence temel sebep bu çünkü ben hiç evde oturmadım. İş olsaydı hem oyalanırdım hem de iki üç arkadaşım olurdu, geçer giderdi şu 1 sene. Tabii 1 sene oldu 2 sene o da ayrı konu...Benim arkadaşım Urfaya tayin oldu, çok sevdi, ayrılmak istemedi o derece.
Ki kendisi çalışan bir insan, acaba ilçede falan mı kalıyorsunuz? Bunları duyunca çok şaşırdım.
Mesela ben de çoğu kişinin acaba rahatsız olur muyuz diye çok tereddüt ettiği bir doğu şehrinde yaşıyorum ama aktif bir hayat var burda da, hatta ev hanımları bizden aktif o derece.
Siz mi biraz kendinizi uzak tutuyorsunuz diye düşündüm? Farkında olmadan eşinize olan tepkinizden insanlardan uzak duruyor olabilir misiniz?
Ayıp ayıp... Batıda ki insan da doğudakiler penguen mi !! Kalbi olan sevebilen herşey değerlidir!! Asıl sizin gibilerle evlenmemek lazım ki üreyip üreyip çoğalmayın !!İŞTE DOĞULU BİRİYLE EVLENMEDEN ÖNCE BUNU OKUSUN KIZLARIMIZ...
Tabii ki evliliğe alışma süreci de çok zor geçti benim için, haklısınız. Evlenince biliyorsunuz hayatınız %100 değişime uğruyor, en yakın arkadaşım annesinin iki sokak ötesinde oturuyor, ilk üç ay bunalım geçirdi düşünün. Ben hem evliliğe alışmak, hem bambaşka, çok farklı bir kültürün hüküm sürdüğü bir şehirde evliliğe gözlerimi açmak hem de işsiz ve arkadaşsız yapayalnız kalmak nedeniyle bunalıma girdim. Hepsi bir anda, anlatabildim sanırım...Evliligin ilk zamani bunalimlar buyuk sehirde yasayanlar icinde oluyor.
Bence sizin tek derdiniz yasadiginiz sehir degil.
Evlilige alisma surecide sizi sıkıyor olabilir.
Esinizle baska bir sorununuz yoksa bosanmayi dusunmeyin bence.
Gider buyuksehirde yasayan baska biriyle evlenirsiniz baska büyuk sorunlar yasarsiniz buyuksehirde yasamis olmaniz umrunuzda bile olmaz.
Ben bursa da evlemdim ailemle ayni mahallede oturuyorum ama evlilige alisana kadar bayagi bunalimlar gecirdim.
Arkadaslarimin cogunun evlenince tek dertleri benimle gelinlik yaristirmak ev mobilyasi yaristirmak olunca onlardan da sogudum. Ayni sizin gibi arkadassiz kaldim ama sukur esim yanimdaydi. En buyuk arkadasim o oldu.
Esinizle daha cok vakit gecirin. Hafta sonlari cevre illere gezmeye gidin. Yazin akdeniz illerinde tatil yapin.
Bir an kurtulayim mantigindan siyrilip kendinize esinizle beraber altarnatifler olusturursaniz daha mutlu olursunuz.
Benim eşim Doğulu değil bende değilim. Ama konu sahibinin dediklerinin aynısını aynu bunalımı bende yaşadım. Ne alakası var doğulu olup olmamayla. Ayrımcılığa yol açan kelimeler bunlar. Siz nerelisiniz? Batılı mısınız? Işte batılıların da bu sorunu var böyle desem hoşunuza gider mi veya her nereliyseniz.İŞTE DOĞULU BİRİYLE EVLENMEDEN ÖNCE BUNU OKUSUN KIZLARIMIZ...
Evet çok kurs vs araştırdım ama bu sene gerçekten doğru düzgün birşey yok, ben de anlayamadım. Zaten ilgi alanıma pek de girmeyen bir kursa gitmiştim evde oturmamak için ama bu sene o bile yok, şaşırdım inanın.Konu sahibi, her sey insanin kendi elindedir. Bi arastirip sorsaniz hosunuza giden o kadar cok aktivite bulursunuz ki.
Kimin ne dedigine niye o kadar takiyorsunuz? Ayrica iyi gunde kötü günde diye anlasmissiniz esinizle, tamam biraz kalacagiz demis uzatmis sureyi ama borclarinin bitmesini bekliyormus. Madem borc bu kadar cok siz de kendinize gore bir is bulup calisin ve bir an önce borcunuzu kapatip ordan tasinmaya bakin..
Mutlu olmasini bilen evinde de mutlu olur. Ama uzgun olmaya meyilli olan koca koca sehirlerde de uzgun olur..
Okudum gayette anladım. Adam keyfinden orda değil geleceginiz icin sizin için çalışıyor. Belliki size değer verip seviyor.Sizde esinizi gerçekten seviyorsaniz bazı seyleri gormezden gelceksiniz.Yazdıklarımı okumadınız galiba, "kısa bir süreliğine diye ve geri dönmek sözüyle" getirdi beni dedim. Okuyup anlamadan boşan diye ahkam kestiğinize göre bence siz şımarıksınız.
Merhaba hanımlar, bir süredir bu siteyi okuyorum, hem yalnızlığımı gideriyorum diyebilirim hem de faydalı bilgiler öğreniyorum. Sorunum belki çok basit ama artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. 2014 mayıs ayında Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelin geldim, eşim buralı ama asıl sebep işinin burada olması ve daha da acısı kısa bir süreliğine diyerek beni buraya getirmiş olması. Neredeyse iki sene olacak ama geri Ank'ya dönmeyi düşünmüyor, başka bir şehir olabilir ama ne zaman ben de bilmiyorum diyor ( düğün borcumuz bitene kadar buradayız diyor ) . Takdir edersiniz ki bu mesele evimde kavga konusu, bu yüzden bebeği bile ertelemiştim çünkü burada doğurmak istemiyorum ama onun baskısı galip gelecek sanırım çünkü çok istiyor. Bense burada 1 gün dahi durmak istemiyorum, ne gezilip eğlenecek bir yer var, çalışmayı çok istedim çalışan kadınlara alışık değil bu şehir hele de dışarıdan gelmişsin rahatsız eden çok olur dediler, tamamen bir erkek şehri, hiç arkadaşım yok zaten. Evlenmeden önce bu konular konuşuldu, biliyordu benim burada yapamayacağımı, çok zorlandığımın farkında ve o da üzülüyor. İnanılmaz bir kültür farkı var çünkü. Geldiğimden beri depresyondayım, eski halimle aramda dağlar kadar fark var, içime kapandım, asosyal oldum, hayatımın fedakarlığını yaptım ama çok pişmanım
Benim bütün ailem Ank'da, eşimin bütün ailesi burada. Eşim özelde çalışıyor, normalde İst'da görevlendirilecek diye bekliyorduk ama düğüne 3 ay kala buraya görevlendirildi.eşinizin ve sizin aileniz nerede yaşıyor
Tabii ki evliliğe alışma süreci de çok zor geçti benim için, haklısınız. Evlenince biliyorsunuz hayatınız %100 değişime uğruyor, en yakın arkadaşım annesinin iki sokak ötesinde oturuyor, ilk üç ay bunalım geçirdi düşünün. Ben hem evliliğe alışmak, hem bambaşka, çok farklı bir kültürün hüküm sürdüğü bir şehirde evliliğe gözlerimi açmak hem de işsiz ve arkadaşsız yapayalnız kalmak nedeniyle bunalıma girdim. Hepsi bir anda, anlatabildim sanırım...
Merkezdeyim, Göbeklitepe ve Gaziantep'e gittik, eşim yoğun çalışıyor, anca bu kadar gezebildik. Mardin'i çok merak ediyorum ama dediğiniz gibi şu an hiç sırası değil. Onun dışında da çarşı pazar, kuaför vs işlerime çıkıyorum dışarı, işimi halledip biraz da yürüyüp dönüyorum eve.İki buçuk sene oldu bende urfadayım. Eşim burada memur. Biz buralı değiliz. Apartmanda iki aileyi geçmiyor başka şehirden olan, hepsi urfalı hanımlar. Bende bu konuda arkadaş konusunda sıkıntı çektim çok. Ankaralı bir komşum vardı ama göçtü gitti onlarla iyi anlaşırdım. Urfanın neresindesiniz? İlçelerdeyseniz işiniz zor açık söylemek gerekirse. Ama merkezdeyseniz o kadar sıkıntı çekmezsiniz. Çarşı, balıklı göl ,avm ve otantik restaurantlar kafeler çoğaldı. Benim bir buçuk yaşında kızım var. Sıkılırsak tutuyorum elinden bi otobüse atlayıp çarşıya gidiyoruz. Ben Dergah camii ni çok seviyorum. Orada saatlerce durup içimi dinlerim. Millete bakarsanız erkekleri dikkate alırsanız bunalım geçirirsiniz. Dikkatli olduktan sonra kimin ne dediğine bakmayın çıkın dışarıya. Halfeti bu zamanlar mükemmel mesela. Havalarda iyi gidiyor. Hem henüz bebekte yokken urfanın altını üstüne getirin. Ben geçen sene kızım on aylıkken Hatay'dan arkadaşlarımızı çağırıp Doğu gezisi yaptık. Diyarbakır batman Mardin.. Bu aralar sıkıntılı oralar ama siz batı tarafına gidebilirsiniz mesela. Yakın yerler antep gibi. Bi haftasonu antepe hayvanat bahçesine gidin mesela. Değişiklik olur. Şikayet etmeyin. Bişeyi değiştirmek sözkonusu değil çünkü. Urfa bir yerden sonra tükeniyor ama yakın şehirler var gezilecek. İş konusunda ise diğer büyük şehirler gibi rahat değilsiniz. Eşimin işinden dolayı çok şey duyuyorum bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?