• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım sağlık ile sınanıyoruz...

İnşallah bu sefer de güzel haberler alırsınız, bu da geride kalır.

Sınanmadan sağlığımızın kıymetini bilmiyoruz; ne boş şeylere üzülüyoruz hayatta. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Amin inşallah.
Hayatımın daha çok kıymetini biliyorum artık diyebilirim.
Eşim ile hiç olmadığımız kadar güzel zaman geçiriyoruz.
Herşeyde sanırım bir hayır var.
Bir gün birbirimizin hayatından kopmamızın ne demek olabileceğini anladık sanırım.

Geçen gün oğlum bile şu cümleyi kurdu "annecim biliyor musun ben çok mutluyum, biz çok mutluyuz dimi"
Bu sağlık sorunları öncesinde ne kadar gereksiz ev içinde stresler ve gereksiz gerilmeler yaşadığımızı anladık.
Şimdi daha pozitif yaklaşıyoruz her anlamda.

Yeri gelip kızdığım kayınvalidem ile bile buzlarımız eridi ki onların hiç birşeyden haberi yok.
Etki - tepki meselesi, iki tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır hesabı.
Hoş gülmeyen bir yüzüm, aksi davranışlarım yoktu ama yine de demekki biraz daha yumuşak davranmak herşeyi değiştirebiliyor.

Bence bisi yoktur ya bana hep migren dendi bigun yine feci bas agrim oldu oda buyuk ihtimalle basim agrimadan bi onceki gun mutis yagmur dolu yedim kafama sonra hastaneye gittik doktor bana aciyan gozlerle bakti tomografi istedi :) ben kapiya dogru ilerlerken esime beyin omurilik sivi kacagi olabilir demis.tovbe est. Bunu parmagini sallayip gozlerinle takip et diyerek bundan supenlendi .sora esim naptiysa tahlili almaya gitmedim.ilac kullandim kendilinden gecti sukur simdi bisiyim yok :) stres yapma eminim sendede bisi yoktur

Siz tahlil sonucunu almamakla hata etmişsiniz bence.
Ben merakıma yenilirim genelde ve ağrı eşiğim yüksek olduğu için, bir yerimde gerçekten hissettiğim bir ağrı varsa, genelde birşey çıkar.

Bende boyun düzleşmesi, boyunda ve omurilikte kireçlenme, boyunda fıtık, belde fıtık başlangıcı var.
Umursuyor muyum? Hayır, dediğim gibi metanetli bir insanım beni yıldıracak şeyler değil bunlar.
Ama şimdi öğrendiğim için daha az ağır şeyler kaldırıyorum.
Temizlik takıntım yüzünden koca dolaplar, koltuklar çekerek evi temizlerdim.
Demekki bundan sonra bunları yapmamam gerek bunun bilincindeyim en azından.
Sebebi de çocuklarıma daha uzun süre sağlıklı şekilde yeter olabilmek için aslında.
Yoksa yine ben unutur koltuk dolap çekerim kesin... :-)

Benim de düşüncem birşey yoktur yönünde.
İnşallah yoktur...

Lupus % 80 kadınlarda (20-40 yaş aralığında) görülen bir rahatsızlıkmış. Ms demeye bile gerek yok Allah göstermesin.
Umarım birşey yoktur ama gidin içiniz rahat etsin.
Allah şifa versin.

Evet, malesef ki öyle ben de biraz internetten baktım.
Anladım mı Lupus hastalığının ne olduğunu derseniz, malesef anlayamadım.
Sanırım Cuma günü MR çektirdikten sonra, sonucumu göstereceğim zaman doktordan detaylı bilgi istiyor olacağım.
En azından neye dikkat edip etmeyeceğimi öğrenirim.
Amin inşallah bakalım, öldürmeyen yıldırmaz mantığı ile yaşayacağız artık...

Amin inşallah.
Hayatımın daha çok kıymetini biliyorum artık diyebilirim.
Eşim ile hiç olmadığımız kadar güzel zaman geçiriyoruz.
Herşeyde sanırım bir hayır var.
Bir gün birbirimizin hayatından kopmamızın ne demek olabileceğini anladık sanırım.

Geçen gün oğlum bile şu cümleyi kurdu "annecim biliyor musun ben çok mutluyum, biz çok mutluyuz dimi"
Bu sağlık sorunları öncesinde ne kadar gereksiz ev içinde stresler ve gereksiz gerilmeler yaşadığımızı anladık.
Şimdi daha pozitif yaklaşıyoruz her anlamda.

Yeri gelip kızdığım kayınvalidem ile bile buzlarımız eridi ki onların hiç birşeyden haberi yok.
Etki - tepki meselesi, iki tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır hesabı.
Hoş gülmeyen bir yüzüm, aksi davranışlarım yoktu ama yine de demekki biraz daha yumuşak davranmak herşeyi değiştirebiliyor.
Maşallah. Ne güzel. İnşallah, tüm bu dertler sadece size bişey öğretmek için gelmiştir, gelip geçerler. Eşiniz de sağlığının değereni anlasın, bıraksın sigarayı.

Hepimiz yapıyoruz. Hayattan, birbirimizden çok net beklentilerimiz, çok keskin kalıplarımız var. En küçük uyumsuzlukta gerilip, geriyoruz. Halbuki bazen de akışına bırakmak lazım.

Rabbim yuvanızı, huzurunuzu korusun inşallah.

Maşallah. Ne güzel. İnşallah, tüm bu dertler sadece size bişey öğretmek için gelmiştir, gelip geçerler. Eşiniz de sağlığının değereni anlasın, bıraksın sigarayı.

Hepimiz yapıyoruz. Hayattan, birbirimizden çok net beklentilerimiz, çok keskin kalıplarımız var. En küçük uyumsuzlukta gerilip, geriyoruz. Halbuki bazen de akışına bırakmak lazım.

Rabbim yuvanızı, huzurunuzu korusun inşallah.

Amin inşallah.
Eşim sigarayı daha o gün bıraktı zaten, rahatsızlığından dolayı.
Hala da içmiyor.

Siz tahlil sonucunu almamakla hata etmişsiniz bence.
Ben merakıma yenilirim genelde ve ağrı eşiğim yüksek olduğu için, bir yerimde gerçekten hissettiğim bir ağrı varsa, genelde birşey çıkar.

Bende boyun düzleşmesi, boyunda ve omurilikte kireçlenme, boyunda fıtık, belde fıtık başlangıcı var.
Umursuyor muyum? Hayır, dediğim gibi metanetli bir insanım beni yıldıracak şeyler değil bunlar.
Ama şimdi öğrendiğim için daha az ağır şeyler kaldırıyorum.
Temizlik takıntım yüzünden koca dolaplar, koltuklar çekerek evi temizlerdim.
Demekki bundan sonra bunları yapmamam gerek bunun bilincindeyim en azından.
Sebebi de çocuklarıma daha uzun süre sağlıklı şekilde yeter olabilmek için aslında.
Yoksa yine ben unutur koltuk dolap çekerim kesin... :-)

Benim de düşüncem birşey yoktur yönünde.
İnşallah yoktur...

Tabikide benim yaptimi sen yapma sakin :) ben biraz rahat biriyim sen bnm gibi olma hatali oldugumin bilincindeyim ama dedigim zatn migrenim var sinuzitimde var kafama yagmur dolu yedigim icin boyle olduu oyuzdn umursamadim.sende agir seyler kaldirma bu yasta her hastalik cikmis sende kendine dikkat et :))

bir kac yil önce beynimde lezyon cikti MR´da.
hemen makineden cikartip damardan siviyi takip tekrar iceriye soktular beni.
o an yasadigim endiseyi Tarif edemem.
nluyor da bunlar panikledi dedim.
suan 1cm i gecik sanirim.
önce beyin tümörü sonra MS de olabilirsin dediler.
belimden ilikten sivi aldilar yoksa bilinmiyor.
MS degilim takip ediyorlar

bir kac yil önce beynimde lezyon cikti MR´da.
hemen makineden cikartip damardan siviyi takip tekrar iceriye soktular beni.
o an yasadigim endiseyi Tarif edemem.
nluyor da bunlar panikledi dedim.
suan 1cm i gecik sanirim.
önce beyin tümörü sonra MS de olabilirsin dediler.
belimden ilikten sivi aldilar yoksa bilinmiyor.
MS degilim takip ediyorlar

Çok geçmiş olsun...
Tahmin edebiliyorum, ben de doktorun yüzündeki ifadeyi görünce endişelendim.
Ama diyorum ya artık umursamıyorum, herşey insan için.
Hastalıkta sağlıkta ağlamakta gülmekte.

Eşime de diyorum "sana o kadar çok üzüldüm, o kadar çok tarifsiz kahrettim ki kendimi, başka şeye üzülecek ne gücüm ne de gözümde yaşım kaldı... bundan sonra birşeye üzülmeye gerek yok, neyse çözümü ona bakarız" diye...

Çok geçmiş olsun...
Tahmin edebiliyorum, ben de doktorun yüzündeki ifadeyi görünce endişelendim.
Ama diyorum ya artık umursamıyorum, herşey insan için.
Hastalıkta sağlıkta ağlamakta gülmekte.

Eşime de diyorum "sana o kadar çok üzüldüm, o kadar çok tarifsiz kahrettim ki kendimi, başka şeye üzülecek ne gücüm ne de gözümde yaşım kaldı... bundan sonra birşeye üzülmeye gerek yok, neyse çözümü ona bakarız" diye...
tsk ederim
bir sey yoktur insallah
hemen cikiyormu sonuclar

tsk ederim
bir sey yoktur insallah
hemen cikiyormu sonuclar

Yok hayır, hemen çıkmıyor.
Kan tahlili verdim, zaten onun çıkması baya uzun sürüyor, geçen hafta Cumartesi verdim tahlilleri.
Sanırım Cuma gününe kadar çıkmış olur diye düşünüyorum.
MR sonucu ise en son çektirdiğimde de yine Cuma çektirmiştim, Salı çıkmıştı.
Bu da öyle olsa gerek, Salı günü falan çıkar.
Bende ancak ondan sonra gidip tekrar doktor ile konuşabilirim.

Yani nereden baksak 1 hafta kadar sonra öğreneceğim neyim var veya yok.

Çok geçmiş olsun ama hastalıklardan korkmayın,en önemlisi erken teşhis ve tedavi,ne hastalıklar erken teşhisle tedavi ediliyor,inşallah degilsinizdir ama öyle olsa bile tedavinizi olun içiniz rahat olsun,herşeyin çözümü var,Allah başka dert vermesin

Sana tavsiyem hastalıkla ilgili araştırma yapma.
İnsanı daha çok yıpratıyor.
İkinci tavsiyem asla tek doktorla yetinme.
Benim babama doktor çat diye alZ ve parkinson teşhisi koydu günlerce kahroldum.
İşin uzmanı bi doktora gittik alz yokmuş parkinson içinde yok dedi ama emin olamadı( babam biraz karışık bi hasta) takibi yapılıyor.
Bu arada fıtıkları önemsemeni tavsiye ederim. Şu an etkileri fazla olmasa da ileri ki yaşlarda felce kadar götürüyorlar.

Öncelikle çok geçmiş olsun, dilerim sonuçlar güzel çıkar.

MR konusunda kendi taktiğimi örnek verebilirim. Ben de geçenlerde ilk defa girdim o cihaza. Tedirgin olmadım değil ama sonra gözlerimi kapadım ve Marshmellow şu anda solaryumdasın dedim (hani onda da yatarak girdiğimizde az çok benzer bir şeye girmiş oluyoruz. çıkana kadar da hiç gözümü açmadım hep solaryumda olduğumu düşündüm. Tek saflığım girerken kulaklık taktı adam kulaklarıma ben de sandım ki müzik dinletecekler hani stres olmayalım diye :))) meğer o sese maruz kalmayalım diyeymiş :))

kardesim ms hastasi baslangicta teshis koyuldugu icin ilk olarak takip edildi lakin stresli bir yapisi var o nedenle son takipte lezyon yani sizin o beyaz nokta dediginiz kizimlarda artis olmus o nedenle dusuk duzey de olsa ilaca baslandi. ms ani ataklarla kendini gosterir bu kimi zaman kollarda uyusukluk kimi zaman bacaklarda hissizlik kulak hatta gozde gorme kaybina kadar gidebilir. evet msden olmezsiniz ama yasam kaliteniz duser. cabuk yorulma uyku hali uzun uykular vs benim tavsiyem universite hastanesine giderek takiplerinizi yaptirmaniz. mr inizi cektirin sonrasinda takiplerinizi lutfen unv hastanesinde yaptirin.
aman bence bisey yok bana da migren dediler, kalca cikigi dediler kafan catlak dediler bisey cikmadi bu drlar da bisey bilmiyorlar sozlerine lutfen kulak asmayin. 6 yil tip egitimi 4 yil uzmanligi bosuna okumadi o adamlar. isini seven iyi bir drla bu takipleri yaptirin.
ms veya lupus ta yediginize yasaminiza dikkat ederseniz size buyuk sorunlar cikarmaz.. gecmis olsun..

Lupus hastalığının teşhisi bi arkadaşa 16 haftalık hamileyken konuldu kanlı idrar şikayetiyle gitmişti:cry: inşallah ikisi de değildir çok geçmiş olsun:KK43:

Benim arkadasim ms kisiden kisiye gore durum degisiyor. Su yasina kadar 3 atak gecirdi stresten. Baska da bisey yasamadi. Hatta kotu olursam diye korktu hic evlenmek istemedi. Sansina simdi evlendi hamile. Gozle gorulen bir saglik sorunu yasamiyor hayati gayt guzel

bu arada ms hastaligi kisiye ozeldir. ikiz kardesler ms olsa bile birbirinden farkli belirtiler ataklar gosterebilur. lutfen dikkate alin

Bir cok kisi yazmis ama ben bizzat Ms hastasi olsn bir kisi olarak yazayim. Ms ile ilgili su ana kadar yazili olan mesajlari unut. Endise etme evet lezyonlar Ms belirtisi fakat her lezyon buna isaret etmeyebilir. Zaten ilacli mr da gorse bile direk ilk asamada teshis konmaz . Atak dedigimizbir uyusma gozlerde bulaniklik cift gorme bas agrisi yurumede zorlanmavs gibibelirtileri yasamis olmaniz gerek.Eger ms iseniz esinize uzuldugunuz icin olmadinuz esinize uzuntunuz hastaligi tetikledi sadece. Ms omur boyu surecek bir arkadasliktir. Onun kuralina gore yasaman gerek. Lupus hastaligini bilmiyorum o hastaliga sahip arkadaslar yazarsa daha net bilgi alirsin.

MS hastalığının çok mübah birşey olmadığının farkındayım ama tam olarak ne olduğuna dair bir fikrim yok.
Lupus hastalığının da tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, fakat organlara sıçrama ihtimali olan bir rahatsızlık, ancak organa sıçrayacak bu şeyin ne olduğuna dair bir fikrim yok? Ne etkisi yaratır? Ne gibi bir rahatsızlıktır? Halsiz mi yapar, baş dönmesi mi yapar, yatağa mı yatırır? bir bilgim yok...
Bence hic arastirmayin.
Once bi sonuclarinizi alin bos yere uzulmeyin

Sana tavsiyem hastalıkla ilgili araştırma yapma.
İnsanı daha çok yıpratıyor.
İkinci tavsiyem asla tek doktorla yetinme.
Benim babama doktor çat diye alZ ve parkinson teşhisi koydu günlerce kahroldum.
İşin uzmanı bi doktora gittik alz yokmuş parkinson içinde yok dedi ama emin olamadı( babam biraz karışık bi hasta) takibi yapılıyor.
Bu arada fıtıkları önemsemeni tavsiye ederim. Şu an etkileri fazla olmasa da ileri ki yaşlarda felce kadar götürüyorlar.
+100000

Back