• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım mucize olmasını bekliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani zor bir durum. Hem görücü usulü evlenmişsiniz hem sanırım sevmiyorum sadece merhamet duyuyyorum diyorsunuz , hem işi düzensiz, her an bu işinden de ayrılabilir bir bahane ile. Artıları eksileri bir düşünün iyice, ayrılınca üzülmezseniz, ayrılın gidin alın babanızın maaşını rahat rahat yaşayın. Ne diye çekeceksiniz? Bir insan bir insanı çok sever katlanır anlarız, hiç sevmez parası vardır anlarız ama sizin durumda ikisi de yok.
Annem üzülmesin onun ailesi sevinmesin diye sabrediyorum aslında.

Annem üzülmesin onun ailesi sevinmesin diye sabrediyorum aslında.
Annem üzülmesin diye düşünme, ben de boşandım, ilk başlarda biraz üzülürüler tabi ama sonra hayat aynen kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca onun ailesi de sevinmesin diye sen neden kendi hayatını yakacaksın? Öyle şey mi olur? Bu kadar önemsiz mi hayatın bir kere yaşanıyor? Alsınlar tembel oğullarını , başlarına kalsın.

Ben bekarken babamın esnaf ve durumu gayet iyi olan bir arkadaşı bize geldi eşi ve oğlu ile birlikte.

Babamı severlermiş beni görmek istemişler.

26 yaşında üniversite mezunu kızdım. Babasiyla birlikte çalışan adamla yapamayacağımı biliyordum.

Sevmeden de evlenemezdim.

Odamdan çıkmadım. Gelip oturup gittiler.

Yani demem o ki... hırsızın hiç mi suçu yok.

Evet benim tembel oğlum olsa gidip kimsenin kızını ona isteyemem. Yüzüm tutmaz.

Ama ben tembel oğluma kiz istiyorsam da kizlar reddetmeli... öyle değil mi.
.

Senin sorunun bu . Eşinin ailesini sorumlu tutuyorsun. Beni istediler şimdi bana bakmak zorundalar diyorsun.

Üstelik yine onlardan kalmış bir evde otururken sana yeteri kadar bakmadıklarını iddia ediyorsun.

Ama yaniliyorsun.

Kendi kararlarin ve kendi tercihlerinin sonuçlarını yasıyorsun.

Ve burda çuvaldızı kendine batırmam gerekiyor.

Kv ye ise ne istersen batır. Sonuç değişmeyecek.
Ben eşimin tembel olduğunu nerden bilebilirdim ya?Derdim para pul olsa mevki makam peşinde olsam sanırım sorardım.Ha şuna katılıyorum kesinlikle iş önemli ama ne yaptığı değil ne şekilde yaptığı önemli hevesle çalışması çalışkan olması elinden geleni yapması önemli.Valla benim birikimimi merak edip başkalarının baskısıyla çocuk yapmamı isteyen aileyede gün gelir en sağlam iğneyi batırırım kimsede kusura bakamaz.

Annem üzülmesin diye düşünme, ben de boşandım, ilk başlarda biraz üzülürüler tabi ama sonra hayat aynen kaldığı yerden devam ediyor. Ayrıca onun ailesi de sevinmesin diye sen neden kendi hayatını yakacaksın? Öyle şey mi olur? Bu kadar önemsiz mi hayatın bir kere yaşanıyor? Alsınlar tembel oğullarını , başlarına kalsın.
Benim annem ayrıldı hala ayrıldığını kendi tarafına soyleyebilmiş değil yıkıldı çok üzüldü bana daha fazla üzüleceğinden eminim malesef☹️

Yok onlar benim cikarimim, ben kabul ederken siz orda miydiniz dedi ya, heralde tehditle kabul ettirdiler dedim
Annesi ağladı oğlumu kimse kabul etmiyor diye bende vicdan yapıp evet dedim böyle oldu

Annesi ağladı oğlumu kimse kabul etmiyor diye bende vicdan yapıp evet dedim böyle oldu
Ay yok daha neler.. sizde o zaman beni isteyen biri varken olsun bitsin dediniz hiç araştırıp sorgulamadınız o zaman yani hiçbirşey tek taraflı olmamış. Vicdan değil sizinki evlenmek için evlenmek olmuş.

Çalışmaya meraklı olduğumu hiçbir yerde yazmadım yanlış anlamışsınız.Hiç çalışmadım ailem benden çalışmamı beklemedi istediğim dönemde onlar istemedi.Şu yorumunuzun olumlu bir tarafı yok kusura bakmayın böyle yorum yapana kadar hiç yapmayın iyi günler.

O zaman kocam izin vermiyor degil "ben çalismak istemiyorum" diyeceksiniz bitecek. "Çalışın, neden calismiyorsunuz" şeklinde gelen her yoruma habire kocanizi öne sürüp kocam izin vermiyor derseniz "ben aslinda calismak istiyorum" manasi cikiyor ama oyle bir isteginiz yok sizin zaten.
Kocanizi araya katmadan da kendi isteginizi belirtebilirsiniz yani.

Ay yok daha neler.. sizde o zaman beni isteyen biri varken olsun bitsin dediniz hiç araştırıp sorgulamadınız o zaman yani hiçbirşey tek taraflı olmamış. Vicdan değil sizinki evlenmek için evlenmek olmuş.
Takıldığı ortamdan iş yerinden sorduk birşey demediler eşim yüzüne bakılmayacak biride değildi evet evlenmek için evlenmek oldu.

O zaman kocam izin vermiyor degil "ben çalismak istemiyorum" diyeceksiniz bitecek. Her yoruma habire kocanizi öne sürüp kocam izin vermiyor derseniz "ben aslinda calismak istiyorum" manasi cikiyor ama oyle bir isteginiz yok sizin zaten.
Kocanizi araya katmadan da kendi isteginizi belirtebilirsiniz yani.
Oldu teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back