Bebek Beslenmesi sanırım kafayı yicemm!!!!!!!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bizler şanslıyız bebeklerimizin ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.onlara özel çorbalar yapıyoruz,kıymasını,balığını,tavuğunu eksik etmiyoruz.aptamiller,hippler alabiliyoruz allah aşkına anadoluda kaç kişi mama veriyor bebeğine gerçekçi olalim.anne sutunun yetmediği durumlarda sulandırarak sut veriyor çoğu anne.hem bu mama olayı kaç senedir bu kadar yaygın 15 yaşında yeğenlerim var hiç birine mama verilmedi.anneleri çalıştığı için doğru duzgun ememediler,inek sutu içtiler yıllarca.çok sükür hiç bir sağlık sorunuyla karşılaşmadılar.hatta bu yeğenlerimden birisi fen lisesine gidiyor şuan.
şimdide bu hazır mamalarda kuşun var muhabeti var,yani onlarda ne kadar guvenilir o da tartışılır.

Canım benim de hislerime tercüman olmuşsun. Ben de o kadar çok Kadir Tuğcu okudum anlatamam. Aslında Kadir Tuğcuya güvenmek işin kolay yanı, bence ondan dolayı anneler o kadar pohpohluyorlar. Çünkü rahat doktor. Herşeye "birşey olmaz" mantığıyla yaklaşıyor. Önceleri ben de inanmak istedim ona. Aslına bakarsan bazı konularda kafama da yattı görüşleri. Ancak birkaç konudaki kesin tavrı rahatsız etti beni. Mesela bu süt konusuna ben de taktım. Tamam geçmişte hepimiz sütle büyüdük, hala da köylerde devam ediyor. Ama Türkiye'de kansızlık oranının çok yüksek olduğunu öğrendim. Çoğu insan halsiz, mutsuz dolaşıyor ve bunun kansızlıktan kaynaklandığını bilmiyor bile. Ama Kadir Tuğcuya göre bu mamacıların uydurması. Ticari yani...

Bir de mesela bebek telsizlerinin hiçbir zararı olmadığını söylüyor ama bizzat televizyonda radyasyon ölçümünü gördüm. Çok yüksekti.

Bunun gibi şeyler güvenimi sarstı. Bana göre her çocuk başka bir dünya. Tabii ki anneler araştırmalı ama biraz da rahat davranarak kendi iç sesini dinleyerek hareket etmeli diye düşünüyorum....

valla ben 25 yaşındayım annemin sütü yokmuş mamayla büyümüşüm bundan 25 yıl öncede varmış mama sadece biraz daha pahalıymış okadar
zaten kimse mamayı savunmuyorki bende isterdim şarıl şarıl sütüm olsun emsin 2 yaşına kadar ama olmadı işte evet belki hala sütle büyüyen çocuklar var eskiden daha çokmuş
ama türkiyede kansızlık sorunun nekadar fazla olduğunu bilmiyorsunuz sanırım
benim çevremde 5 kişiden 3 nün kansızlık problrmi var içlerinde üniversite mezunlarıda var
yani okul okumak sütün kansızlık yaptığını değiştiremiyor malesef

canım şu an kansız olmak,geçmişte kansız olduğunu yada gelecekte kansız olacağınla gostermezki.kansızlık olayı daha çok o donemdeki beslenmenle ilgili bir şey beslenme şeklını değiştırıp belki ilaç takviyesiyle kansızlık sorunu çozulebilinen birsey.hem inek sutu kullanan çocuklar kansız oluyor diyede birsey yok,kansız olabilirler diye birsey var kı buda çok küçük bir yuzde.mama firmalarının fene halde dolduruşuna geliyoruz,yani.

kansızlığın en üyük getirisi iştahsızlık dengeli beslenme diye bişey yok hayatımızda
yarım domates bir tane bisküviyle öğün yapıyoruz henüz bi dolu kase yemek yemişliği yoktur
birbuçuk yaşında 9 kilo bu şekilde beslenmeyle kansızlık nasıl düzelebilirki

canım ben de o adamı ilk okuduğumda bir tarafım işte farklı bir doktor diyor ama diğer tarafım sorulara verdiği cevapların üslubundan dolayı boşver şunu diyor. kendisine iki defa kızımla ilgili soru sordum bana garip cevaplar verdi. mesela kızımın doğduğundan beri vücut kaşıntısı var onu sormuştum bana daha sık yıka demişti ki ben zaten sürekli yıkarım. bunun dışında sorulan bazı sorulara argoya kaçan cevaplar vermesi açıkçası ben de hoş izlenimler bırakmadı ...
bu arada hamilelikle ilgili tüm doktorlar genel bir uyum içindeyken nedense bebek bakımı ve beslenmesi konusunda doktorlar maalesef birbirini tutmuyor bunun çözümü için önce kendine ve annelik hislerine güvenerek içine sinen tek bir doktorla devam etmeni tavsiye edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…