Bebek Beslenmesi sanırım kafayı yicemm!!!!!!!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

06_gelincik_05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
142
7
118
Amasya
arkadaşlar ek besin,bal,pekmez,inek sütü,keçi sütü vs vs her kafadan bi söz kafayı yicem neye inanacağımı bilemiyorum.

şimdi ben öncelikle kadınlar kuılübünde kadir tuğcuyu duyana kadar bir takım bilgilerim vardı ve bunların kaynağıda bir kısmı aldığım eğitimden(hemşireyim)bir kısmıda kadınlar kulübü başta olmak üzere internet sitelerinden öğrendiklerim idi.

mesela;
* inek sütü bir yaşına kadar kesinlikle verilmez.mümkünse iki yaşına kadar verilmemelidir.
* keçi sütü sindirimi kolay olması açısından ve içeriği yönüyle anne sütüne en yakındır inek sütü yerine tercih edilir.(hatta 4.ayındaki oğluma veriyorum ve yoğurdunu yediriyorum)
*bal kur'an'ı kerimdede geçtiği gibi muhteşem bir nimettir faydaları say say bitmez.
*pekmez özelliklede üzüm,dut ve keçiboynuzu çok faydalıdır sofra şekeri yerine hem tatlandırıcı olarak hem sağlık açısından verilmelidir.
* anne sütü alsada ve yeterli olsada 6.ayda bebek ek besine geçmelidir çünkü süt yeterli olmaz.
* süt ürünleri ve pekmez bir arad verilmez(demir kalsiyum etkileşiminden ötürü)

şimdi ben bu kadir tuğcuyu duydum nette araştırdım bi sitede soru cevap kısmında verdiği cevapları okudum ve şoktayım.

adam diyoki;
* çocuk 2 yaşına kadar bile olsa yetiyosa anne sütü ver ek besine gerek yok.
* 4.aydan sonra mamayı bırak inek sütü ver,zararı olmaz.
* keçi sütünün inek sütüne üstünlüğü yoktur hatta folik asit ve bazı vitaminlerce fakirdir bile.
* balın ve pekmezin şeker içeriğinden başka besin değeri yoktur tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.
* pekmezle süt ürünleri karıştırılabilir hiç bi sakınca yok
* çocuk balık yemese olur orta asyadakiler hayatlarında hiç balık görmediler

vs vs

adamın dedikleri bi yana diğer bütün dünya doktorları bi yana...ben şaştım kaldm....şimdi benim üniversitedeki prof,doç vs bütün hocalarım ve binlerce doktor mu doğru süylüyo yoksa kadir tuğcu mu?

işin enteresan tarafı sitelerde kimse hocam sen haksızsın demiyo.herkes bi memnun bi memnun..bir sevgi gösterisi minnettarlık şaşılır cinsten...

galiba sıyırıcam!!!çocuğuma ne verecem şaşırdım.bütün tabularım altüst oldu.

yorumlarınızı bekliyorum.

bence altüst olmasın canım sen ve biz bir çoğumuz aynı düşünüyoruz bu konuda yani boşver sen kadir tuğcuyu kendinde sağlıkçıymışsın kendi doğrularını uygula gerisini boşver hiç endişe edicek boş yere kendini sıkıntıya strese sokacak bir durum yok :)

doğru aslında ama ek besine yeni geçiyorum heyecanda varo siteyi oku bu siteyi oku derken kaldım muallakta.ama bu doktora uymucam zaten cevaplandırma uslubuda çok kaba ve alaycı itti beni yani..

Her annenin mutlaka kafasında bir yorum vardır.Sonra uygulamaya geçeriz.
Ben babannemin beni beslediği gibi beslemeyi tercih ettim kızımı.Alya 40 günlüktü Kadir Tuğcuyu bir arkadaşın tavsiyesiyle okumaya başladım.HAstalıklara ve beslenmeye karşı bakış açısını çok yakn ve yerinde buldum.Uyguladım.Anne sütünü ek gıdayla birlikte 6.aya kadar devam ettirdim ben ama ek gıda konusunda ısrarcı olmadım mesela zamanla alıştı.Adamın makalelerini okuyup rahatladım panik durumundan çıktım.
İnek sütüne 6.ayda geçtim ben kendi doktorumuzda bu anlamda destekcimdi.Maşallah bir sorunumuz olmadı..
Ben modern bir doktor mantığıyla hareket etmiyorum işin açıkçası,şükür kızımında bağışıklık sistemi çok güçlü.Yani ben öyle olduğunu düşünüyorum bir çok akranına göre.

doğru aslında ama ek besine yeni geçiyorum heyecanda varo siteyi oku bu siteyi oku derken kaldım muallakta.ama bu doktora uymucam zaten cevaplandırma uslubuda çok kaba ve alaycı itti beni yani..

2 yaşına kadar çocuklarda bal kesinlikle verilmemeli deli bal hastalığı olarak araştırabilirsiniz...çocuklarda yaptığı bir hastalıktır...

ben kadir tuğcuya sinir oluyorum evet direk yazıyorum bunu
ukala ca verdiği cevaplar insanları yanlış bilinçlendirmesi yüzünden
4. aydan sonra mamayı bırak inek sütüne geç diyor inek sütü kansızlık yapmazmış
halt etmiş kendisi kızıma 7. ayından itibaren süt vermeye başladım kadir beyin yorumlarına
güvenerek ve kızım anemi oldu kansızlık yüzünden hiçbirşey yemiyor her dediğine güvenip inanmayın
balın pekmezin şeker içerinden başka besin değeri yokmuş göya
balın ve pekmezin ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz doktor olmamıza gerek yok

şu adamı yüceltmeyin ne olur kendini bi halt sanmasın
tecrübesiz birsürü anne var inanmayın arkadaşlar
ben hala çekiyorum kızım kan şurupları kullanmak zorunda kaldı
aylarca zorla içiyorduk inek sütü kansızlık yapar bir yaşından önce vermeyin çocuklarınıza

sadece anne sütü yetermiymiş o zaman şuna nasıl cevap verecek oğlum 13 aylık ve ek besine hiçbir şekilde geçemedik yemiyor ne yaparsak yapalım çok şükür anne sütü var emiyo ama sadece anne sütü ne kadar yeterli ; değilki oğlum 1 hafta daha fazla süre kakasını yapmıyor doğru düzgün gıda almıyo çünkü ben o doktorun hala eskide kaldığını düşünüyorum sonuçta herşey değişiyo herşey gelişiyo illaki doğru söylediği şeyler var ama ek gıdaya geçen bi bebeği yeter diye neden bizim durumumuza düşüresiniz keşke bebeğim yese bu yüzden ilerde bağırsakları tembelleşirse diye çok büyük korku içerisindeyim

insan neye inanacağını, kime güveneceğini şaşırıyor.
hele çocuğu sözkonusu olunca.
kimsenin maddi menfaat ve popülarite uğruna annelere bunu yapmaya hakkı yok. bizim ülkemizde genelin aksini iddia eden rağbet görür.
sanırım kadir tuğcunun popülaritesi burdan kaynaklanıyor.

katılıyorum .mesela anne sütü oluşumu için sadece su içmenin yeterli olacağını söylüyor bi ara buna uydum sütüm o kadar azaldıki oğlum emmek istemedi ve hala gündüz emmiyor sağarak veriyorum...

benimde 6 aylık bir oğlum var başta benimde kafam çok karışmıştı
biri bişi dio diğeri başka bişi dio
şuan 3 doktor var tanıdğım ve onların deiğini yapıorum
3 ile ortak noktada buluştuk sonunda
4aydan itibaren
ilk hafta meyve suyu ve püresi
2. hafta sebze çorbası
3. hafta yoğurt
4. hafta muhallebi ile başladım
bunları nasılmı yaptım

elmayı ve havucu katı meyve sıkacğında sıkıp verdim
şeftrali ve kayısıyı rendelemeden kaşıkla biraz ezip verdim

sebze çorbası yapmadım ben
kendi içtiğimiz çorbaların baharat ve tuz katmadan önce biraz ayırdım verdim
mercimek hariç gaz yapabilr die
yoğurdunu keçi sütü ile mayalayıp biberona koyup verdim
(hazır önermediler)
muhallebiyide arı mama yada prinç unu olarak verebilrsin demişlerdi
ama su ile yapılacak 1 yaşından önce kesinlikle süt verilmeyecek keçi sütü dahil buna
ama bütün sütleri mayalayıp yoğurt olarak verebiliriz
arı mamayı yapıordum paketteki tarif üzerine sonra içine 5 mama kaşığı kullandığım mamadan koyuordum
çünkü arı mama ve prinç unu sadece nişastadan ibaret içine mamada koy demişlerdi
o ayı böyle atlattık

şimdide eline ekmek veriorum kabuğunu ama
ince dilim bir salatalık hem tutmayı hemde çiğnemeyi öğrenmesi için
kavun karpuz peynr herşeyden birazcık veriorum şuan

ben bir kaç ay önce bu adam hakkında başlık açmıştım hep okurum adamı ama gıcık olurum tavırlarına bi anneye tıka ağzına emzik gitsin demişti ona soru soranlarda sanki adma taparcasına tamam hocam mükemmelsin hocam aptal bu insanlar tıp devrim yaratıyo herşeyin çaresi bulunuyo adam 20010 yılında deyil hala üç çocuk emzirdim şu an kızım 13 aylık emiyo memeye çok güvenip yemek istemiyo ben uğreş veriyorum çiş az yapıyo son 15 gündür iyi memeden kescem bu adama sorsan bırak emsin der emsin ama yesinde yeni anneler uymasın bu adama

ohhh Allaha şükür rahatladım.konuyu açarken sanki herkesin o adama sevgi gösterisini yapacağını düşündüm ama rahatlattınız beni.o halde klasik bilgileri uygulamaya devam etcem.hepinize teşekkür ederim.

her anne içgüdüleriyle neyin doğru olduğunu bebeğine neyin iyi geleceğini bilir. kendi içinden geleni yap. tabii güvendiğin bir doktorun varsa onu da dinle. ben doktoruma çok güveniyorum bir sıkıntı henüz yaşamadık.
emdik emiyoruz da...
ama inek-keçi sütü vermedim
dr önerisiyle kahvaltısına ve akşam muhallebisine mama katıyorum istdiğini kat dmeişti dr benm içime hipp sindi.
istediğin yoğurtu kullan dedi benm mayaladığımı yemedi hazır almak zorunda kaldım
alerjenleri söyledi ona göre veriyorum meyveleri: şeftali armut olgun kayısı elma üzüm... karpuz kavun besleyici deil dedi
benm oğlum ağırlıklı olarak emiyor bikaç kaşık anca ek gıda alıyor ondan dolayı besleyici şeyleri vermeyi tercih ettim
eline ekmek kabuğu tze soğan poğaça kek bisk ne yaparsam veriyorum
lor bile veriyorum ben
annemi de dinliyorum mantıklı geliyosa yapıyorum onun dediklerini
ama tuz şeker kullanmıyoruz
o konuda tereddütlerim var deniz tuzuna ihtiyacı varmış bebeklerin onu da her yerde bulamıyoruz
bence doktorlardan çok biz anlıyoruz her bebek farklı çünkü.
benm oğlum asla o vitamin şuruplarını içmiyor sanasol gibi... diğer bebekler çok seviyormuş ama ferruma bayılıyor yere yatıp ağzını açıp bekliyor o damladan da bebkler nefret ediyormuş
her bebeğin damak zevki var
boşver sen kendi doğrularını uygula

ben bu adamın adını duyanlardan değilim ama sana şu kadarını söyleyebilirm keçi sütüyle inek sütü arasındaki en büyük fark keçi sütünün anne sütüne daha yakın olması ve daha kolay sindirilebilmesi 2 yaşından öncede verilebilir hatta bazı doktorlar sulandırmak şartıyla 1 yaşından öncede verilebileceğini söylüyor fakat kesinlikle alerjiye neden oluyor.pekmez ama tabi doğalını bulabilirsan demir eksikliği için birebir çok faydalı.bal yüksek derecede alerjen ve her bebek yiyemez evet doğru bal her derde deva ama gerçek balı bulmak mucize şuan bulabildiklerimiz şekerden başka birşey değil.ayrıca pekmezle süt kesinlikle bir arada verilmez.tabiki herkes herşeyi yapmakta özgürdür herkesin farklı şeyleri benimsemesi normal ama benim bu yazdıklarıım okuduklarımdan değil çevremdekilerin yaptıklarından vardığım sonuçlardır.çevrene bak bence kafayı yorma fazla.bir canını yemiyor diye sıkma yemiyecek olan çocuk yemez

arkadaşlar ben oğluşuma kahvaltıda meyve püresi 1 yk peynir 1çk pekmez bebe bisküvisi karıştırıp veriyorum.süt ürünleri pekmezle karıştırılmaz diye bişey hiç duymamıştım sizce yanlışmı yapıyorum

Süt ve pekmez bir arada verilebilir mi?
Çocuklar hızlı bir büyüme ve gelişme döneminde oldukları için vitamin ve minerallere gereksinimleri fazladır. Sütün içerisinde bulunan kalsiyum ve pekmezin içerisinde bulunan demir barsaklarda emilmek için yarış halindedir. Bu nedenle özellikle anemi riski bulunan çocuklara pekmezle süt-yoğurt karıştırılarak verilmemesi gerekir. Ancak anemi riski yoksa sadece tatlandırmak amaçlı süte pekmez ilave edilebilir. Bu durumda pekmezdeki demirin katkısını yok saymak uygundur. 1 tatlı kaşığı pekmezi aç karnına vermek demir emilimini arttırır. Yumurta, kırmızı et, tavuğun but kısmı, hindi eti, kurubaklagiller, pekmez demir yönünden zengin besinlerdir. Bu besinler ile birlikte sebze yemeği, salata, meyve veya 1 bardak taze sıkılmış meyve suyu birlikte tüketilmelidir. Sebze ve meyvelerde bulunan C vitamini demirin barsaklardan emilimini arttırır.
Prof.Dr.Hilal Mocan
ALINTIDIR.

valla benm dr um istersen ver demişti bişey olmaz dmeişti ben ilk zamanlar karıştırarak verdim alışana dek sonra pekmezi bi tk şeklinde tek verdim üstlük gibi tadını çok seviyor. bazen peyniri ayrı verdim. yani bence en kolayı ayrı ayrı vermek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…