Bebek Beslenmesi sanırım benim için emzirme buraya kadarmış

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

efren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
54
0
86
İstanbul
bebeğim 5 aylık.yaklaşık 1 aydır sütüm azaldığı için bebeğim emmeyi redediyordu.bende 1 ay boyunca hem sütüm artar hem de bebeğim biberonla da olsa benim sütümü alsın diye sağdım.ama artık çooooook az süt geliyor.10 ml.geldiğinde çok diye seviniyorum.sütü kesilip daha sonra tekrar gelenini duydunuz mu?galiba bana durumu kabullenmekten başka bir şey düşmüyor.çünkü arttırmak için herşeyi yaptım diyebilirim...

seninle aynı kaderi bende yaşıyorum senin bebeyn en azından maşallah büyümüş benimki daha 88 günlük ilk başlarda sütüm yetmiyordu diye mama vermeye başladm biberona alıştı diye beni emmiyo bende elimle sütü sagıp biberonla veriyoru ama sütüm git gide azaldı evet haklısın sonradan sütü aran ve daha cok geleni duymuştum inşallah bizimkide artat amin

bende oglumu 3 ay zorla emdirdim benim sütümde az geliyordu mama vermek zorunda kaldim bende sütümü sagdim hada sagmak icin makine bile almistim ama nafile mama tadini alinca benim sütümü hic istemedi o zaman cok üzülmüstüm üzüldükce dahada azaldi sütüm her seyi demedim mamayi icerdi ama sütümü istemezdi cocugumu ac birakamazdim ya mamaya devam etik simdi 13 aylik halan mama iciyor :1rolleyes:

benim oğlum sütün tadını beğeniyor.sadece memeden az gldiği için onu tatmin etmiyor.sütü biberonda biriktirip verdiğimde sorun yok.en azından şimdilik böyle.allahım nolur emzirmek isteyen bütün annelere bol bol süt ver.

benim bebegim de 2 aydir red ediyordu uyku hali disinda. su an sadece sabah erken emziriyorum bir de tüm gün icinde 3-4 kere sagip ancak bir biberon süt cikartip ona yatmadan önce veriyorum. ama pompalamak cok zahmetli. 2 hafta sonra ise baslayacam. acikcasi her 4 saatte cikan bir 50-60 gr icin is yerinde sagmak da isime gelmiyor ama en azindan sabahlari emzirecek kadar sütüm de olur mu gün icinde pompalamadan...bu konuda bilgisi deneyimi olan var mi??
benim de yapmadigim etmedigim sey kalmadi süt miktari hep ayni. yakinda yine kilo alacam bu gidisle...

Bu söylediklerini hiçbir uzman kabul etmiyor. Sütünün yetip yetmemesi sana bağlı. Süt üretimi arz-talep meselesi. Ne kadar emzirirsen o kadar sütün gelir ama önce sakin ol. Bir hafta kadar sıkıntıdan sütüm kesilmişti doktorumun bana anlattığını yazacağım sana " 70 yaşında bir anneannenin kızı ölmüş. Bebeğe anneanne bakıyormuş. Ağladıkça bebeğe göğsünü vermiş. Bebek eme eme süt getirmiş" ne kadar çok emzirirsen hormonun harekete geçer ve sütün gelir. Ama asla sütüm gelmiyor, yetmiyor demiyeceksin. Bu sabah Çınar'a yemek yedirmeye uğraşırken bir programda doktorun biride aynı şeyi söyledi. Eskiden annenin başına bir hal geldimi süt annesi, o da bulunmazsa bir süt ninesi bulunurdu. Bu ne demek anneanne veya babaanne demek dedi. Bilimsel olarak ıspatlanmış. Ne kadar çok emzirirsen o kadar sütün olur. Sıkılma ve bol sıvı tüket bol bol emzir. Sütün bol olsun

xenocum buna benzer bir olayı da bana annem anlattı
yıllar önce ebe olarak çalıştığı bir köyde 10 yıldır çocuğu olmayan bir kadın yeni doğan bir bebeği evlatlık alıyor
kadını çocuğu ben de tanıyorum hatta
bebek küçük olduğundan sürekli ağlıyor, kadın da belki avunur diye kendi memesini veriyor
dediğin gibi o bebek de eme eme kadının sütünü getirmiş
mucize değil bu, bebek emince kadının prolaktin hormonu yükseliyor, vücut süt üretiyor
ve inanmazsınız, kadının hormonları düzeldi sanırım bu şekilde, bir kaç yıl sonra kendiliğinden hamile kaldı

yazdıklarınıza aynen katılıyorum. hatta benim emzirme kitabımda annesi ölen bir bebeği babası emzirmiş diye bir örnek vardı( web adreside vardı )ama eğer bebek emmiyorsa süt sağmakla süt giderek azalıyor çünkü emzirmek kadar kolay ve sık yapamıyorsun bide araya ek gıdaya başlayınca ara gıdalar girince süt sağma aralığın artığı için sütünde dolayısıyla azalıyor.bende 3 gün hiç süt gelmeyip ardından geldiği çok oldu. istersen sen gene sağmaya devam et.

ben de anneme cok gülmüstüm anlattiginda bebegin annesi ölünce babasi memesini vermis ondan süt gelmis diye. demek olabiliyormus. bugünkü program da ben de izledim. profesör gercekten süt ninelerinden bahsetti ama tabi ki bebeginin de senle isbirligi yapmasi lazim yani emmek istemesi....eger emmek istemiyorsa gündüz gece o uykuluyken verebilirsin belki o zaman emmek ister...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…